Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

"Амбициозните родители"

  • 3 064
  • 36
..или обръщат ли учителите по-голямо внимание на онези деца, чиито родители киснат ден през ден пред класната стая, ту наблюдавайки учебния процес, ту предлагайки охотно услугите си - ако трябва нещо да се преснима или ако е нужно да се отведе класа до музея или театъра?!
Виж целия пост
# 1
Аз не мисля, че учителите го правят. Защо смяташ така - какво те насочва да разсъждаваш в такава посока?
Виж целия пост
# 2
Не зная в кой клас се развива действието, но може да има най-различни причини, каращи родител да общува с учителя и те да нямат нищо общо с амбициозността.
Виж целия пост
# 3
Има огромна разлика между амбициозни родители и елементарни подмазвачи✌🏻и това зависи от полезния капацитет на същността между ушите.
Виж целия пост
# 4
М,съвсем не е така.Мога цял роман да напиша по темата,ама ще се въздържа.Пък и амбициозен родител изобщо не значи да висиш пред стаята и да предлагаш разни неща(поне аз не го разбирам така).
Виж целия пост
# 5
И аз не го разбирам така. Вече предпочитам минимално общуване с класната.
Виж целия пост
# 6
Не знам дали е подходяща думата "амбициозни" в случая.
В класовете и на двете ми деца (3 и 7 клас) родителита са амбициозни, децата също, и дисциплината, и успехът на (почти) всички е висок.
Никой никога не е висял в двора и по процорците, никой не се е мазнил на класните. Само една майка ходи по-редовно, но това е, защото момченцето й е по-дивичко и се налага да го контролира (и да се черви от забележките).
Виж целия пост
# 7
Амбициозни като желание те да са първите предложили нещо и направили за училището,или
спрямо детето да постигне повече.
Може да си мислят,че като са постоянно там и са първи във всичко,ще се обръща повече внимание на детето
Виж целия пост
# 8
Почти всички родители висим пред оградата на училището,за да си заведем или приберем децата.Сами се прибират само няколко деца,които живеят в блокове около училището.
С класната се засичаме рядко.
Не съм чула някой да се подмазва.
За разни дейности в училище класната определя кой родител с какво ще се занимава,редуваме се и няма недоволни.
Екскурзии на класа се организират често,винаги идват и няколко родители.Останалите обикновено сме доволни и не го приемаме като подмазване.

При нас и родителите сме амбициозни и децата са такива .Повечето.
Бих казала,че госпожата намира начин да обръща внимание на всички.И на отличниците и на изоставащите.
Във всеки клас има една група отличници,една група на средно ниво и двама-трима слаби ученици.
Някои деца ходят на допълнителни уроци,други спортуват,трети не правят нищо.
Някои родители се занимават и вкъщи с децата,други-не.
Кой какво прави вкъщи си е лично негова работа.

Ясно е,че не може всички да са отличници.
Но за това не може да се упреква госпожата.
И ако едно дете е отличник,това не означава,че майка му се подмазва на оградата.
Виж целия пост
# 9
Нека се включат с мнение учители какво мислят за тези родители Simple Smile Според мен е много дразнещо за учителя това поведение на майките. Била съм свидетел как задават глупави въпроси като например цитирам - Как се представи днес моичкия? 🙄 Ненужно губене на време на родителя, натоварващо за учителя и дискомфортно за ученика.
За учителя е достатъчно децата да са възпитани, за да има взаимно уважение.
Виж целия пост
# 10
Всъщност, авторката какво разбира под амбициозни родители?
Виж целия пост
# 11
И аз не съм сигурна, че разбирам правилно въпроса.

Иначе съм била свидетел на натискане от родител все да ксерокопира, дори бъдещи тестове, правене на застраховки, редовно каране на учители с кола до домовете им... Но определено нямаше особен смисъл, децата на майката винаги са били на много високо ниво и може би единствения ефект беше, че им се обръщаше по-специално внимание.
Все пак впечатлението ми е от преди 6-7 години.
Виж целия пост
# 12
Има всякакви хора. Амбициозни и подмазвачи са два различни типа.
Принципно не намирам лошо в това да се ксерокопира, пазарува или каквото е нужно за нормалния учебен процес, когато учителката е потърсила помощ от родителите.
В класа на детето почти всички родители са отзивчиви, вкл. и аз, когато има нужда от нещо за децата.

Рядко се засичам с госпожата, рядко ѝ звъня по телефона, но, когато това стане, винаги я питам за детето - как е в училище, дали няма проблеми...

Иначе знам за майка, която се натяга прекалено по моите разбирания - приятелство с госпожата, кара ги напред назад, ходи в училище уж да помага, бута детето да го включват в разни изяви и др.
Виж целия пост
# 13
Да, имам чувството, че авторката слага амбициозните родители в един кюп с натегачите, а те са две отделни вселени и често нямат нищо общо помежду си. Добре ще е да поясни кои има предвид.
Виж целия пост
# 14
Ами те нещата наистина понякога се смесват. Аз, обаче, ако някой ксерокопира, наема се със задачата да поръчва учебни помагала, организира опети и детски театри и др не го приемам за натегачество. Имаме немалко родителки със свободни професии и повече свободно времеи не виждам защо да не се занимават с това.
Дори и да "бута детето" да се включва в прояви не го намирам за неприемливо. Ако му се занимава на самото дете, да се занимава. На повечето им е досада, в т.ч и на моите, но пъка ако проявява ищах, защо да го спираш Simple Smile

Има и нещо друго. Моля авторката да не се засяга от думите ми, не визирам нея, не я познавам, нито искам/мога да съдя чужда гледна точка. Имам приятелка, която е оставила децата си на самотек. Учат в кварталното училище и никой не се занимава с тях. Лошо няма, добри дечица са си, семейството е добро, нормални хора. Но тя самата възприема всички родители, които се занимават с хлапетете си, водят на спорт, частни уроци, олимпиади и др. като "амбициозни родители" в негативен смисъл. (напр: амбициозните провинциалисти ми взимат местата в хубавите паралелкии така моето софиянче не може да се класира). Така се смесват понятията, от различната камбанария просто.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия