Натурална закваска за хляб, или хляб с квас – ЧЕТВЪРТА ТЕМА

  • 45 246
  • 763
# 690
Sysly, на колко градуса в хладилника стои това "мързеливо" тесто?
Виж целия пост
# 691
Търся препоръка за не много скъп миксер, който се справя с месене на тестото. Не намерих в коя тема да питам. Загледах почти не използван втора употреба WMF за около 100 евро, 1000 вата, но не знам дали ще ми свърши работа. Също някакви лидълски уж 1500 вата, но някак не ми вдъхват доверие.
Виж целия пост
# 692
Търся препоръка за не много скъп миксер, който се справя с месене на тестото. Не намерих в коя тема да питам. Загледах почти не използван втора употреба WMF за около 100 евро, 1000 вата, но не знам дали ще ми свърши работа. Също някакви лидълски уж 1500 вата, но някак не ми вдъхват доверие.

Точно миксер нямам от Лидл, но по принцип машинките им са добри (имаме контактен грил, гофретник, яйцеварка, кухненска везна...със сигурност в момента пропускам нещо). И хлебопекарната им е мнооого добра. Моята скоро отказа да меси (на 4 години е, ползвана поне по веднъж на ден) и понеже  не знаех  кога ще я пускат, взех Muhler, уж е същата на външен вид и като програми, даже я ползвам с лидълския контейнер, но не прави толкова хубав хляб.
Хляба с квас си го меся на ръка Simple Smile
Виж целия пост
# 693
От Лидл- не, пълен боклук!
Виж целия пост
# 694
От Лидл- не, пълен боклук!

А кой бихте ми препоръчали? Вие какъв използвате?
Виж целия пост
# 695
От Лидл- не, пълен боклук!

А кой бихте ми препоръчали? Вие какъв използвате?
Аз ползвам висок клас машини, не са евтини. Китчен айд и Кенууд. За бюджетни, не мога да дам препоръка, но в работата ми ползваме Лидълска. Без да е ползван ежедневно се счупиха и бъркалки и повдигащият механизъм. Ужасно качество. Да бе говорим колко е шумен, бавен и тромав.
Виж целия пост
# 696
А с Kenwood prospero някакъв опит?
Виж целия пост
# 697
А с Kenwood prospero някакъв опит?
Само до 500-600 гр брашно става.
Виж целия пост
# 698
Да споделя, пък току размислиш за мискера... Simple Smile
Моя такъв го вадя само за козунаците по Великден, защо правя повече тогава.  За един козунак понякога,  не го ползвам, както и за квасния хляб, който меся през ден.  На мен ми харесва да меся, да усещам тесото. 
С миксер си е особено месенето на квасно тесто, защото има опасност (особено за начинаещи)  да се премеси или загрее тестото, което е фатално за глутеновата мрежа.
Виж целия пост
# 699
Аз ползвам на Електролукс 800W и ми върши добра работа за тесто.
Виж целия пост
# 700
Много съм доволна от този модел,ползвам го от 2г.
https://www.alleop.bg/planetaren-mikser-first-austria-fa-5259-7- … jfCsaAvl-EALw_wcB
Виж целия пост
# 701
Аз първоначално също търсех миксер, но вече правя само тостерен хляб 50/50 бяло и пълнозърнесто с остатъчен квас, който става само с едно месене, ламиниране след 30 минути и втасване 8ч. на стайна температура.
Виж целия пост
# 702
Здравейте мили дами! Опитвам се да направя квас, минаха 4 дни и от 24 часа нямам никакво балонче... Храня го през 12 часа по схема 1:1:1 и е смес от пълнозърнесто брашно и бяло(марките са препоръчани от групата). След първите 24 часа имаше страхотна активност, а сега нищо. Моля ви дайте съвет какво бъркам, иска ми се за празниците да имаме хубав хляб. Благодаря ви 😊
Виж целия пост
# 703
Продължавай така. Съвсем нормално е на този етап да е намаляла активността, но въпреки това  я има. Можеш да продължиш ,но само с пълнозърнесто брашно. Твоят квас е още млад. Иска си време.  Може и да смениш малко пропорциите 1-2-2, подходяща температура и упоритост.  Но аз бих изчакала поне 2 седмици, преди да пека с кваса. Това е лично мнение, не те ангажирам с него.
Виж целия пост
# 704
Благодаря много за съвета! Не мога да разбера кога се храни нов квас с пропорции 1:1:1 и кога 1:2:2. Бих се радвала ако някой сподели и от къде мога да си купя квас в София, защото май доста съм закъсняла с това ново начинание 😔
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия