цаца - печена

  • 9 036
  • 12
Днес купих килограм цаца, която много обичам, но избягвам да ям пържено, заради остър гастрит. Интересно ми е, дали мога да я приготвя по друг начин - например печена на фурна? Моля, не ми се смейте на глупавия въпрос, но дали ще стане вкусно?
Виж целия пост
# 1
Риба, риба, ама цаца.
Пробвай да я изпечеш с доматен сос  newsm78
И все пак, ако ще е цаца...да е пържена.
С бира, картофки и хубаво време   bouquet
Виж целия пост
# 2
Риба, риба, ама цаца.
Пробвай да я изпечеш с доматен сос  newsm78
И все пак, ако ще е цаца...да е пържена.
С бира, картофки и хубаво време   bouquet

 Simple Smile цаца, цаца, ама вкусна.
Аз също препоръчвам с доматен сос. Нареждаш в тавата, заливаш с дом. сос, поръсваш олио, чер пипер, сол, дафинов лист и печеш.
ІІ вариант - нареждаш в тавата, поръсваш повечко олио, пак същите подправки и печеш. Сервираш с лимон и гарнитурка по вкус.

Да Ви е сладко !
Виж целия пост
# 3
Благодаря за идеите   bouquet !
Днес или утре ще пробвам някой от вариантите и след това ще докладвам какво се е получило.
Виж целия пост
# 4
На скара или на тиган. Нанизана на класиката - клечки от метла. В наши дни трудно се намират, но нещо подобно. На барбекю - махаш решетката, мъжът ти ти издялква тънки, дълги пръчици и слагаш над жаравата. Последното го правихме, но на природа. Там не ти прави впечатление, че тук таме имало въгленче.
Виж целия пост
# 5
В тавичка с повечко лук, чушки и домати -става много вкусно (знам, че няма да ти допадне, но оригиналната рецепта на баща ми включва и няколко парченца сланина Laughing)

Да ти е вкусно
Виж целия пост
# 6
Благодаря и на Г-жа Смутена-Засрамена и на бг-мама за предложенията   bouquet!
Бг-мама, аз сланината няма да я уважа, но ако знаеш мъжът ми как ще й се израдва  Grinning!
Виж целия пост
# 7
Направих цацата на фурна - без да добавям друго. Стана супер, на вкус като пържената, но много по-лека, защото липсва мазнината. Вече ще правя само печена цаца.
Виж целия пост
# 8
Даниспорт, опиши все пак, че се заинтригувах, а хич ме няма в готварството. Хич ли нищичко не добави? Пече се само на водата от размразяването ли? За колко време и на колко градуса?
Виж целия пост
# 9
Steisi, нищо не добавих, дори и сол или други подправки, защото цацата си е доста осолена по принцип (дори на мен ми беше прекалено солена). Та, размразих я и я изсипах в тавата. Не съм добавяла нито вода, нито мазнина. Пече се около 20 - 30 мин. на 250 градуса.

Забравих да спомена, че все пак я изплакнах добре и може да си е останало малко вода, защото я плакнах в тавата.
Виж целия пост
# 10
Благодаря, след някой и друг ден ще пробвам!  Heart Eyes
Виж целия пост
# 11
В тавичка с повечко лук, чушки и домати -става много вкусно (знам, че няма да ти допадне, но оригиналната рецепта на баща ми включва и няколко парченца сланина Laughing)

Да ти е вкусно


 И аз я правя така и всички в къщи много и се радват Wink
Виж целия пост
# 12
Замразена риба се размразява само във вода! На цацата  махам главите и я пека във фурната с малко олио, червен пипер и много лук, ако има пресен става още по-вкусна Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия