Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

На море в Турция - тема 67

  • 45 652
  • 734
# 630
Да...една чудесна почивка-с маски,с шлемове,дистанция,дезинфектанти...тест на границата,просто почивка-мечта...но,тя надеждата умирала последна.Ани,няма нужда от "безплатна" реклама за турския летен сезон 2020,ще трябва да се съобразяваме с присъствието на коронавируса,а това обезсмисля "почивката"...Не благодаря(Hayır,teşekkür ederim).
Въобще не искам да влизам в досадни спорове, във ФБ-групите за Турция има актуално видео заснето преди дни от Риксос Премиум Белек видеото е от ресторанта на хотела, там много ясно се вижда кой е с маски и шлемове и кой не е. Не смятам за сега да се включвам и да дискутирам информации за Турция. Пожелавам на всички едно хубаво слънчево лято, без значение кой и къде ще почива, важното е, да успеем да починем и да се запазим здрави. За финал предоставям график на планирани полети по дати, които се очакват да започнат за 70 държави, сред които и България:
https://www.turizmguncel.com/haber/iste-turkiyenin-ulke-ulke-tar … yGNbtkX9WGoQ92L-s
Бъдете здрави!
Виж целия пост
# 631
Ani_iv нали затова питаме вас , да кажете как е там защото тук нищо още не е ясно.Самите ТА нищо още не знаят на нас ни предложиха 15 май да ни го заменят за СЛЕД 25 СЕПТЕМВРИ . Застрахователите също още ги няма а без тях не може .А и ако от 8 -9 000 турски хотела отворят и то при жестоки рестрикции няколко е ясно какъв туризъм ще има.Миналата година по това време във Варна кацаха по 30 - 40 самолета - днес 4!Дори редовните автобуси на Нишикли и Метро не само , че не вървят , но и не знаят кога и на какви цени ще тръгнат. Халим също каза , че вътре в Турция автобусите са на двойни цени .Тук не пишем да се заяждане , а за информация. И да си направим сметката дали в някой огромен хотел да ходим с тези маски,с шлемове,дистанция,дезинфектанти или да си наемем едно бунгало на плажа на сърфистите или в българското село на Гьокчеада. Англия тепърва въвежда 14 дневна карантина от 8 юни за ВСИЧКИ влизащи в страната , а Ерсой днес обяви , че се надява да отворят ПОЛОВИНАТА хотели ?
Виж целия пост
# 632
peterky2002, уважавам всеки един член от групата, не зависимо, че по някога по-остро апострофирам, това е единствено с цел истината да бъде изяснена и информацията да бъде точна, за това ще си позволя да ви отговоря от тук.
Нямам идея от къде черпите информация. Определено не е точна, без да използвам по-груба дума. Билетите са повишени, но това не е спряло междуградският транспорт въобще - всеки ден има репортажи по турските телевизии от автогарата на Истанбул, където се събират най-много хора, за да следят дали се спазват мерките за социална дистанция, не съм забелязала някакво претиснение сред пътниците или автобусните фирми. Вече подчертах, че тук повечето хора спазват мерките осъзнато и с разбиране - има санкции, има и санкционирани, но те са изключение по-скоро, от колкото практика.
Не съм сигуна, че в България представителите на турските автобусни компании не са на ясно от кога ще започнат редовните линии на автобусите им. Ето, аз ще ви предоставя информация за автобси, които пътуват от Бурса - "Бурса туризъм" се казва фирмата - https://www.facebook.com/BursaTurizm/, погледнете постта с обявата от 21.05.2020г., ако може да си преведете текста, ще разберете, че автобусите, започват редовните си пътувания от 04.06.2020г. до България и вече се продават билети.
Що се отнася за маски и шлемове, във видеото на Риксос много ясно се вижда, че предпазни средства носи само персонала, което е напълно резонно и мисля задължително, след като работи с храната на гостите. Няма заснет гост с маска или шлем. Не разбирам, от къде и как решихте, че гостите на хотела ще носят предпазни средства?!
Не съм запозната с изказването на Министър Ерсой, не го открих и в интернет, за това не мога да го коментирам, но определено от предишни дни изказванията му са оптимистични, че голяма част от хотелите са отговорили на изискванията и той е спокоен за предстоящият сезон.
Във връзка с всичко, което изложих до тук, смятам, че моето участие с коментари в групата е напълно излишно, явно участниците са по-добре запознати с действителността в Турция, за разлка от мен, която живее в държавата. Не желая да бъда "рекламен агент",  та дори и "платен" на който и да било - всеки има глава на раменете за да може да се самоконтролира във всяко едно отношение. На всички пожелавам хубави слънчеви летни дни!
Виж целия пост
# 633
Реге или каквото там се зовеш,ако обичаш обратно от където се появи, аман от тролове.
Ммм, Ваня Бангова ми асоциира с Ивчо,що така?

Тук,в групата е желателно да пишат и дават тон хора, които са с акъла си, а не коронясани.
Виж целия пост
# 634
Цитат
Прави ми впечатление поведението на една дама от FB групите - новоизлюпен  модератор. Усещам че и тук кибичи и пуска по някой фитил в типичния за нея наставнически, нравопоучителен стил.
Повечето я знаете- В@няБ@нгов@.
Бъди сигурна, че не виси тук. Познавам я лично и смея да твърдя, че нивото и на познания са енциклопедични. В Турция е била къде ли не, не знам как се изявява като модератор, че ме изритаха от шибаната група на Г. Банков респ. Курс Тлуб но определено Ваня е ерудит.
За Петърки да кажа...колега, ако напишеш точно наобратно на това което мислиш, ще имаш близо 100% успеваемост.
Виж целия пост
# 635
Ако аз колкото и да съм малоумен напиша нещо малоумно я го видят десетина души , я не , пък чак да му повярват , ама когато един малоумен министър направи малоумно изявление с грешка 2 месеца той обърква милиони хора. Същия Ерсой в началото на април обесняваше как всички да пътуват за байряма (  то баш сега има ПОЛИЦЕЙСКИ ЧАС и пълна забрана за излизане ) и как на 15 май пристигат руски и английски  туристи ,  сега чак става ясно че  руски и английски  туристи няма да има и юли.И щял да се радва ако отворят половината хотели . Ani_in добре е , че вярваш на министрите си което не ги прави по малко малоумни.Снощи и по БТВ и по НОВА и по КАНАЛ3 даваха турски ресторанти в Истанбул и по крайбрежието където И КЛИЕНТИТЕ СЕДНАЛИ ПО МАСИТЕ бяха с маски. Затова се молим на теб Ani_in  и на Халим дето сте там да  кажете от първа ръка що е фейг и що е истина.
Виж целия пост
# 636
Познавам я лично и смея да твърдя, че нивото и на познания са енциклопедични. В Турция е била къде ли не, не знам как се изявява като модератор, че ме изритаха от шибаната група на Г. Банков респ. Курс Тлуб но определено Ваня е ерудит.

valerko, valerko ...... кое от двете и вярно?
И не става дума за ерудита, а за модератора и неговите действия. И за  изгонените без вина потребители.
Защото питат за правата си ......
Виж целия пост
# 637
. emotikona  , аз също съм изгонена от въпросната госпожа под предлог, че съм говорела против Турс клуб, което е абсолютна измислица - най- малкото аз нямам резервация с тях тази година. Истината е, че "светнах" с постовете си хората (съвсем културно, без нападки към никоя конкретна ТА), че освен ваучер и смяна на дата, имат законовото право да искат връщане на парите...Явно доста хора, чиито постове показват действителността, а не само възхвалявания, са били "изчистени" от фейс групите. Това от своя страна доказва колко "обективни" са тези групи....то лошо няма, все пак са групи на определена ТА, но да не претендират за обективност поне..
Виж целия пост
# 638
Никой министър, никой държавен глава на никоя държава не знае какво ги чака след 10 дена.. Особенно става ли въпрос за страна с 83 милиона население в която само на едно курортно ЛЕТИЩЕ  им пристигат над 15 милиона туристи годишно..


Колкото и не съм фен на сегашното Турско правителство вярвам че става ли въпрос за туръзм Турското правителство ще направи всичко възможно за да  не избяга туриста в някоя друга страна..


Много зависи от положението, всеки ден нещо се променя тука
Над %75  от тотал заразени са вече възстановени

****
Турските курорти нямат нужда от реклама в бгмама, нужда имат другите Simple Smile
****

От 04 юни бурсатуризм пуска всекидневни рейсове до Кърджали (що нз)
Софийските фирми (метро нилугер хунтур) все още не са обявили нещо.
Знам че преговарят министрите на Бг и Тр за да отворят границите.
Тр е готова с безплатни тестове да приема туристи, мисля че Бг нещо се дърпа.
1 заради родния търизм
2 заради нашите 1000 дневно заразени и тн.
Виж целия пост
# 639
Познавам я лично и смея да твърдя, че нивото и на познания са енциклопедични. В Турция е била къде ли не, не знам как се изявява като модератор, че ме изритаха от шибаната група на Г. Банков респ. Курс Тлуб но определено Ваня е ерудит.

valerko, valerko ...... кое от двете и вярно?
И не става дума за ерудита, а за модератора и неговите действия. И за  изгонените без вина потребители.
Защото питат за правата си ......

48 седмици знаеш ли колко време е? Те това е истината.
Виж целия пост
# 640
Ани, моля те, и аз и други тук вярват на информацията, която ни предоставяш. Затова, моля те, пиши, а който не вярва, си е за негова сметка.
Виж целия пост
# 641
Аз също съм на мнение че нещата в Турция ще се  нормализират, както и тук се случва. За това че хората били с маски в заведение ми то и Аз в Сф съм навсякъде с такава, ако около мен има хора.Независимо дали стоя на опашка или се разминава с  в претъпкана улица 😁е по някога ме гладат странно:joy:Имаме много  близки и приятели турци, живеещи в Измир, Бурса, Истанбул. Те самите казват че нещата не са толкова страшни и че до Юли, Август ще можем да се видим. Само не ми става ясно това с карантина та. Ако заминем  за 7 нощувки, значи ли връщайки се в Бг сме под карантина. Тъй като с пътя се събират 8 дни почти
Виж целия пост
# 642
Здравейте! Искам да попитам посещавали ли сте Айвалък през август и конкретно водата наистина ли е студена дори през август? Прочетох в стара тема тук, че винаги водата била студена. Аз съм била преди 10-ина години там, но за кратко и нямам никакъв спомен от температурата на водата, защото основно ходих по забележителности. А сега ме вълнува заради детето. Дали ще е добър избор?
Виж целия пост
# 643
Ако аз колкото и да съм малоумен напиша нещо малоумно я го видят десетина души , я не , пък чак да му повярват , ама когато един малоумен министър направи малоумно изявление с грешка 2 месеца той обърква милиони хора. Същия Ерсой в началото на април обесняваше как всички да пътуват за байряма (  то баш сега има ПОЛИЦЕЙСКИ ЧАС и пълна забрана за излизане ) и как на 15 май пристигат руски и английски  туристи ,  сега чак става ясно че  руски и английски  туристи няма да има и юли.И щял да се радва ако отворят половината хотели ......
Ами, той и Мутафчийски казваше в първите дни на март, че няма нищо страшно, ама само след 10 дена ни каза как щели за си отидат много близки за нас хора. Специално пък ти колко пъти се смени мнението в тази тема?
Виж целия пост
# 644
Аиди честито, нещо се видя все пак..
Предната цена беше 150 тл, сега 350 (ухх) тва демек рейсовете по 1 човек на седалка ще пътуват.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия