Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как правите палачинки?

  • 5 469
  • 47
# 15
Благодаря,ще пробвам със сода.
Аз слагам малко смес,ама мм слага цял черпак и му казвам, но той не вярва че е от това.
След като ги направих последните аз ,се увери че трябва по-малко смес да слага.
Виж целия пост
# 16
Аз ги предпочитам без яйца. Правя ги по тази рецепта:
https://recepti.gotvach.bg/r-2538-%D0%9F%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BD … D0%BA%D0%B8 
Виж целия пост
# 17
Здравейте!
Правя палачинки по следната рецепта:
2 яйца
2 ч.ч. пр. мляко
2 ч.ч. брашно
щипка сол
5-6 с.л. олио

Но не ми харесват как стават - няколко минути след като ги завия стават твърди и краищата им са хрупкави. Моля, споделете сполучливи рецепти, с които се получават меки и пухкави! Търся ефекта на ресторантската палачинка.
Здравейте !
Моите деца обожават палачинки и Ви споделям моята рецепта :
600 мл прясно пълномаслено мляко
300 гр брашно
4 големи яйца / 5 среден размер/ 6 малки
щипка сол, ванилия
По желание( щипка сода биларбонат)
Пържа в подходящ тиган с масло .
Виж целия пост
# 18
За да няма бучки, ако добавяте брашното последно, пресявайте малко от него директно в купата и изчакайте да се намокри само (да потъне в сместа), разбъркайте и повторете, докато брашното свърши.
Виж целия пост
# 19
С кисело мляко и едно яйце ,много любими
http://kulinarnistrasti.blogspot.com/2012/06/blog-post_21.html?m=1 

И с прясно мляко
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%BA%D0%B8 

Не стават сухи,мажа с масълце леко и захлупвам с капак.Друг вариант е да подпъхнеш леко кранчетата ,да ги сгънеш като пликче /затворено рулце,така правя ,като знам с какво ще ги ядем ,без значение сладко /солено ,хем и не изтича нищо .

Използвам горните рецепти ,като ми варира сместа понякога ,гледам да се разлива добре в тигана .Обръщам със шпатула и пръсти,не мога да ги премятам в тигана Grinning
Виж целия пост
# 20
Не слагам никаква мазнина (а още по-малко олио) в тестото, нито кисело мляко или сода.
Класическата френска рецепта - много яйца, пълномаслено прясно мляко, брашно, лъжичка ароматен алкохол.
За да не залепват, ползвам незалепващ тиган и мазвам капка краве масло преди всяка палачинка.

Отделно (по-рядко) правя американски палачинки с бакпулвер и масло в тестото, рецептата съм взела впрочем от форума Simple Smile
Виж целия пост
# 21
Моята рецепта май се доближава най-много до предишния пост. Правя ги за минути буквално и се получават много добре, като съм изпробвала най-различни варианти. Най-много ни  харесват по следния начин: Яйца, разбити със щипка сол и щипка захар, брашно, прясно мляко и вода в равни количества, лъжица алкохол-уиски или ром. На 2 яйца слагам чаша брашно, чаша мляко и чаша вода. Разбивам яйцата с тел, добавям брашно и прясно мляко,  а водата накрая, за да не стават бучки. Така регулирам и гъстотата на тестото. След изпичане намазвам всяка с краве  масло.
Виж целия пост
# 22
Аз правя с прясно мляко или с кисело мляко и дори само с вода. Всякак стават. В последно време правя голяма палачинка в тавата, бързо и вкусно.

Всякак стават, да. Правя всичко на око, но винаги мажа веднага обилно с масло. В тестото не слагам мазнина и захар.
Виж целия пост
# 23
Не знам как, но на мен винаги ми се получават много добре. Много мои познати са ми искали рецептата, но аз никога не ги правя по точно определена.
Ако имам 2 яйца слагам 2, ако има повече- добре дошли.
Брашно и мляко -и те са на око.
Добавям малко повече захар- около супена лъжица.
Сол слагам, ако се сетя.
Винаги слагам малко ванилия и канела.
Децата ми ги хапват без нищо допълнително, но аз обичам да си правя разни плодови сиропи, с които ги заливам.
Виж целия пост
# 24
Брашно, яйца, вода, сол , сода. Обичам ги с вода, после с конфитюр, шоколад, мед
Виж целия пост
# 25
Правя идеални палачинки, но рецептата ми е малко на усет. Основното при мен е, че с цел избягване на бучки в сместа почвам от 3 яйца и после слагам брашно докато стане на тесто. И след това разреждам с млякото докато стане с подходяща консистенция. Така няма бучки изобщо. Сипвам малко олио в сместа за да не залепват палачинките при пържене и това е. Точно колко тесто и колко мляко ми е по усет.

Точно този метод ползвам и аз.
Понеже у дома не консумираме краве мляко, слагам бадемово.
Не слагам сол или сода.
За да са меки палачинките е необходимо в тях да има малко олио или масълце на тигана. Иначе са сухи.
Виж целия пост
# 26
Здравейте!
Правя палачинки по следната рецепта:
2 яйца
2 ч.ч. пр. мляко
2 ч.ч. брашно
щипка сол
5-6 с.л. олио

Но не ми харесват как стават - няколко минути след като ги завия стават твърди и краищата им са хрупкави. Моля, споделете сполучливи рецепти, с които се получават меки и пухкави! Търся ефекта на ресторантската палачинка.

Добави още едно яйце, щипка захар, щипка сода и едната чаша мляко я замени с вода. Добре е да е постояла малко кашата преди да започнеш да пържеш.
Моята рецепта е тази и среща голямо одобрение.
За палачинкова торта препоръчвам прясното да се замени с кисело мляко, за да не сладнят.
Виж целия пост
# 27
Винаги ми се получават...чаена чаша брашно,3 яйца, 300мл мляко, по избор ванилия. Заменяла съм млялкото с айрян и брашното с пълнозърнесто или дори с овесени ядки (в Нутрибулет разбито всичко). Препоръчвам хубав тиган, и силиконова шпатула (икеа 2лв).... Отлепя всичко, дори нещо да тръгне да залепва и загаря. Използвам само малко масло за първата Hug краищата стават твърди и хрупкави при по-рядко тесто, когато се върти тигана и залепнат по стените. Просто по-гъсто тесто и по-леко разнасяне за да са еднаква дебелина. За са останат меки..да се покрият готовите с чиния и може да се намажат с малко масло
Виж целия пост
# 28
1-2 яйца
1ч.ч.брашно
1ч.ч.прясно мляко или вода
1щ.сол
1к.л.захар
1с.л олио
Виж целия пост
# 29
Палачинките са моята сила и тайната е да не слагате само мляко, а и вода. Няма човек, който да не ми ги е харесал. За 7-8 палачинки трябват:
2 яйца
1ч.ч. Брашно
1ч.ч. Прясно мляко
1/2 ч.ч. Вода
Щипка захар
Щипка сол
Щипка сода за хляб.

Добре се получиха, мерси.. Wink

Скрит текст:
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия