Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Туризъм в България по време на Коронавирус!

  • 6 977
  • 69
# 45
Препоръчайте ми къщи за гости в Елена за лятото. С храна, защото може Механа "Трухчева къща"да не работи все още.
Много исках да сме в Родопите, но рисково ми се струва.
Виж целия пост
# 46
За лятото ако искате на планина, Родопите е много по-добрия избор. Елена си е място за пролена почивка, по-ниско е и съответно е по-топло в момента. Но лятно време Родопите е по-добре, много по-добре. Не виждам какво му е рисково за лятото, много по-широко и ненаселено е спрямо Еленския балкан, има и много места за гледане и обикаляне. Ако тази година се разминем с морето лятото, Родопите са ни резервния вариант за отпуска.
Виж целия пост
# 47
Знам, но заради многото случаи в Смолянско се притеснявам. Освен района на Девин, Доспат. Някаква екопътека Струилица ми препоръчаха. За да идем до там по АМ Тракия минаваме, бензиностанции около Пловдив, пък и там има много случаи.
Също обичам градчета с музеи и история, освен кратки екопътеки, разходки по калдаръмени улички, гледка към планина. Не държа на СПа и басейни, защото сме от Варна. Миналата година на Боровец бяхме,
предната в Златоград, Кърджали, заради посещение на Перперикон.
Виж целия пост
# 48
Защо си мислите че няма много болни и в Елена? Аз не мисля че е така, просто хората там може би прекарват по-леко заразата и съответно не ги изследват, т.е. няма официално болно, а неофициално със сигурност има. По Великден в Елена и околностите си беше пълно с туристи, колко и да са се пазили все се е разнесло и там, а сега и след идващите почивки ще се разнесе и още повече.
Музеите засега са затворени навсякъде, но поне на открито ще можете да обикаляте. Ако сте били вече към Златоград, пробвайте западните Родопи, например Девин, Гела или Батак. Изборът е голям.
Виж целия пост
# 49
Кristinia- Троян, Жеравна, Априлци, Копривщица. Мисля, че Родопите са надценявани. Освен природа, нищо особено. Липсват развлечения.
Виж целия пост
# 50
Оф, какви мерки? В къщата за гости ок, ами вечер по стъргалото като на Женския пазар и парковете- еднопосочно ли ще бъде?
И пак е бутане.Ами храненето? Все в квартирата и с пакетирано сирене и домати ли ще е? Не, мерси.
Да похвля СТурс, преведоха ми вече 50 те % от капарато при анулация.
Предпочитам в някое затънтено планинско селце да забия това лято отколкото по морето, ако още я има опасността с вируса, то ще я има де- 90% и 10% за чудо!
Не ти ли предложиха ваучер за някакъв период от време. ? И аз трябва да им пиша
Вариантите са:
1.Пререзвация за друг период- примерно септември
2.Ваучер за бъдеща почивка, къде, какво хич не ми е ясно, но вкъщи на стената виси една подобна хартийка - облигация за нищо
3.Анулация според условията на договора.
Доколкото чувам, някои по- малки агенции изобщо не предлагат връщане на пари, дори част, дори по договор, дали е вярно обаче не знам, а направо предлагат изместване за догодина например.Това за резервации и в чужбина.Ще ми е интересно някой да се включи.
Сега, с моите икономически разсъждения няма да ви занимавам и защо реших и си взех 50% от депозита и защо ме устройва.
С две думи има толкова неясноти около туризма, кв, и изобщо глобалната ситуация, че хич не ми се рискува за бъдещето.Да не се окаже че моята загуба сега е  печалба .
Нека всеки си преценява какво го устройва!
Виж целия пост
# 51
Ще го публикувам това и тук, защото може би някои не следят другата тема:

Министър Ангелкова говори сутринта и я отрязаха, за да включат ББ от парламента.Щели да се акцентират към организирания туризъм, да паднат визите за руски и турски туристи, което е абсурдно според мен. Да се наблегне на държави като Молдова, Русия, близки държавми до нас,не помня другите..., държави от трети страни.Ще решавали за шезлонгите да са на по-голямо разстояние като може би ще вземат от свободната зона.Попитаха я , че ако се наблегне на организирания туризъм няма ли да отидат напразно мерките до сега, тя конкретно не отговори на това.Нищо друго съществено не каза.
https://www.economic.bg/bg/news/12/angelkova-predlaga-start-na-l … on-ot-1-yuli.html

  На пето място туристическият министър настоя да се помисли за по-гъвкави режими по отношение на туристическите визи за трети страни за ЕС. Много е важно да се възвърне доверието на хората към пътуването, защото това ще бъде много труден и тежък процес, предупреди Ангелкова.

https://nova.bg/news/view/2020/04/28/286360/%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D … 0%B4%D0%B5%D0%BE/
 Министърът на туризма обяви, че е предложено да се създаде компенсационен фонд при пътувания, който да подпомогне осигуряването на ликвидност на операторите и защита на потребителите. „Този инструмент е важен, за да се избегне затвореният кръг, който може да доведе до фалити или неблагоприятни последици за участниците във веригата”, посочи още тя.

Обаждах се и на кол центъра в Албена.За сега мислят курорта да отвори за лятото като изхранването ще бъде по часово на смени.За сега това им е плана.Дано го направят зад витрини, да не е на блок маса.Както министърката иска да пуска чужденци в България...Представям си болно сополиво русначе да бърка с ръка  в платата с храна.  Persevere
Виж целия пост
# 52
Ще го публикувам това и тук, защото може би някои не следят другата тема:

Министър Ангелкова говори сутринта и я отрязаха, за да включат ББ от парламента.Щели да се акцентират към организирания туризъм, да паднат визите за руски и турски туристи, което е абсурдно според мен. Да се наблегне на държави като Молдова, Русия, близки държавми до нас,не помня другите..., държави от трети страни.Ще решавали за шезлонгите да са на по-голямо разстояние като може би ще вземат от свободната зона.Попитаха я , че ако се наблегне на организирания туризъм няма ли да отидат напразно мерките до сега, тя конкретно не отговори на това. Нищо друго съществено не каза.

Тя си е така винаги.
Тази особа не се ли усеща, че говори за неща извън ресора си и "малко" си превишава правата?
На какво основание ще пуска тук граждани на държави извън ЕС  без визи?
Виж целия пост
# 53
Една интересна статия за почивките в България.
Наистина не е честно спрямо българите такова решение.
Аз не съм съгласна, а вероятно и повечето хора тук, но...
Да не говорим и за данъците , където им намалиха, но ще плащаме всички останали по-високо ДДС на стоките, заради хотелиерите.
Какво направи държавата за нас, да си починем, да отидем някъде, да помогнем в същото време уж на нашите хотелиери ...няма такъв филм. Сега и ще плащаме на чужденците да идват тук. Къде го има това? То и преди им беше по-евтина почивката от нашата в собствената ни страна, сега...
https://zona98.com/1403/35-euro-za-chujdenec/?fbclid=IwAR0xlhP8_ … NqeOWoTJsoC9ztUkg
Виж целия пост
# 54
В този сайт няма една истинска новина. Фейк е.
Виж целия пост
# 55
В този сайт няма една истинска новина. Фейк е.
Как ще е фейк, като няколко дена вече се говори по новини и ТВ точно това.Дори вчера споменаха, че за да се справим някак си с кризата е възможно да вдигнат данъците.
Виж целия пост
# 56
Цитирай ми точно в кой закон е променен тогава. Има някакви предложения, но нищо все още окончателно.
Виж целия пост
# 57
Цитирай ми точно в кой закон е променен тогава. Има някакви предложения, но нищо все още окончателно.
Ами хич даже не е фейк! Ето тук в преходни и заключителни разпоредби т.16 и следващите. Това, че се превърнахме в донори на туристическия бранш го коментирах вече в другата тема. Ще плащаме та ушите ще ни пукат. Ще чакаме някой да ни върне депозитите и платените почивки, ама утре! https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=148005
Виж целия пост
# 58
Цитирай точно, моля. Къде пише, че ще плащаме на чуждетците да почиват в Б-я?  Нищо такова не виждам аз в т.16.
Виж целия пост
# 59
Доколкото разбрах но не мога да се ангажирам с източници има проект да  се намаля и ддс на хранителни стоки на туристическия бранш. Нас кучета ни яли. Затова никой няма да остане в бг накрая. Даже циганите. Щото като изчезне гостоприемника духва и паразита.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия