Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какво да правим със сестра ми по време на карантината

  • 1 562
  • 7
Здравейте, аз съм на 15 години, а по-малката ми сестра е на 4. Както може би се досещате в момента всяка една от нас  се интересува от съвсем различни неща, спрямо другата. Бихте ли могли да ми предложите някакви занимания по време на карантината, които да са интересни и приятни и за двете ни.
Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 1
Може да й четеш приказки, а после да играете на тази приказка, която сте прочели. За целта може да се маскирате като героите: корона от картон, шалчета някакви, някоя мини рокля на мама или кака ще стане с едно коланче или с безопасни на гърба на принцесешка рокля.

Може и на някакви игри от рода на Не се сърди. Може да й нарисуваш лабиринт и тя да търси как зайчето ще намери моркова или как пожарникарят да стигне до пожара.
Може да я научиш на буквите и на числата.

При толкова голяма разлика игрите трябва основно да са на нивото на малкото момиченце, не на твоето ниво. Моят по-малък брат и аз сме с десет години разлика и за мен беше голямо удоволствие да му измислям игри.
Виж целия пост
# 2
Моите дъщери още играят заедно на барбита. Едната е на 20, другата на 11.  Невероятни истории разиграват, много е забавно.

Може да рисувате, изрязвате и лепите.
Да правите фигурки от пластелин.
Виж целия пост
# 3
Племенницата ми е почти на четири (аз съм на 33)  и най-много се забавлямаме с игри като домино, лото, както са предложили - не се сърди човече ( има с много хубави картинки) редим пъзели и конструктори. Давам й също книжки за оцветяване, детски оригами (не са сложни, като лица на момиченца са и се лепят очи и очила) . Харесва й да помага в домакинската работа, по-скоро симулира, но й харесва. Също правене на прически, гривни.
Виж целия пост
# 4
Много готина игра е ти да изрязваш разни неща на случаен принцип от списания пък тя да ги лепи и накрая се получава някакъв шантав и интересен колаж. Може да пробвате да направите и handmade украса за Великден. Може също ако имате маниста да направите гривнички.
Виж целия пост
# 5
Предложи и да рисува.Или и дай книжки за оцветяване.
Играчки  с които да може да играе сама.
Виж целия пост
# 6
Може да готовите заедно, да правите неща от полимерни глина- ти бужута, тя фигурки, да рисувате, да ѝ четеш приказки.
Виж целия пост
# 7
Може би добра идея са настолните игри и пъзелите. Те винаги сплотяват хората и аз много ги одобрявам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия