Козунаци 2020

  • 27 058
  • 769
# 60
Кифличките на Джемма. Чудесни, бързо стават, моите са с по една череша отвътре.  Работих с една мая, суха, кой знае от кога е...никой не знае. Купувала съм я  преди време и за да не седи така я използвах, имам още няколко пакетчета и тях ще използвам, защото чета, че мая трудно се намирала, а за да запазя френската за  Великден,  за сега ще работя с тази.
Джемма, много благодаря, осигурих закуската за утре, жалко че малко стават, около 10 кифлички.

Виж целия пост
# 61
Да, аз даже 9 правя. За по-голямо семейство-двойка доза. Чудни са.
Виж целия пост
# 62
Разкошно клипче за сплитане на козунак. Благодаря, че го сподели!
Виж целия пост
# 63
Те и моето вчерашно произведение. Simple Smile
Леко/въздушно, влажно (отбелязват се зъбките Simple Smile ),  пукаво.... абе съвършенството по наш вкус. Simple Smile  Ама забравих да отделя тесто за кифлички, та след някой и друг ден ще спретна специално такива, че нали и синчето си е у нас, да си отяде на козунаци. Simple Smile





Виж целия пост
# 64
Споделям с вас моята рецепта за козунаци. Намалете количествата ако нямате време и много продукти.
https://megisbakery.blogspot.com/2020/03/easter-bread-velikdenski-kozunak.html
Виж целия пост
# 65
Ето и моите козунаци от днес , за първи път правя с квас и като цяло мисля че се получиха.
Кръглият трябваше да е с дупка посредата,но като започна да втасва се поразвали Grinning направих го с течен шоколад, но има по-скоро вкус на хляб с шоколад, не толкова на козунак.Даже го попрепекох Grinning .Другият козунак е със стафиди и локум и стана божествен.





Виж целия пост
# 66
Здравейте, чета темата от началото. За първи път тази година ще пробвам да правя козунак и смятам първо да репетирам поне веднъж. Искам да попитам какво брашно ползвате? Освен това нямам подходяща тавичка от тези правоъгълните и смятам да си набавя до Великден. Но възможно ли е ако са два малки след като се сплетат да се сложат върху хартия и да се пекат в голямата тава на фурната или няма да могат добре да бухнат, като няма стени?
Виж целия пост
# 67
rozi4ka222, прочети при мен относно приготвянето - има отговорите на въпросите ти - https://morrennaa.blogspot.com/2019/04/blog-post.html Ако имаш опит с тесто (дори да е само хлебно или за пита) може и да пробваш без форми. Но ако нямаш никакъв опит не ти препоръчвам. За печенето поже да ползваш тенджера, която може да се ползва във фурна или йена (според нейните специфики).  Не е нужно да е специална форма. Simple Smile
Виж целия пост
# 68
Ето и моята загрявка Yum
Скрит текст:



Направила съм такива снимки, за да илюстрирам резултатът като големина на козунака по рецептата, която споделих по-рано. Формата е стандартна за хляб, забъркала съм дозата с 500г брашно.
Единственото слабо място в изпълнението ми беше, че се зазяпах в един филм по време на печенето, а таймерът ме подведе и не сигнализира края на печенето, та видно е, съм го попрепекла повече от необходимото. Въпреки това, конците са си налице, каквито трябва да бъдат и ,нали е първи за сезона, биде ометен одма Simple Smile
Виж целия пост
# 69
Подстрекавахте ме тези дни и ето резултата от днес

По рецептата на elixir с цедено кисело мляко и 1-то яйце заместено с прясно мляко (по неин съвет , ако се активира предварително маята)

Плетката на единия

Плънка-орехи и домашно сладко от малини

Кръглият е с орехи и стафиди
Виж целия пост
# 70
Преди няколко дни (май седмица) пак пробвах козунак в пекарната. Пуснах го да се меси два пъти,изтече програмата за тесто,но то едва беше започнало да се надига. Преместих го в кукъра на програма за хляб (2 часа на 40 градуса втасване,после го спрях да не се пече там и го оставих на програмата за подържане на топлина). След тия два часа и кусур уж беше удвоило обема,после като го сплетох го сложих във фурната на 40 гр. Стоя към час и се понадигна,но резултата не беше много впечатляващ. Ставаше за ядене,обаче ми седеше глетав,абе не и не! Утре мислех да пробвам пак,но нямам прясно мляко,та ще чакам ММ да купи и тогава. Ще правя до откат,до като не се получи! Не знам защо тооолкова бавно втасва. Не е много захарта. Маята е ок. Е брашното не беше за баница,но тук никъде няма. Ето го иначе:
Виж целия пост
# 71
Морена  рецептата , която имам от миналата година съм я записала с един килограм брашно.Не мога да си спомня за два козунака ли е това?
Тази от твоя сайт е с 500кг. брашно за един брой, нали?
Виж целия пост
# 72
Anyyyoneтова време е страшно много, според мен нещо свтасването не върви. В момента е по- хладно и въпреки, че машината си поддържа някаква температура, аз я покривам отгоре с покривка, за да не се получава течение през отдушниците , тъй като охлаждането на тестото не му се отразява добре. Звучи малко като вманиачаване, но това са мои реални наблюдения. Или е това, има нещо, в самата рецепта , което идва в повече.
Виж целия пост
# 73
Anyyyone, колко градуса е в стаята, в която меси хлебопекарната? Макар и добре изолирана, машината се влияе от околната температура. Аз не покривам хлебопекарната, но не отварям врати, прозорци, докато втасва тестото или поне гледам да не е много. Брашното, че не е за баница, не е никакъв проблем. На мен ми се струва, че ти  малко голяма тавата, в която печеш, но може и да греша.
Виж целия пост
# 74
След като го сплетеш го оставяш пак да втасва.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия