Козунаци 2020

  • 27 089
  • 769
# 645
Взех хубав течен шоколад , ще стане ли за козунак и как го слагате?
Виж целия пост
# 646
Взех хубав течен шоколад , ще стане ли за козунак и как го слагате?
Разбира се, че е добре, много ползвам в разни печива, козуначени. Почти всички бриоши които съм пуснала са с плънка от Нутела, но аз не ползвам точно Нутела, щото ме дразни състава й, а един друг лешников шоколад, който е с добри съставки, иначе по консистенция и вкус е едно към едно с Нутелата, мога и да го пусна да го видите и да си купите. Слага се като се оформи плоско парче тесто и с чаени лъжички една след друга се поставя плънката, завиваш на руло, захващаш краищата, леко оформяш с ръце и си готова. Асо нещо не си разбрала не ми е проблем да ти пусна снимки на оформянето.
Виж целия пост
# 647


Супер био Grinning
Виж целия пост
# 648
Не, не идва ми прекалено БИО, не си падам по БИО храните, купувам това на което си пише без това или онова, преценявам. Това е което ползвам за пълнеж с шоколад го  има ,  не е недостъпна цената, същата е както при Нутелата.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 649
Здравейте,
Сега открих темата, търсих я специално. Simple Smile
Тази година за пръв път се опитвам да направя козунак.
Направих този:




На вкус е чудесен, има си конци, сладък е, какъвто го обичаме. Искам обаче да стане по-бухнал. Използвам брашно тип 650 и суха мая 6 грама в случая, защото толкова ми беше останало в едно отворено пакетче, в рецептата е 7 грама за 430 гр. брашно. Дали да сменя брашното или да добавя повече мая, за да втаса повече?
Сега отивам да чета първа страница.
Виж целия пост
# 650
Stillness, дай рецептата да видим, кажи брашното какво ти е, колко грама белтъчини има.
На мен ми изглежда, че ти е повече брашното (спрямо течностите, пък спрямо  маята ще видим), плътен е козунакът.
Виж целия пост
# 651
Това е рецептата:

 Вместо масло сложих свинска мас. Получава се хубава, нелепнеща, еластична топка тесто, с която лесно се работи. Но при двете втасвания (преди и след оплитане) не утроява обема си, по-скоро едва го удвоява. И става плътен опечен, да.

Това е брашното:
Виж целия пост
# 652
Брашното е добро, но е повече спрямо течностите ( 2 и половина яйца и само 65мл прясно мляко).
Ако искаш, виж за сравнение моята рецепта - https://morrennaa.blogspot.com/2019/04/blog-post.html
Виж целия пост
# 653
Здравейте, моля за малко помощ! Този стартер седи вече час и половина и не ми изглежда добре. Рецептата е на Морена двойната доза за 1 кг. брашно, т.е.има 30 гр.свежа маяв стартера. Моля, ако може да ми кажете, добре ли да не стане фал с др продукти!Благодаря, предварително!
Виж целия пост
# 654
Деси, щом казваш, че не мърда толкова време, дали е добра маята... да не ти е било много топло млякото?
Май ще трябва да забъркаш нов стратер, макар да е дефицитна маята. Wink
 Ако ще правиш нов, дали не е по-добре да правиш половин доза.
Виж целия пост
# 655
Да, ще направя нов и половин доза! Благодаря ти за бързия отговор!
Виж целия пост
# 656
Моля, пак заповядай! Успех! Simple Smile
Виж целия пост
# 657
Само да вметна, че вчера се запасих доволно с брашно за баница и суха мая от била (нея ползвам за др неща, за козунаците -само прясна).
Виж целия пост
# 658
Охх , не искат да ми стават конци и това е Cry Кажете ми как да ги направя , меся много време не стават . Това усукване като го плета да не би да има нещо по специално , за това ако може да ми кажете .
Рецептата ли да сменя , чудя се за тази със заквасената сметана ... не знам вече , вкусен става , но не на конци и на другия ден започва да се рони Cry

Деляна аз не съм сигурна колко има отношение към конците, но ще ти кажа аз какво направих. Едната част от мазнината я добавях на 4 пъти към тестото и след всеки път го попердашвах в плота около 20-25 пъти. Освен това в тази част на месенето и удрянето го поразтеглях, скубех все едно, раздърпвах. Но пак казвам.....изобщо не съм сигурна дали това е допринесло за конците.
А аз да питам....стафидите могат ли според вас да се накиснат в ракия или няма да е приятно после като вкус. Нямаме никакъв друг алкохол у дома, освен домашна ракия и вино. Другия вариант е да купя някакво пищовче ром в краен случай.
Виж целия пост
# 659
Може в нищо да не киснеш стафидите. Пак си се получава. Аз така действам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия