Помагайте - кайма за мусака?

  • 4 487
  • 22
# 15
Аз правя така:
Разбърквам в купа каймата с вода на рядка каша, прибавям лука, доматите и др. подправки и
изсипвам при нарязаните картофи в тавата. Обърквам добре, ако има нужда доливам още малко вода, ако не - във фурната. Нищо не запържвам, не добавям и мазнина - каймата си пуска достатъчно. Като се изпари водата поливам заливката и допичам.
Научих се от сестра ми да я правя така и ми е по-вкусна и лесна.
Този начин на правене на мусака много ми хареса - определено ще го пробвам при първа възможност Иначе и аз, като повечето момичета, процедирам с водата. Няма грешка!
Виж целия пост
# 16
Гледах по едно предаване че се намачква каймата с едно като решетеста лъжица, но с дръжката нагоре. Едно време майка ми го ползваше същото за картофи пасирани.  bowuu
Виж целия пост
# 17
jenny_b права си точно такстава!
Това е от  приборите черпаци, решетъчни лъжици вилици за сервиране и т.н. по принцип се води за пасиране.
Слага се парчето кайма и с този прибор /както си го описала ти/ се намачква каймата докато стане на малки парченца и става супер.
Виж целия пост
# 18
Гледах по едно предаване че се намачква каймата с едно като решетеста лъжица, но с дръжката нагоре. Едно време майка ми го ползваше същото за картофи пасирани.  bowuu

Точно така, но само ако не пържиш в тефлонова тенджера. Същото се отнася и за вилиците.
Иначе рискуваш тенджерата най-много след две готвения по този начин в нея.
Има и още един начин, макар и малко по-бавен.
Предварително накъсвам с пръсти каймата в една купа и после я изсипвам да я запържа.
Пробвала съм и с вода, но става доста воднисто (това защото в самата кайма има доста вода поради отпадането преди доста време на БДС-то за процентно съдържание на вода в каймата и колбасите) и по-скоро се вари, отколкото се пържи.
В тази връзка - бях приятно изненадана за качеството на каймата в новите магазини Кауфланд. Миналата седмица купих оттам кило кайма за 5 лева и се оказа страхотна - не пусна никаква вода.
Виж целия пост
# 19
Слагам мазнината да се загрее, запържвам лука, слагам каймата, намачквам с вилица и тогава сипвам малко вода. Определено във водата е хитростта Wink.

 Peace и аз правя точно така. Peace
Виж целия пост
# 20
След като я сложа да я запържа я намачквам с "пасатора", с който правя картофено пюре. Тази джаджа с дупките /дали изобщо някой ще се сети за какво става въпрос? newsm78 ./ Така се разделя идеално!
Виж целия пост
# 21
 
Аз правя така:
Разбърквам в купа каймата с вода на рядка каша, прибавям лука, доматите и др. подправки и
изсипвам при нарязаните картофи в тавата. Обърквам добре, ако има нужда доливам още малко вода, ако не - във фурната. Нищо не запържвам, не добавям и мазнина - каймата си пуска достатъчно. Като се изпари водата поливам заливката и допичам.
Научих се от сестра ми да я правя така и ми е по-вкусна и лесна.

Така я правя и аз  Peace
Виж целия пост
# 22
Аз правя така:
Разбърквам в купа каймата с вода на рядка каша, прибавям лука, доматите и др. подправки и
изсипвам при нарязаните картофи в тавата. Обърквам добре, ако има нужда доливам още малко вода, ако не - във фурната. Нищо не запържвам, не добавям и мазнина - каймата си пуска достатъчно. Като се изпари водата поливам заливката и допичам.
Научих се от сестра ми да я правя така и ми е по-вкусна и лесна.

И азправя горедолу така омесвам всички продукти в тавата в която ще пека и мятам в печката, като се поизпари водичката, заливам и запичам и после за отрицателно време изчезва в коремите
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия