Великобритания - тема 81 Пролетно Коронована

  • 33 770
  • 744
# 225
Merry, за съжаление е изчерпана.
Може ли да те помоля за рецептата на хот крос бънс, ако не е много завъртяна. Дъщеря ми много ги хареса, ама купешките са с доста боклуци в тях, та търся проверена рецепта.
Ujasia, преди години в списание на Азда попаднах на тази рецепта и с дъщерята ги направихме, тя беше още в началното училище и от тогава ни е любимата. Всяка година ги приготвям по нея, друга не съм пробвала. Но за нея трябва 495g pack Hovis White Bread Mix. Ще видя тази година как ще се справя, ако не го намеря. Любимата ни част от тези хоткрос бънс е глазурата от мляко и захар. Слага се докато са още горещи и много красиви и лъскави стават, но и лепкави Wink
This recipe is part of our 'cooking with kids' Simple Smile
https://www.asdagoodliving.co.uk/food/recipes/hot-cross-buns
Виж целия пост
# 226
Благодаря, ще погледна в нашето Теско дали има такъв микс.
Виж целия пост
# 227
Виж целия пост
# 228
В годините съм изпробвала всякакви методи за боядисване. Най-голям провал съм имала с боята за храна, а най-сполучливи са ми с природните багрила. Преди 2г реших пак да пробвам с купешки бои и си бих главата в стената после - ужас бяха. Майка ми и тя се оплаква, купувала по 4-5 вида и ги омешвала, за да станат хубави яйцата.

Аз ще боядисам няколко червени колкото да почетем празника и да се чукнем. Само не съм решила за кой от двата Великдена да го направя.

Голям проблем ми е намирането на брашно😔А едни кифлички за празника ще ни дойдат много добре. Месото го правя в мултикукъра.
Виж целия пост
# 229
За православния естествено! Ако си решила да почетеш и католическия - шоколадовите са перфектни.
Виж целия пост
# 230
Вчера купих 3 вида боя за яйца от Лидъл.
Виж целия пост
# 231
О, Мила, благодаря! Отивам да проверя днес за боя!
Виж целия пост
# 232
Аз получих лично съобщение от madbatt, но не мога да й отговоря, защото е забранил/а личните съобщения Sad Надявам се да продължава да чете темата и да види отговора ми.
Въпросът беше във връзка с рецептата за хоткрос бънс, какво представляват mixed spice.
Продават този микс в магазина
Ground Cinnamon (Cassia) (40%), Ground Coriander (38%), Caraway Seed, Ground Nutmeg (4%), Ground Ginger, Cloves
https://groceries.asda.com/product/spices/schwartz-mixed-spice/389674
Но може и само канела (cinnamon) да се сложи Simple Smile
Виж целия пост
# 233
Изтървала съм цялата тема, не съм се връщала да чета, дано сте здрави всички.

Мери, аз ползвам точно същия микс подправки за коледните меденки. Grinning
Виж целия пост
# 234
Снощи реших да пробвам половин доза козунак с течен шоколад  в газова фурна. Получи се приличен резултат.
Скрит текст:
Докато го чаках да се опече си мислех да пробвам и хоткрос бънс тия дни, дори гледах някакво видео.
Виж целия пост
# 235
Как приличен, направо чудесен изглежда.
Merry, благодаря и за линка за mixed spice.
Ако не намеря от микса на Hovis, ще прегледам и други рецепти и ще се пробвам.
Виж целия пост
# 236
G&B, може ли малко по-подробно за процеса в газовата фурна и рецепта ако може. ☺ Изглежда прекрасно и сигурно е много вкусен. Да ви е сладко!
Виж целия пост
# 237
Аз вчера правих упражнения за Д** и сега ме боли. Това добре. Някой има ли клип с упражнения за Горна част, които не искат никакви принадлежности, като топки, пудовки, ластици или гири. Освен коремни преси, лицеви упори и пранг.
Виж целия пост
# 238
Happy Bella, рецептата е от козуначената тема:
http://kulinarenelixir.blogspot.com/2013/03/blog-post_9994.html

Пробвах с половината съставки, за да не хабя продукти, ако не се получи. Сложих малко течен шоколад, защото работи безотказно при младежите ми.
Ползвах суха мая Allinson, защото нямам друга. Втаса изключително бавно и цветът му при втасване не ми хареса особено. Може би заради брашното (Strong bread flour на Lidl). Пекох го на 6 в газова фурна около 30-35 минути мисля, покрит с алуминиево фолио. Беше в йенска тенджера, за да следя дали отдолу е готов или не. Дори хартия за печене не сложих.
Виж целия пост
# 239
Моята газова фурна е с градуси😁. Туй 6 сигурно е към 180-190 градуса. Моето брашно е на Алисън имам и прясна и суха мая. Ще се пробвам скоро и квото стане😁. Мерси!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия