Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 26

  • 22 686
  • 743
# 60
Аз шварц-кафето си го пия чисто, но нескафето го пия с течната готварска сметана на лидъл. Много е хубава. Сега и пържолки пилешки правя с нея....
Виж целия пост
# 61
Аз продължавам с експериментите - вече въоръжена с глюкомера. Вчера вечерта ядох нормална вечеря - салата, месо и малко печени картофи + моркови, изпих две чаши червено вино - КЗ на гладно сутринта 4.9... После ядох на закуска кисело мляко с овесени ядки -КЗ 7.1 на първия час. Обаче май хващам на какво се дължат скоковете - сега вечерта ... изядох малко кашкавал и домашен суджук без хляб, но ... изядох един портокал - измерих на 60 минути - КЗ 9.1 ... Явно на мен цитрусите не ми понасят и вдигам много висока захар. След това няма проблем - свалям я ... Явно не е проблема с това, че не свалял захарта, т.е клетките са чувствителни към инсулин... а проблема е, че аз адски реагирам на някои храни и КЗ скача много високо...  При вас до колко скача КЗ след прием на въглехидрати или на сладко ? Проблема в какво се изразява, в това че скача много висока, или в това, че след скока не може да се свали до ниски стойности ?
Виж целия пост
# 62
Аз шварц-кафето си го пия чисто, но нескафето го пия с течната готварска сметана на лидъл. Много е хубава. Сега и пържолки пилешки правя с нея....
Ама дали е качествена?
Да не е с растителни мазнини?
Виж целия пост
# 63
Проблема в какво се изразява, в това че скача много висока, или в това, че след скока не може да се свали до ниски стойности ?

Проблемът е в това,  че панкреасът произвежда твърде много инсулин,  за да снижи кръвната захар. Само,  че възможностите на панкреса не са неограничени, клетките му прозвеждащи инсулин в един момент се "уморяват" и вече не могат да произвеждат инсулин. Това може да се случи след 5-10-15години. И като няма инсулин,  ето ти диабета.
Виж целия пост
# 64
Аз продължавам с експериментите - вече въоръжена с глюкомера. Вчера вечерта ядох нормална вечеря - салата, месо и малко печени картофи + моркови, изпих две чаши червено вино - КЗ на гладно сутринта 4.9...

Тук също е трябвало да боцнеш на първия час от храненето, а не чак сутринта.

Вероятно не са само цитрусите, а плодовете въобще....
Виж целия пост
# 65
Да, това го разбирам... Но, си обяснявам механизма по следния начин - панкреаса произвежда повече инсулин, защото клетките не са чувствителни към него и е необходимо да се произведе повече инсулин, за да може да свали КЗ до нормално ниво... и трябва все повеч и все повече инсулин.
Но, при мен клетките са чувствителни към инсулин, но КЗ скача високо от почти всичко ... и реално се получава следното - КЗ скача... след нея се отделя повече инсулин( защото КЗ е качена повече), обаче инсулина си свършва работата и сваля КЗ до втория час и понеже е повече, сваля на 3-я до хипоглекимия ... И това се повтаря...  Т.е опитвам се да обясня, че при мен проблема не е в това, че има инсулинова резистентност, защото клетките не са резистентни на инсулина. А проблема е в КЗ - в това, че тя скача прекалено много при прием на всякакъв въглехидрат или плод.. Това според лекарите се дължи на тревожното разстройство - организма е супер чувствителен на въглехидрати...
Мисля да продължа да се тествам на гладно с различни храни още два дни, за да видя какво ми понася и какво не ... и след това започвам режима. Ще проверя дали ми понася малко варен ориз или малко картофи в супа, защото това е единствното без което ми е трудно ( готвя супи за детето и ще ми е сложно, ако трябва да правя отделно и за мен, а аз мога да се изхранвам само със супи без проблем).  Добре, а някой друг тествал ли е до колко му скача на 60 м КЗ от цитруси или бял хляб ?
Виж целия пост
# 66
При мен от цитруси и от плодове качва подобно на твоите резултати. За разлика от теб обаче инсулинът ми не се справя. Хляб не ям и не съм пробвала, но ориз, картофи са с много лош резултат. И аз съм с тревожно р-во между другото.
Виж целия пост
# 67
Ливрена, според мен...Проблемът е, че (поне в момента) клетките ти не са чак толкова чувствителни към инсулина, колкото си мислиш...На вечерята си имала и картофи , а до сутринта време бол, за да се свали КЗ. Аз също 2 часа след храна свалям кръвната захар горе-долу до предишното ниво- освен ако наистина не прекаля с въглехидратни храни- без значение ябълка, картофи, хляб, цитруси и др. Сега съм и на Глюкофаж, но аз бях овладяла хипогликемии, мозъчна мъгла и някои други такива симптоми и преди да започна метформина- с по-малко въглехидрати именно. След яйца с мазнина, айрян, бри, режимен хляб или пък нвх гофрети с фъстъчено масло и др. подобни нямам никакви скокове- буквално се е случвало и КЗ от 5,2 да стане едва 5,5 или 5,6...За да имаш ниска КЗ след храна (примерно цитруси)  означава, не че клетките ти са свръхчувствителни към инсулина, а друго- панкреасът ти е отделил голямо количество инсулин, по-голямо отколкото е било необходимо понеже не е "почувствал", че и с по-малко ще се свърши работата... Wink
Орион, при мен се сваля нивото след цитруси 2 часа по-късно- но пък боровинки, ягоди и някои други не ми покачват КЗ, дори 1-2 квадратчета черен шоколад не ми влияе негативно. Пробвала съм нвх вечеря и с, и без черен шоколад и захарта практически ми се движи в еднакви стойност и след това.
Като цяло, проблемът е до голяма степен в това, че колкото по-често се държи инсулин висок, толкова повече започва да се покачва и на гладно (с времето).
Виж целия пост
# 68
Боровинки, ягоди, малини и при мен са ок, те са нисковъглехидратни по принцип. Добре, че съществуват...
Обаче дори и ябълки не ми понасят, а за цитруси и банани да не говорим. Всичко е селектирано да е много сладко.
Виж целия пост
# 69
Орион, именно- и при мен беритата действат по един начин, а ябълки, цитруси, банани и други- по друг начин.  Wink
Виж целия пост
# 70
Момичета, спрете го това мляко и сметани. Пийте си кафето с бадемово или соево мляко, ако не можете да си правите, продават и без захар.
Виж целия пост
# 71
Соево не бих ползвала, но бих опитала бадемово.
Къде се намира?
Виж целия пост
# 72
Аз шварц-кафето си го пия чисто, но нескафето го пия с течната готварска сметана на лидъл. Много е хубава. Сега и пържолки пилешки правя с нея....
Ама дали е качествена?
Да не е с растителни мазнини?

Аааа, качествена е. Не е растителна. Аз силно се доверявам на момичетата от групата във фейса. Те са си експерти Не ядат боклуци. Пък и е с 30 % масленост....
Виж целия пост
# 73
И аз не бих купила соево сега. Купувала съм преди 3-4 години чат-пат за разнообразие  (не от някаква реална нужда). Но за бадемово и прочие в БГ е абсурд да купя- нито съставът им е ок, нито цената...Обичам кокосово мляко в консерва обаче ( не разредената напитка).
Виж целия пост
# 74
Има в големите супермаркети на био щандовете. Ако Ви идва скъпо, правете си го, не е трудно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия