За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 138
  • 736
Заповядайте в новата тема   Flowers RoseFlowers TulipFlowers WatermelonFlowers StrawberryFlowers PeachFlowers PearFlowers PineappleFlowers BouquetFlowers CornFlowers ChiliFlowers AppleFlowers Eggplant Flowers Cherries

ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА - част 131
 
 


 

Старата тема, ако някой е забравил нещо там https://www.bg-mamma.com/?topic=1184306.735
Виж целия пост
# 1
Пепчо, благодаря за темата! 💐
Като продължение от предишната тема: аз също слагам по-малко мая , мисля че ми се получават печивата. Ползвам суха мая, основно хлебопекарната ползвам за теста и хляб.
Виж целия пост
# 2
Преди време и аз слагах мая както пише в рецептите за питки и прочие или пък гледах на пакетчето за колко брашно пише че е. Точно като си купих хлебопекарната установих че може и с много по-малко... в пъти даже. Просто първите пъти реших да е стриктно по рецепта за хляб от нейната си книжка, колкото да видя как трябва да изглежда тестото и как се държи. Ами, колкото и да бях скептична че с чаена лъжичка мая може да бухне самун хляб, даже много добре си набухва. Стана така, че пакетче суха мая за 500г брашно го ползвах за 3 хляба с по 450г или малко отгоре, при това дори не бял ами по-тежък хляб правех. Започнах да слагам по-малко и когато не работех с хлебопекарната. Вярно че втасват малко по-дълго, но пък резултатът е по-добър при бавно втасване.
Виж целия пост
# 3
Тук съм! За сега няма какво да питам.
Виж целия пост
# 4
Здравейте!
Бих искала да попитам, има ли някоя от вас, която пече с газова фурна? И по-специално, да изпича кекс - голям, пухкав кекс? С моята газова фурна изпичам добре всичко друго(месеници, козунаци, баници), но не успявам с никаква рецепта за кекс. Не знам къде бъркам...
Виж целия пост
# 5
Аз съм другата дето нищо не може да изпече в газова фурна. Баници, питки да. Кекс, козунак никога. За сега имам няколко сполучливи опита с кекс. Козунака го изучавам още.  Кекс голям пухкав пека час и половина. По-малък кекс час. Иначе всичко преди това ми е чисто сурово.
Виж целия пост
# 6
Нищо не ми се получава в газовата фурна. Омразата ни е взаимна и обработвам милото да я разкараме Joy
Според него обаче фурната си е супер!
Я ми кажете като берете лапад какви листа избирате, до каква дължина горе-долу? Имам спомен, че един път правих нещо с лапад, което излезе горчиво и повече не съм пробвала.
Виж целия пост
# 7
Благодаря за новата тема , много весела картинка .
С газови фурни изобщо не се разбирам .
Виж целия пост
# 8
Готвили ли сте просо? С неутрален вкус ли е?
Виж целия пост
# 9
Момичета , решила съм днес да правя Кодрит Кадир , гледах на Иван Звезден начина и ми възникна въпрос. Той слага в тавата кърпа , нали вода 1 пръст , и това е водната баня , а въпроса ми е тази хавлия няма ли да и се случи нещо при печенето?
Виж целия пост
# 10
*DiDora*,за толкова дълго време хляба ще превтаса и може да вкисне ако стои на топло.Както ти казаха нали маята(3-4 гр.) и го остави в хладилника.Извади го 1,5-2ч. преди да започнеш печенето.
Виж целия пост
# 11
Балгодаря за темата Hug

За лапада -горчи ако е стар или е имало слана .Аз не разбирам ,мама ме снабдява ,досега не е имало случай да ми горчи.За листата -зависи за какво ми трябва .Ако е за шницели искам да са по-големи листата.Махам дръжките винаги и леко с ножче изрязвам жилката .
Виж целия пост
# 12
Балгодаря за темата Hug

За лапада -горчи ако е стар или е имало слана .Аз не разбирам ,мама ме снабдява ,досега не е имало случай да ми горчи.За листата -зависи за какво ми трябва .Ако е за шницели искам да са по-големи листата.Махам дръжките винаги и леко с ножче изрязвам жилката .

Това за пръв път го чувам. Аз се чудя защо нашият от градината горчи понякога? Lady_gotic, благодаря за информацията!
Виж целия пост
# 13
*DiDora*,за толкова дълго време хляба ще превтаса и може да вкисне ако стои на топло.Както ти казаха нали маята(3-4 гр.) и го остави в хладилника.Извади го 1,5-2ч. преди да започнеш печенето.
Ставаше въпрос за 15-16 часа втасване с малко мая, та изобщо не е опция хладилника. Стайна Т си трябва, 15-18 градуса.

Мерси за темата, Пеп, готино майтапче! Simple Smile
Виж целия пост
# 14
Разбрах за какво ставаше въпрос.Но първо потребителката питаше за повече мая.
Сега къде ще намери 15-18 градуса?Аз не бих рискувала да го оставя на топло.
Дори някои  италианските пекари практикуват т.н. "бавна ферментация"
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия