Козунаци 2020

  • 27 060
  • 769
# 750
Сърбят ме и мен ръцете вече да правя козунаци, но още работя и нямам време. Най-рано в петък. Преди винаги правех по рецептата на Еликсир, но миналата година правих по рецептата на Морена и сега мисля пак. Ако утре/вдругиден ми остане време ще забъркам половин доза.
Имам изостанала варена сгущенка и се чудя дали мога да я оползотворя в плънка.
Виж целия пост
# 751

Имам изостанала варена сгущенка и се чудя дали мога да я оползотворя в плънка.

да. аз намазах с нея + нарязах на дребно черен шоколад.
Виж целия пост
# 752
Здравейте отново! Искам да ви попитам дали знаете по какъв начин да направя по-тънка и мека коричката на козунака, като го пека в хлебопекарна?
Виж целия пост
# 753
По рецептата на Морена три дни в стреч фолио и е супер! Първият от миналата година по същата рецепта ми стана сух, но бях прекалила с печенето!
Виж целия пост
# 754
Здравейте,
от 5-6 години правя козунаци по различни рецепти.
Стават много хубави, но бързо изсъхват.
Увивам ги в стреч фолио, но на другия ден са сухи.
Ще пробвам рецептата на Морена.

Да не би да живееш на много сухо място? Имам предвид, с ниска влажност на въздуха.

Друга опция е да печеш повечко.
Виж целия пост
# 755
... Стават много хубави, но бързо изсъхват.
Увивам ги в стреч фолио, но на другия ден са сухи.
Ще пробвам рецептата на Морена.
Важно е да спазиш времето за печене (в моята рецепта) и да не пропуснеш маста по възможност (тя ги държи влажни по-дълго), но ако нямаш, сложи повечко олио, за сметка на маслото. Simple Smile
Виж целия пост
# 756
Скрит текст:
Здравейте,
от 5-6 години правя козунаци по различни рецепти.
Стават много хубави, но бързо изсъхват.
Увивам ги в стреч фолио, но на другия ден са сухи.
Ще пробвам рецептата на Морена.

Да не би да живееш на много сухо място? Имам предвид, с ниска влажност на въздуха.

Друга опция е да печеш повечко.

и аз мисля, че е едно от двете. понякога правя само с масло и пак 4-5 дни са екстра. но живея до река, де, при нас е много влажно + наистина трябва да се внимава с печенето.
Виж целия пост
# 757
Пх, и аз май всеки път прекалявам с печенето. Все ме е страх да не останат недопечени. Тази година ще внимавам. Не че при нас се задържат козунаци, докато изсъхнат, бързо ги изяждаме.
Виж целия пост
# 758
Здравейте, правих кифлите на Джемма, но не станаха пухкави и меки,  ами леко сухи. Къде сбърках? Правих ги на ръка (нямам хлебопекарна). Разбърках яйцата със захарта и маслото, добавих млякото, брашното и сухата мая, активирана в част от млякото и замесих с още малко брашно до меко тесто, което втаса във фурната на 50°. След няколко часа изпекох на 180° с вентилатор.
Къде греша?
И има ли някоя рецепта за козунак, която мога да приготвя Без хлебопекарна?
Виж целия пост
# 759
Здравейте, правих кифлите на Джемма, но не станаха пухкави и меки,  ами леко сухи. ...Разбърках яйцата със захарта и маслото, добавих млякото, брашното и сухата мая, активирана в част от млякото и замесих с още малко брашно до меко тесто, което втаса във фурната на 50°. След няколко часа изпекох на 180° с вентилатор.
Къде греша?
И има ли някоя рецепта за козунак, която мога да приготвя Без хлебопекарна?
Рецептите  са универсални - а кой как ще меси си е негов избор.  Предлагам ти разбира се моята рецепта - https://morrennaa.blogspot.com/2019/04/blog-post.html, а можеш да ползваш и двойна доза от кифлите на Джема за козунак.

Относно кифлите... пекла съм на вентилатор известен период от време, но пак се върнах на "горен и долен реотан" и препоръчвам за печене на козуначено тесто. Важно и да не се пече дълго. Втасването да е на стайна Т препоръчвам също. И да не се оформят кифлите тънки също.
Виж целия пост
# 760
Морена, благодаря за отговора. Дали ще втаса при стайна температура около 20 градуса? Мен това ме притесняваше и затова ги бухнах вътре.
Ще пробвам без вентилатор другия път. Мисля че и ги попрепекох една идея повече, наистина.
Отивам да чета твоята рецепта и се глася да я пробвам. Ще дам отзиви, дано ми се получи. Благодаря още веднъж. ❤️
Виж целия пост
# 761
Важното е да няма течение ще си втаса тестото.180гр с вентилатор  за мен са много, аз пека на 150с вентилатор.
Виж целия пост
# 762
...  Дали ще втаса при стайна температура около 20 градуса? Мен това ме притесняваше и затова ги бухнах вътре.
...
Аз втасвам в хладилника на 7 градуса или на балкона  на  5-10 градуса нощес и втасва и още как.
Повече време ще трябва, като е на по-хладно, но това е само в плюс за печивото. Не погледах къде си, но може  и да позлваш загрята фурната, но само я загряваш на 50 градуса, слагаш тестото и я изключваш. И гледай да не отваряш, за да не смъкваш Т, поне за час можеш да го забравиш.
Виж целия пост
# 763
Първи опит по рецептата на Еликсир със сметана. Да видим дали ще ги одобрят и на вкус.
Виж целия пост
# 764
Може би се е коментирало, но каква е идеята на сметаната в козунака? Маслото ли замества? Във вкуса намирате ли разлика?

пп Рецептата на първа страница не се отваря.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия