Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

"Амбициозните родители"

  • 3 064
  • 36
# 30
Дали децата ще бъдат привилегировани си зависи от класната, не от родители-натегачи.
(в този контекст по-скоро бих избрала думата "натегач", не "амбициозен")

Магдена, не значи това, разбира се Simple Smile Просто конкретните дечица са оставени на самотек и да се скитат из квартала.
Това е съзнателен избор на майката, не е безхаберие.

Скрит текст:
Едно време ние самите (познаваме се от деца) бяхме оставени така и това ни направи доста оправни и адаптивни. Времената бяха други. Бяхме 7 клас, когато бяхме обиколили цяла София с градски транспорт, просто така, от любопитство. Синът ме сега е 7 клас и само до училище и школите си знае как да стигне  Аз самата не съм против този тип самотек, просто ме е страх да оставя моите така, за да не тръгнат по лош път.
Виж целия пост
# 31
Силно бих се радвала да можеше децата ми да се разходят из квартала или да карат колело, както аз съм го правила. За мен това не е безпризорност, а си е нормална част от детството. Обаче в момента градът е доста по-опасен и за съжаление това не е практика.
Виж целия пост
# 32
Все още живея в жилището, в което бях и когато бях първокласничка. Несравнимо е. Няма земна сила, която да ме накара да пусна сина ми (първокласник) сам до училище, както ходех аз,  или да играе без надзор на площадката зад блока, на която съм играла и аз. Наясно съм, че е забранено. Липсва ми тази безгрижност на детството и е факт, че зависимостта от родителя до голяма степен ощетява днешните деца. Но онези години безвъзвратно отминаха.
Виж целия пост
# 33
Според мен авторката е сложила заглавието в кавички, защото няма предвид амбициозни родители в истинския смисъл на думата амбициозни, обвързан с постиженията на децата, а има предвид именно натегачите, които използват всяка възможност да се самоизтъкнат. Всъщност ако с това самоизтъкване не пречат на работата в класа, а дори помагат, вършейки нещо полезно, то не виждам нищо лошо. Хора всякакви. Стига разбира се да не влияе това на отношението на учителите към децата на тези родители. А дали отношението на учителя ще се повлияе зависи от самия учител. Учителите също са хора и като такива имат своите слаби и силни страни. Истинският професионалист няма да допусне промяна в отношението си към ученика, но има учители, които биха допуснали такава промяна, дори подсъзнателно може би.
Виж целия пост
# 34
Учителите са хора и ми е трудно да си представя как остават безразлични към детето при близки отношения с родителите му.
За нашата класна съм чувала дори приказки, че се умилква на един баща...Аз не съм била свидетел, но признавам, че съм блейка и може да не видя и очевадното
Виж целия пост
# 35
Добрия учител- професионалистът, трябва да се държи безпристрастно и по един и същ начин към всички ученици, без значение семейния им и социален статус, цвят на кожата, умствени възможности, участия в мероприятия, натягане от страна на родителите и т.н. в училище и свързаните с него институции. Извън тях не мисля, че някого го касае. Ето тук вече може да се прояви и “и учителя е човек”..., може да е родител, родственик или какъвто си пожелае...
Виж целия пост
# 36
В един идеален свят...
Същото си мислех за добрия началник, но тази надежда си умря...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия