Каква кафемашина бихте ми препоръчали? - тема 2

  • 39 573
  • 741
# 105
Лично за мен този, който съм показала е нормален, гъст е и се задържа дълго.

Ако е повече ми е странен и обикновенно има вкус точно на пяна и пада бързо.
Виж целия пост
# 106
Ако обичате кафе тип капучино, това мляко - Alpro coconut for professional - е чудесно за тази цел! Пяната става твърда за няколко секунди Simple Smile
Виж целия пост
# 107
Ето едно кафе от Дедиката, на фабрични настройки е, не съм имала време да си поиграя с нея все още.
С уговорката, че не е шот, а пуснато с цедка за едно кафе на бутон за две.
Скрит текст:

Пускам ги понеже коментирахме каймака.

Това си е пяна, видно от цвят, мехури, дебелина, а и няма как да е друго с такава машинка.
Виж целия пост
# 108
Ако обичате кафе тип капучино, това мляко - Alpro coconut for professional - е чудесно за тази цел! Пяната става твърда за няколко секунди Simple Smile

Не ако обичаме капучино, а ако сме маниаци вегани Smiley То това не е мляко, а кокосова напитка, хич няма и да припаря до нея.
Виж целия пост
# 109
Ако обичате кафе тип капучино, това мляко - Alpro coconut for professional - е чудесно за тази цел! Пяната става твърда за няколко секунди Simple Smile

Не ако обичаме капучино, а ако сме маниаци вегани Smiley То това не е мляко, а кокосова напитка, хич няма и да припаря до нея.

Знаех си, че ще има протести..хахаах
Аз пия и краве мляко, но това на Alpro ме спечели Simple Smile
Виж целия пост
# 110
Ето едно кафе от Дедиката, на фабрични настройки е, не съм имала време да си поиграя с нея все още.
С уговорката, че не е шот, а пуснато с цедка за едно кафе на бутон за две.
Скрит текст:

Пускам ги понеже коментирахме каймака.

Нищо, ама нищо общо, нямаше при мен. Нито с фабрични, нито с нарочни настройки. Интересното е, че в сервиза на делонги при теста казаха, че тази машина няма кремадиск. От сайта, от който я взехме, потвърдиха. В комуникация с делонги, в сайта на марката, написаха, че моделът е с кремадиск. А ние се заблудихме, защото избирайки машина, гледахме по веригите и, например, в сайта на Технополис пише, че е с кремадиск. Луд да станеш.
Виж целия пост
# 111
Ако машината е с цедка с двойно дъно няма нужда от крема диск. Ето тази цедка не иска никакви допълнителни дискове (но не е автентично еспресовска Wink )

Виж целия пост
# 112
Нямам за цел да угодя на всички, нито да убеждавам в нещо. Поста ми беше насочен към дамата, която пита за каймака и достигна до нея.
Машината не е професионална и не се залъгам, че е такава.
Но и съм пила кафета от други машини с доста повече пяна и затова казвам, че има разлика. Тази е доста по-плътна и гъста от обикновенно, и се задържа за дълго.
Виж целия пост
# 113
Ако машината е с цедка с двойно дъно няма нужда от крема диск. Ето тази цедка не иска никакви допълнителни дискове (но не е автентично еспресовска Wink )



Това върши същата работа като крема диска по същият начин ,реално е вътре в цедката, остава някой да слага и двете на някоя машина..пак се изложи
Виж целия пост
# 114
Това върши същата работа като крема диска по същият начин ,реално е вътре в цедката, остава някой да слага и двете на някоя машина..пак се изложи

Ти май толкова си ми набрал, че изобщо не вникваш какво пиша.  Ми нали това казвам и аз  - цедката с двойно дъно върши работата на крема диска и затова такъв не се предвижда и не се изисква. Какво съм се изложила???
Приличаш ми на бик, който само като мерне червено (мен) и ослепява за всичко и се втурва в атака Simple Smile

4о4олина се чудеше защо няма крема диск и аз и казах, че няма, защото не е нужен. Ама някои хора ич не четат, преди да нападат.
Виж целия пост
# 115
Това върши същата работа като крема диска по същият начин ,реално е вътре в цедката, остава някой да слага и двете на някоя машина..пак се изложи

Ти май толкова си ми набрал, че изобщо не вникваш какво пиша.  Ми нали това казвам и аз  - цедката с двойно дъно върши работата на крема диска и затова такъв не се предвижда и не се изисква. Какво съм се изложила???
Приличаш ми на бик, който само като мерне червено (мен) и ослепява за всичко и се втурва в атака Simple Smile

4о4олина се чудеше защо няма крема диск и аз и казах, че няма, защото не е нужен. Ама някои хора ич не четат, преди да нападат.

ОК, тук си права, недовидял съм.
 Иначе се забавлявам като чета инженерните ти писаници назад, изобщо не съм ти набирал.
Виж целия пост
# 116
Кои точно инженерни писаници?  Аз се сещам за една единствена възможност да съм сбъркала нещо конкретно по дизайна на кафемашините,  но във физическата обосновка на мнението ми нямаше нищо грешно. Та любопитна съм колко точно нелепости си чел от мен Simple Smile И кафето не ми е професионална компетенция, може и да съм бъркала.
Виж целия пост
# 117
Не говоря за кафе, а за обясненият ти назад за вода, температури, помпи, енергии  и налягания, изрично ти писах, че си далеч от инженер тогава.
Виж целия пост
# 118
Не говоря за кафе, а за обясненият ти назад за вода, температури, помпи, енергии  и налягания, изрично ти писах, че си далеч от инженер тогава.

А да видим. Разбирам от котли (за електроцентрали) и от компресори. Всички те се занимават с флуиди, налягане и температури. И нищо грешно не бях казала като физически принцип. Казах (свободен спомен), че водата кипи при 100 градуса в отворен съд. И ако почнем да точим от този съд тя може да изстине под желаните 95% докато стигне до цедката или няма да има гореща вода за много кафета. Но ако съдът е под налягане, тогава температурата може да се вдигне доста над 100 градуса (дадох пример с тенджера под налягане, която всеки познава и именно заради високата температура готви по-бързо). И тогава ще има топла вода в достатъчно количество, защото при източване на един бойлер налягането спада и от това автоматично спада и температурата, но ако тя е над 100 градуса има и да спада, и да остане и може много дълго да се подава вода с оптимална температура. Физически в това няма нищо грешно, обзалагам се (уравнение на състоянието, обвързващо температура, обем и налягане в затворен съд).
Е, май масовите кафе машини не използват това, но все пак им трябват 15 бара налягане за да се компенсират загубите по пътя до цедката и там да останат 9 бара, а тези загуби се дължат на същите физически причини. А помпа от 9 бара само след загубите няма да прави хубаво кафе.

P.S.  Като гледам, май не съм и далеч от истината и за дизайна при малки машини - помпата нагнетява вода в бойлера под високо налягане, от което имаме резерв и на налягане, и на дебит гореща вода, и точно нужното се получава с регулиране на изхода :
Виж целия пост
# 119
Не говоря за кафе, а за обясненият ти назад за вода, температури, помпи, енергии  и налягания, изрично ти писах, че си далеч от инженер тогава.

А да видим. Разбирам от котли (за електроцентрали) и от компресори. Всички те се занимават с флуиди, налягане и температури. И нищо грешно не бях казала като физически принцип. Казах (свободен спомен), че водата кипи при 100 градуса в отворен съд. И ако почнем да точим от този съд тя може да изстине под желаните 95% докато стигне до цедката или няма да има гореща вода за много кафета. Но ако съдът е под налягане, тогава температурата може да се вдигне доста над 100 градуса (дадох пример с тенджера под налягане, която всеки познава и именно заради високата температура готви по-бързо). И тогава ще има топла вода в достатъчно количество, защото при източване на един бойлер налягането спада и от това автоматично спада и температурата, но ако тя е над 100 градуса има и да спада, и да остане и може много дълго да се подава вода с оптимална температура. Физически в това няма нищо грешно, обзалагам се (уравнение на състоянието, обвързващо температура, обем и налягане в затворен съд).
Е, май масовите кафе машини не използват това, но все пак им трябват 15 бара налягане за да се компенсират загубите по пътя до цедката и там да останат 9 бара, а тези загуби се дължат на същите физически причини. А помпа от 9 бара само след загубите няма да прави хубаво кафе.

Кои загуби компенсира по-точно? Къде на тази картинка имаш 15 бара и къде 9 и как така спадат?

P.S.  Като гледам, май не съм и далеч от истината и за дизайна при малки машини - помпата нагнетява вода в бойлера под високо налягане, от което имаме резерв и на налягане, и на дебит гореща вода, и точно нужното се получава с регулиране на изхода :

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия