Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Запалиха ми умишлено колата

  • 1 201
  • 16
# 15
Мен адвокат ми е помагал, точно срещу Лев Инс. Има застрахователни компании, в които може да си застраховаш колата с 5,6хиляди лева отгоре над реалната цена.
Бърка те после 80% ли дават или 100% ...
Виж целия пост
# 16
В повечето случаи ликвидацията се извършва в офиса на застрахователната компания, от екипа обработващи щетите след оглед. Към този процес няма никакво отношение екипа, сключващ застраховките, да не говорим, че ако е сключена при брокер, тогава той е съвсем външен - работи на процент . И естествено и той, а и самата компания (екипа, продаващ застраховките) имат интерес премията да е по-висока, тоест колата да е "надзастрахована". Но не е безкрайно, има си ценници - Шваке например, което се ползва, отделно има методики които се прилагат, за да се определи реалната стойност на конкретната кола в конкретния момент. Най-важна е годината на производство.
Обаче, стане ли нещо, ликвидиращите (другият отдел, в същата дори компания) в миг установяват, че има надзастраховане .... Има си методика за тази работа и номера не минава...
Та, не е толкова просто.
Тогава човек установява защо у нас малко са наистина застрахователните дружества, в по-голямата си част са "събирателни" - просто събират премии и разчитат , че после хората няма да ги съдят за справедливи обезщетения. И са прави, доколкото съдебната система е мудна, разходите за адвокат не са малки а и обезщетенията рядко са такива, че да си заслужава разправията. Но когато си заслужава, обикновено искат да се споразумеят с теб - ето ти едни пари сега и забравяме. Повечето хора се навиват, макар че ако задържат нерядко печелят , при това с 10% мораторна лихва.
Всеки случай за себе си...Със специфични особености.
Но на въпроса - надзастраховането не е гаранция, освен за едно - да платиш повече като премия. Оттам насетне - според ликвидаторите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия