Великобритания - тема 81 Пролетно Коронована

  • 33 803
  • 744
# 210
Скрит текст:
То има и натурални методи как да се боядисват яйца, като жълто с обелки от лук например, червено с червено зеле или цвекло. Тайната на козунака е да са топли продуктите. Яйца на стайна температура, леко затоплвн мляко.
После не се оставя никога тестото в хладилника.
Скрит текст:
Тукашния Великден с нашия съвпадат ли?
От части не съм съгласна с това - преди да взема машина за хляб оставях тестото да втаса в хладилник - да времето много се удължава, но пък предната вечер замесвам, престоява вечерта в хладилника/втасва си прекрасно/, на сутринта оформям и ги оставам да се удвоят на обем.
Така приготвям и тестото за сутрешните мекици.
Виж целия пост
# 211
Боя за яйца от амазон или ебей. Има избор и български бои дори предлагат Simple Smile
Food colour не трябва да е тип гел, която от няколко години стана много популярна и течните, които ползвах преди, вече по-трудно се намират.

Една седмица е разликата при тукашния и нашия Великден. За тукашния вече купихме шоколадови яйца, а аз правя хоткрос бънс за закуска. За нашенския, боядисвам яйца и правя козунак Simple Smile Агнешкото ще видим за кой Великден ще го направим, най-вероятно за православния.

За тестото, може в хладилник да се съхранява веднага след като се замеси. Но ако е започнал процеса на втасване и го пъхнете в хладилника, пресичате процеса и той не може да се възобнови, няма да втаса тестото.
И аз за мекиците  понякога правя като Ladybird Simple Smile
Виж целия пост
# 212
Скрит текст:
То има и натурални методи как да се боядисват яйца, като жълто с обелки от лук например, червено с червено зеле или цвекло. Тайната на козунака е да са топли продуктите. Яйца на стайна температура, леко затоплвн мляко.
После не се оставя никога тестото в хладилника.
Скрит текст:
Тукашния Великден с нашия съвпадат ли?
От части не съм съгласна с това - преди да взема машина за хляб оставях тестото да втаса в хладилник - да времето много се удължава, но пък предната вечер замесвам, престоява вечерта в хладилника/втасва си прекрасно/, на сутринта оформям и ги оставам да се удвоят на обем.
Така приготвям и тестото за сутрешните мекици.
За мекиците не е проблем. Козуначеното знам че не трябва да седи в хладилник, иначе не се вдига, но и не съм голям експерт.
Виж целия пост
# 213
И аз не съм експерт, но преди време го направих на принципа "проба-грешка" и сработи. Не всеки може да отдели цял ден да " бае" на козунака Laughing Иначе е от значение количеството протеин в брашното.
Виж целия пост
# 214
Протеина не идва ли от глутен, така избягван от някои?
Виж целия пост
# 215
Да.
Виж целия пост
# 216
Ladybird, точно това ползвам Simple Smile Както казах, веднъж годино го купувам само за козунака. Но не знам дали сега ще може да се намери по магазините. Веднъж ми беше останало от Великден брашно и го ползвах за новогодишната питка. Ами тя буквално преля от тавата...
Виж целия пост
# 217
Да тези брашна са с високо съдържание н а глутен, но с безглутеново тесто козунак няма да стане. За мен тайната е и в дългото месене за да стане на хубави конци. Аз меся на станд миксер минимум 40 мин. Също слагам да отлежи в хладилника за една нощ защото го правя да се яде за закуска, но съм правила и с нормално втасване.
Както и да го направим е важно да ни е вкусно и приятно Simple Smile
Виж целия пост
# 218
Аз използвам този метод с машина за хляб. Може пък идеята за пиленца да ви хареса.
https://www.mycookingbookblog.com/%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BD … 0%B5%D1%89%D0%BE/
Виж целия пост
# 219
На същата жена ползвах идеята за зайчетата Simple Smile само че си ги правих по моята рецепта за козунак, на тази не помня какво реших, че не и става 😂 обаче идеята за шафрана е чудна  http://www.mycookingbookblog.com/zaicheta-ot-kozunacheno-testo-sas-shafran/
Виж целия пост
# 220
Благодаря за мненията за боите за храна. Надявам се да има в Теско. Може би тук съм случвала яйца с по-порьозни черупки, или в България почти винаги съм боядисвала домашни яйца, или бои тук съм случвала по-агресивни, но ми е направило впечатление, че белтъците се оцветяват много и без да има ясни линии, показващи, че черупките са имали пукнатини.

Брашно купувам Екстра стронг органик на Теско, 12.7г на 100г е белтъка, погледнах го сега. Ползвам го палачинки и за овалване на топчета за супа топчета и на кюфтета за кюфтета със сос.Sad Имаме някъде в шкафовете машина за хляб. Много ентусиазирано я купихме и пробвахме и след като се оказа, че готовия хляб ги изяждаме наведнъж, прибрах машината.
Сега се замислям за козуначени кифлички. На детето ще му е интересно, така че ако намеря мая, може и да пробвам. И яйцата, ако имам повече.Simple Smile

И като сме на вълна месене, рецепта за тесто за пица със сода?
Виж целия пост
# 221
Блу ето рецепта, не съм я пробвала лично https://zvezdev.com/рецепта/бърза-пица-без-мая

Нещо не ок линка, но напиши пица без мая и ще ти излезне
Виж целия пост
# 222
В четвъртък поръчах боята, днес пристигна, прилагам линк. Не знам дали е хубава, ще установя след няколко седмици.
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B086N45H7K/ref=ppx_yo_dt_b_a … ie=UTF8&psc=1
Виж целия пост
# 223
Merry, за съжаление е изчерпана.
Може ли да те помоля за рецептата на хот крос бънс, ако не е много завъртяна. Дъщеря ми много ги хареса, ама купешките са с доста боклуци в тях, та търся проверена рецепта.
Виж целия пост
# 224
Благодаря, Илейн. Ще я пробвам тия дни и ще кажа, но и да не се получи, по-вероятно в мен да е причината.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия