Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Хранене на недоносено бебче

  • 473
  • 4
Здравейте.  Родих детето си в 8 месец. Наложи се да остане близо две седмици в болницата . Там го храниха с биберон . На изписването ми казаха да го храня 8×60мл. през 3 часа. В болницата са го хранили а АМ но у дома яде кърма с биберон (все още не може да засуче гърдата ) но изяжда по 40 мл. Тревожа се защото това е с 20 мл. по-малко от това което е ял в болницата.
Заради тази карантина е много трудно с лекарите и и прегледи и не знам какво не правя правилно . 

Каквото и да сторя не иска повече от 40мл. Сърди се и го изплюва .
Какво бихте ме посъветвали ...
Виж целия пост
# 1
На три часа ли яде? Кърмата се обработва по-бързо, даже за съвсем малко новородено през час или два е нормално да се храни. Моето в началото също ядеше малко, но няма проблем с наддаване, даже повече от обичайното наддава. И сега яде по-често, но ако му дам от шише изцедена, може и да откара само на 50-60 мл. А е на близо пет месеца.

Има кърмаческа тема, питай и там, може да търсиш консултант и съвети по-лесно и бързо да се учи да суче от гърда.
Виж целия пост
# 2
Храня го през три часа г/д . През толкова ми казаха от неонатологията.

Вчера го нахраних през по -малък интервал и повърна след това . И днес продължих през три часа .
Виж целия пост
# 3
Здравей!Когато изписаха моя син от неонатологията също ми казаха,че се храни с 50мл.,но той едва изяждаше 35мл.Освен това там го хранеха през сонда и докато свикне с шишето беше зор.Имай търпение ще се научи и му давай през 3часа,за да не повръща.Моето дете сега яде доста и обича всичко.Много здраве и късмет
Виж целия пост
# 4
В болницата документи се попълват по определен шаблон, за да могат да изпишат документално детето. Уверявам те, че никой от персонала не е следил реално колко изяжда детето, нито го е чакал 1 час да се донахрани, ако изобщо са го хранили с шише. Не се притеснявай за следването на "режима" от неонатология- изградете си ваш собствен и се води по апетитана бебчето.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия