Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - Тема 10

  • 7 754
  • 147
# 105
40 лева са детските за едно дете.
Виж целия пост
# 106
Благодаря за отговорите, мислех, че може да има някаква помощ като в други страни.
Виж целия пост
# 107
има помощи, но са обвързани с условия.
Виж целия пост
# 108
Добър вечер на всички.Извинявам се,че така нахлувам,но моля някой да ми даде отговор на въпрос-ако искам да започна развод,как протича процедурата?В мисъл ,отивам при адвокат и какво следва?Може и на лично да ми пишете да не спамим темата.Благодаря ви предварително!
Виж целия пост
# 109
Ако е по вина - това разбирам от въпроса, обясняваш фактите, поради които искаш развод, казваш каква издръжка искаш и какъв режим за децата, адвокатът ти дава съвети и т.н. После пише искова молба, ти я одобряваш или редактирате заедно, след това той я внася в съда и чакате дата за делото.
Ако е по взаимно съгласие, по-добре. Че другата история може да стане много грозна.
Виж целия пост
# 110
Добър вечер на всички.Извинявам се,че така нахлувам,но моля някой да ми даде отговор на въпрос-ако искам да започна развод,как протича процедурата?В мисъл ,отивам при адвокат и какво следва?Може и на лично да ми пишете да не спамим темата.Благодаря ви предварително!
към написаното по-горе може да добавиш и насрещен иск от другата страна.
той също има право да поиска това, което и ти.
Виж целия пост
# 111
Той е задължен да представи отговор в 1месечен срок. Ако не го направи преди заседанието, ще трябва да го направи по време на заседанието,или след. Така,че правото му на защита/ иск няма кой да му наруши.
Виж целия пост
# 112
А съм чувала само,че има срок от месец,в който има вариант двете страни да размислят например...Т.е. ,ако е внесена тая искова молба все пак нещата след този месец могат ли да бъдат стопирани или връщане назад няма?
Относно таксите-кога се заплаща?
Виж целия пост
# 113
Делото може да бъде прекратено по всяко време.
Можете да се споразумеете по всяко време.
Може делото да се спре за определен период, 6м примерно, за да изясните някакви отношения.
Плащаш си консултацията.
След това, както се разберете с адвоката.
И в исковата молба се претендират разходите. Т.е. бнд да плати всички разноски, включително и адвокатски хонорар.
Виж целия пост
# 114
Развода по взаимно съгласие не става с искова молба. За развод по взаимно съгласие двамата съпрузи подписват молба, с искане съдът да постанови решение за развод, придружена със споразумение по чл.51 от Семейния кодекс. В първото по делото заседание съдът пита двете страни поддържат ли молбата, наясно ли са с последиците от развода и поддържат ли споразумението. Делото се обявява за решено и съдът постановява решение в едномесечен срок (много често и по-рано). В решението се определят таксите и техния размер - зависят от това има ли движмо и недвижимо имущество, което се дели между съпрузите, и има ли предварителна уговорка между тях кой ще ги поеме. Развод по исков ред започва с предявяване на искова молба и производството се развива като общ исков процес - събиране на доказателства, слушане на свидетели и т.н. Срок - никой не знае, може година, може и две. С решението съдът задължително се произнася и по въпроса за вината - тоест кой от съпрузите има вина за разтрогване на брака. По взаимно съгласие адвокат не Ви трябва, можете сами да си напишете документите. При исков процес е препоръчително, даже според мен задължително, за да имате някаква сигурност, че правата Ви ще бъдат защитени.
Виж целия пост
# 115
Хей, здравейте, мамчета? Как сте? Как върви лятото при вас? Имате ли повече забавления с децата, като е топло и сте навън, морета, а-у? Татковците взимат ли го повече, те морета с децата, а-у?
Страхувате ли се още от короната?

При нас малката си ходи на детска, тя самата много иска. Голямата до скоро ходеше на полудневна занималня организирана в училище. Сега са на море с таткото, аз ще ги водя края на Август.
Много често ходим на басейн, понякога и следобед само за няколко часа, да има разнообразие 😊

Искам да ви питам, някоя ходила ли е на аквапарка Възраждане (в София), дали е отворен вече и кви пари е, че никъде никакво инфо
Виж целия пост
# 116
Ред, миналия уикенд аквапаркът не работеше.
Ходим на басейнче през седмицата, че е по-спокойно.
На Панчарево са вдигнали цените непоносимо.
Август ще са при баща си. Но май и той няма да ги води на море.
Виж целия пост
# 117
Здравейте!
Ние ще пропуснем морето тази година, защото се притеснявам от коронавируса. Вкъщи живеем с двамата ми възрастни родители с хронични заболявания и ако ги коронясаме, няма да си го простя. Ако си бяхме само двете, щях да я заведа на море. Баща й живее на морето и ходим при него по принцип, но той лятно време кара такси и това допълнително увеличава риска от коронавирус, защото не знаем какви хора вози.
Иначе вече не ме е толкова страх от този вирус. Притеснението ми е по отношение на родителите ми и е същото, което имам всяка зима когато се появят грипните щамове, защото с всеки грип могат да имат проблеми покрай заболяванията си.

Не знам кой е аквапарка на Възраждане. Има един до МОЛа на бул Стамболийски, който не работи. За него ли става въпрос, или има и друг, който не знам?

Старая се да намеря на детето някакви занимания когато не е на градина, а аз не съм на работа. Обикновено залагам на парковете и срещи с приятели. Открихме и едно приятно кафене близо до нас, в което си купуваш нещо за консумация и детето ползва батут неограничено време. Обаче става неприятно когато се съберат повечко деца - не могат да се разберат кой кога да скача, а повечето родители не ги интересува и ги оставят сами да се оправят, настъпва анархия и който е по-нахален си скача постоянно докато другите стоят и гледат жално. Така че подбирам часовете с по-малко хора когато ходим там.

Dicewithoutnumbers, на кой басейн ходите и какви са цените?
Виж целия пост
# 118
Моя замина вчера с баща си за няколко дни на море. Аз не се наемам да тръгна сама с него. Едно, че ме е страх да не се разболее, второ- ще побелея докато е в морето, аз не мога да плувам.
Иначе, ходи на занималня- почти само момчета са. Сутрин имат тенис, борба, аеробика, разходка. Следобед са диктовка, математика, четене на книга. След 16.30 игра в близкото училище. Учудващо му харесва.
Виж целия пост
# 119
Ред, миналия уикенд аквапаркът не работеше.


Еее.. Много ме разочарова... Трябваше вече да е отворил, така се надявах🤨
Ще отскочим явно да Пловдив, че този на Конца не си заслужава, а ми се ходи на аквапарк😏
Панда, за същия става въпрос, толкова му се ндявах
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия