Козунаци 2020

  • 27 040
  • 769
# 420
Браво, Николаева, благодаря за доверието! Радвам се, че сте доволни! Hug

Morena Сетих се да кажа само за ориентир, кекс например пека на 180 градуса час.
Ок, ама то е друго тесто - друг набухвател...
И аз се сещам... и други варианти да пробваш... Simple Smile  Например да увеличиш времето за печене с по 5мин. например -  15 вместо 10 мин. първо, после 25 вместо 20 мин.  Но все пак по-добре да вдигнеш градусите, вместо времето.
Виж целия пост
# 421
Морена, вчера пак правих козунак по твоята рецепта с новото брашно което показа за баница, страхотен козунак стана, не можах да го снимам за съжаление, моя син го беше разчупил и го нападнахме 😁
Но друго исках да кажа и се отплеснах, моята фурна е много силна, ако пека на заръчаните градуси ще извадя въглени, та аз пека на 120-130 градуса с вентилатор и след 10-15 Мин покривам с фолио, общо около 30 Мин.
Кекс пека 140-150 гр около 40 Мин.
Та така с фурните, докато и свикна бая на вид изпечени а вътре сурови печива съм имала 😬
Виж целия пост
# 422
Козунакът на Морена с кис.и прясно мляко стана супер. Дори не успях да го снимам цял. Нападнахме го веднага. Плънката от орехи, какао, пудра захар и мляко много се хареса на децата.
Определено се е получил, браво!
Виж целия пост
# 423
Деси, радвам се и за вас! Simple Smile

Поне в последната ми рецепта - "Всяка фурна е различна, смятайте посочените от мен градуси за ориентир."
Отивам да го вмъкна във всичките ми. Simple Smile
Виж целия пост
# 424
Морена да по тази твойта последна рецепта правих козунака вчера . На твойта рецепта има снимки на два козунака - кръгъл и продълговат . Двата са направени от едно тесто ли - това с 500 г брашно или и двата са с тесто от по 509 г брашно .
Исках да знам , защото другата седмица ще правя пак и искам да ми станат по-бухнали .
Виж целия пост
# 425
rummi_pl  много хубави да станали козунаците Hug Искам да те питам , тези еднократни форми директно на решетката на фурната ли ги слагаш или ги слагаш в тава ?
Виж целия пост
# 426
Слагам ги в тавата на фурната 🙂
Виж целия пост
# 427
Деляна,  това "509г" е грешка предполагам... всички козунаци там са от дозата в рецептата, не по-малки или по-големи.
В алуминиевите форми когато съм пекла - директно слагам на решетката.
Виж целия пост
# 428
При мен се получиха страхотни кифлички с шипков мармалад и фурми!Не посмях на козунак,заради пустите балончета.Задължително ще пробвам и новата рецепта!Благодаря много за помощта!Чудесни са!
Виж целия пост
# 429
Шоколадче по коя рецепта ги прави.
Правих вече веднъж и много месене искаха и пак беше много лепкаво с яко месене.
Виж целия пост
# 430
В нашия Лидл имаше днес брашно "Белбейк", тип 650, мисля около 12 бяха белтъчините. Имаше и прясна мая. Ще пробвам с това брашно и мая козунак по рецептата на Морена. Ще замеся на ръка. Утре и едни кифлички по рецепта на Джемма ще направя, но тях ще меси и втасва хлебопекарната. Ще докладвам какви съм ги свършила.
Виж целия пост
# 431
Фортуна, да зеленото Белбейк е с 11.9г протеин (аз онзи ден взех стекче от него - за хляб, понеже имам "за баница" за козунаците иначе бих го ползвала и за козунак). Повече от жълтото Белбейк тип 500.
Точно както са и Кастелото  - тип 650 е с повече белтъци от  тип 500.  А новата Екстра на СМ е с 11.8г

Виж целия пост
# 432
значи ако домъкна още брашно вкъщи, ММ ще получи удар вече Wink но това ще го пробвам.
някой пробвал ли е да прави козунак с италианско 00 от твърда пшеница? би трябвало да стане, то е с повечко протеин.
аз имам 00 от мека с 10 гр е, но някъде имам скатано и от твърда.
Виж целия пост
# 433
Аз пробвах няколко пъти с това италианското от виа тракия 00 за пица.Нищо не ми се получи,всички опити бяха неуспешни.
Виж целия пост
# 434
значи ако домъкна още брашно вкъщи, ММ ще получи удар вече Wink но това ще го пробвам.
някой пробвал ли е да прави козунак с италианско 00 от твърда пшеница? би трябвало да стане, то е с повечко протеин.
аз имам 00 от мека с 10 гр е, но някъде имам скатано и от твърда.
Дааааааа, с него ще работя, половината от него, другата манитоба. Страхотни стават. С 00 меко е само за фини сладкиши.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия