Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Захранване на бебе с атопична кожа

  • 529
  • 6
Здравейте! Бебето ми е на 8 месеца и половина. Почнах захранването на 6 навършени месеца. Още в началото се появиха червени петна по ръчичката и крачето, като лишеи и постепенно почнаха да сълзят и станаха на рани. Сърбеше я и постоянно си търкаше ръката и крачето. След 3 изпробвани мазила, без ефект, предписани от педиатърката, стигнахме до дерматолог. Постави диагноза обострен атопичен дерматит. 2 седмици бяхме на лечение с капки фенистил и крем, приготвен по рецепта. Прекъснахме и захранването за 3 дни и всичко се почна отначало, за да се установи дали не е отключен от нещо. Сменихме козметиката, намалихме къпането на 2 пъти седмично и почнахме да пием Омни Биотик Панда. Всичко беше добре до вчера, 2 месеца след този случай, когато се появиха пак същите рани. Освен пуешко и авокадо последните дни друго не съм предлагала. Като цяло сме много назад със захранването, но това не ме притеснява. Миналия месец след консултацията с педиатърката ми каза да почвам месо и сирене през ден, но аз млечни не съм въвела, пък месо давам от 2 седмици, понеже няма от къде да набавя желязо вече. Изключително кърмено бебе е. Сега я намазах с крема, който не съм сигурна дали не съдържа кортикостероиди. Вече съм се филмирала много. От другата седмица мислих да започна глутена, но при това положение не знам дали е правилно. Извинявам се за дългия пост и моля тези, които са с такава проблемна кожа да ми дадат съвет как да продължа със захранването и какви мерки да предприема, за да не се появи вече този проблем!
Виж целия пост
# 1
Внимавай с морковите. Не давай яйце. Домат - към 2 г. Това се сещам засега.
Виж целия пост
# 2
Много ти благодаря! Моркови давам по-рядко, а яйце въобще не мисля скоро да въвеждам. Ще имам впредвид и домата. Благодаря отново!
Виж целия пост
# 3
За съжаление, имунната система зрее сега, затова имунният отговор - т.е. атопичната кожа може да реагира на всичко. Много е странно. Когато малкия ми беше на 1, пламна целия от домат. На 3 г вече го понасяше. Обаче пък зимата на 3-4 ни беше много тежка - с огромни течащи рани на ръцете и краката. Пролетта бяхме по доктори, ТЕЛК извадихме.
Най-добре действа морската вода. При първа възможност - на море в Гърция.
Виж целия пост
# 4
А с млечните продукти да внимавам ли? Нали казват, че се израства или нещата се случват бавно. А по доктори ходихте ли, има ли въобще лечение това нещо или чакаме с годините да си мине. А ТЕЛК кога изкарахте и как се случват нещата?
Виж целия пост
# 5
Ами наблюдавай млечните, при нас няма проблем с тях.
Бяхме по доктори всякакви. Всички казват - чакайте да го израсте. Чакаме вече 9 г. Лятото е добре, зимата е зле.
Виж целия пост
# 6
Дано тази зима да ви е последната, пожелавам ви го от сърце!
Със сигурност ще я наблюдавам при всяко ново нещо. Все се обвинявам, че аз съм виновна за това и явно не действах правилно с въвеждането на храните. Интересното обаче, че след първите ваксини, когато беше на 2 месеца, се появи първото петно със ситни пъпчици по главата над ушенцето и си нямах и представа какво е и така след няколко дена си изчезна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия