Натурална закваска за хляб, или хляб с квас – ЧЕТВЪРТА ТЕМА

  • 44 588
  • 763
# 195
Гледам от белите, с които разполагам, да е това, което съдържа най-много белтък.
Виж целия пост
# 196
Аз меся с манитоба. Или българското на Софимел за баница- с най много белтъчини е. От петък захванах козунак, пак сега го пека. Бях в колебание- дали да го оставям оле да втасва, или да пека. Страхувам се от превтасване, което дава  същия лош езултат като недовтасалото тесто.


Последното вече е готово, все още не съм разкъсала, защото е с плънка от дулсе де Лече, тя тежи и изчаквам да стегне за да е по устойчиво печивото. Поръсих обилно с фруктова захар, която се стапя при печене и образува сладка коричка без да се виждат кристалчета.
Виж целия пост
# 197
Ръжено-пшеничен хляб със закваска





Този ядохме миналата седмица - много е засищащ.
Виж целия пост
# 198
каква е плънката за козунак с дулче ла лече?
Виж целия пост
# 199
При мен друг проблем излезе. Правих обикновен хляб. Всичко му беше наред. Надигна се, пукна се, изпече се. Кората му обаче много твърда и лепкав стои отвътре. Но е изпечен. Не е суров. Пухкав е също. Не е сбит. Но като докосна средата, лепне. Някой знае ли какво не му е наред?
Виж целия пост
# 200
Според мен проблемът е при печенето. Аз моите хлябове ги пека само на реотан. В началото загрявам фурната на необходимите градуси, след това слагам хляба да се пече на долен реотан. Когато се надигне достатъчно хлябът (зависи от тестото), включвам и горния реотан , за да се запече и донадигне. Обаче, доколкото си спомням, твоята фурна беше газова, а там не съм на ясно как стоят нещата.
Виж целия пост
# 201
Да, да Ване. При мен няма горе долу и какво точно се случва трудно е да се разбере. Ама пък твоя тостерния не лепне. Аз този път загрях две иенски захлюпени едно върху друго. Като загря фурната, пренесох хляба с хартията вътре и захлюпих пак. Пекох така 20мин. После махнах капака и пекох още 30. После махнах и долното иенско и оставих хляба за още 10 мин на решетката само, след което махнах от фурната. Явно влага ли да е останала вътре и аз не знам.
Виж целия пост
# 202
каква е плънката за козунак с дулче ла лече?


Maжеш на фитила от крема, наръсваш няколко капки черен поколад и завиваш. Може и малко препечен орех, ако е дебел фитила и има място.  След това завиваме фитила, и плетем .
Виж целия пост
# 203
Нали не остава мокро от течния шоколад при печене? Например като правя питка и край сиренето ми стпи леко клисаво след изпичане. Освен ако не съм засушила сиренето два теи дена преди това в хладилника.
Виж целия пост
# 204
Да, да Ване. При мен няма горе долу и какво точно се случва трудно е да се разбере. Ама пък твоя тостерния не лепне. Аз този път загрях две иенски захлюпени едно върху друго. Като загря фурната, пренесох хляба с хартията вътре и захлюпих пак. Пекох така 20мин. После махнах капака и пекох още 30. После махнах и долното иенско и оставих хляба за още 10 мин на решетката само, след което махнах от фурната. Явно влага ли да е останала вътре и аз не знам.

Може би е трябвало да го печеш още 5-10 мин. на по-ниска температура.
Виж целия пост
# 205
Нали не остава мокро от течния шоколад при печене? Например като правя питка и край сиренето ми стпи леко клисаво след изпичане. Освен ако не съм засушила сиренето два теи дена преди това в хладилника.

Вземи за целта шоколадови капки - има ги и в Лидъл, и в Кауфланд. Малки кръгли полусферички. Обикновено са от черен шоколад. Термоустойчиви са.
Виж целия пост
# 206
В момента си хапваме от този хляб с чия семена:



Виж целия пост
# 207
vici75 аз сега последните козунаци правих с течен шоколад на Нутела , такъв имах че ми бяха свършили шоколафовите капки . Но стана много добре и не стои мокро отвътре .

Виж целия пост
# 208
Страхотен резултат 👍👍👍 Браво. А намазваш ли, как го слагаш тая шоколад? В смисъл аз и капки имам. Ще слижа от тях.  Но имам и течен шоколад. Малко ли се слага, повечко ли?
Виж целия пост
# 209
Страхотен резултат 👍👍👍 Браво. А намазваш ли, как го слагаш тая шоколад? В смисъл аз и капки имам. Ще слижа от тях.  Но имам и течен шоколад. Малко ли се слага, повечко ли?

Намазах целия фитил с шоколад , така плътно да не прозира , една супена лъжица пълна . Козунака е с 4 фитила , но не са големи , 500г е тестото от което правя единия козунак .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия