Вегетарианска тема 13- какво ще готвим по време на карантина

  • 25 528
  • 770
# 30
Безглутенова торта с еклери


Топла салата с маслен боб
Виж целия пост
# 31
Bianka,aз се самопоканих в твоя истаграм, макар че моят не го ползвам.
Днес салата за вечеря и паста за обяд. Нещо не ми се готви напоследък. Щях да правя боза и нищо. Торта от моркови и пак нищо. Бананови тартуфи и нищо. Да видим утре дали ще ме осени готварската муза.

danilu, добре дошла! Благодаря!

Боб, за който пекохме чушки на масата. Беше чудесно забавление. Още едно любимо приложение на горелката за брюле.

Пак супа от кладница.
Банофи пай в чаша
Виж целия пост
# 32

Пак супа от кладница.
В къщи много я обичаме на фалшиво шкембе Simple Smile
Банофи пай в чаша

Може ли рецепта за банофи пая?
Виж целия пост
# 33
Габриела, тази торта е за мен. Smiley
Само да имаше кой да ми я поднесе!
Скоро имам рожденици вкъщи и ще трябва да измисля домашни торта. Не смея да поръчвам  и купувам готова.
Виж целия пост
# 34
Габриела, тортата изглежда чудесно, но не е за тази тема.
Желатинът не е веге.

Сладкиш с моркови. Стана влажен и детето не иска да го яде.
Таратор - правя го на смути и добавям и плевели от градината 🤣
Мунг боб -добре стана, кавърдисах го
Кокосови панкейкс

За утре трябва да измисля нещо, имам половин алабаш и праз.
Виж целия пост
# 35
От вчера чечина обикновена. Днес обогатена с пресен грах и аспержи. Артишоци в тенджерата под налягане.
Правих и бисквити с банан и овесени ядки. Бях забравила,че не ми харесват, защото не стават хрупкави. Дано не забравя  и да се втурна пак да бъркам.
Иначе нищо интересно. Все по карантинно ми става, т.е. нищо не ми се прави.
Виж целия пост
# 36
Желатинът наистина трябва да се замени с нещо...
Виж целия пост
# 37
Ей, момичета, да не издребняваме за един желатин. Вие знаете с какво да го замените, айде да не се донапрягаме излишно.
   Закуска - сладкиш с моркови,Ася, по тази рацепта го правих, но без заливката. Аз сложих отгоре течен шоколад, вече се изяде. Стана много вкусен.

https://m.youtube.com/watch?v=bNaHqPPQixs

   За обяд правих постно прясно зеле с домати и листа целина.
   За вечеря - карфиолено-картофено пюре; салата от домати, маслини, зелен лук и овче сирене (опс, и то идва от  животно); салата червено зеле и моркови с много лимон.
   Снощи правих пица с гъби, кашкавал, домати и спанак; гуакамоле.
Виж целия пост
# 38
Ирка, има рецепти, в които трудно може да се замени, заради технологията.
Не всичко става с агар-агар, а аз от много години го ползвам.
Консистенцията също с друга.
Откак спрях глутена, постоянно замествам нещо, точа лиги по картинки и накрая нещо съвсем друго става.
Няма нужда и в тази тема да е така. Това е мое лично мнение и да се свежда до заяждане е повърхностно и неуважително.

Всъщност само на мен ли ми прави впечатление появата на нови потребители с прекрасни снимки и включване от 1-2 думи?
Не се заяждам, но все пак няма смисъл да се правим на глупави, че става въпрос за кликове и трафик.😉
И поне като го правят, да го правят подходящо!
Толкова офтопик.

И на мен ми се яде чечина, но аз харесвам едно брашно от азиатския магазин, а последно не беше налично.
Другото е явно много фино и не мога да го изкисвам.
Виж целия пост
# 39
Може да се замени с агар-агар предполагам? От известно време се храня вегетариански, но кето и нввмх и ми е полезна темата.

От мен:

Салата от репички и бадемов дресинг - веган вариант


 Джуркана манджа с коприва в която има краве масло, сирене и яйца- за онези вегетарианци, които хапват яйца и сирене.


и Кекс с ягоди, розова вода и чия в който има яйца и масло - - за онези вегетарианци, които хапват яйца и сирене
Виж целия пост
# 40
Габриела, пробвай с агар и сподели 😉
Виж целия пост
# 41
За днес ще сготвя броколи , морков, лук и домати с ориз.
Вчера правих картофена салата с лук, фитнес мюсли и доизяждахме лещата.

Много странно нещо прочетох за спирулината, АФА и хлорелата...изобщо, за синьо зелените водорасли.
Не били храна за хора, предизвиквали проблеми с пропускливостта на червата. Все още го осмислям..
Виж целия пост
# 42
Само коприва на крем супа!

Направих и 2 хляба за последните 3 дни. Но май нещо не съм улучила с брашното. Става на дупки като сюнгер, а по прицип става на дупки като чиабата. Но го свърших това брашно.
Снимки не правя, изобщо ме мързи. Вчера ракох да направя за хляба и докато отидох да си взема телефона от чарджъра и мм го начупил, вместо да го реже... е няма снимки.

Катерица и чия точно сега нямам. Докато чистих шкафове преди 2 седмици, вдигам буркана с чия и гледм нещо странно изглежда като сбита, навалям и остава по буркана на паяжина, и отиде за храна на каквото кацне на терасата и не взимах нова. Ще мине доста време преди да взема, стана ми много гадно, даже ми се повдигна. А къде го чете това за спирулината?
Виж целия пост
# 43
Продават италианско свежо броколи. Според вас риск  ли да го купя? Че планирах крем супа.
Днес пекох лазаня с патладжан.
Виж целия пост
# 44
От последните дни: спанак с ориз, паста със зеленчуково-доматен сос, супи от зелении (коприва, мечи лук), къдраво зеле на тиган със соев сос и сусам, супа от гъби и спанак, омлети разни (с мечи лук, с картофи, с магданоз), картофена салата с яйца и маслини, бананов сладкиш.
Изобщо караме на по-бързи неща и пак имам чувството, че прекалено много се въртим в кухнята.
Нещо все на мен се пада да правя салата, а това миене ми отнема много време. Rolling Eyes
Всъщност само на мен ли ми прави впечатление появата на нови потребители с прекрасни снимки и включване от 1-2 думи?
Не се заяждам, но все пак няма смисъл да се правим на глупави, че става въпрос за кликове и трафик.😉
И поне като го правят, да го правят подходящо!
Толкова офтопик.
И на мен, и на мен ми прави впечатление.

Мигла, разбира се, че не е. Аз си чакам пакет от Франция. Mask
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия