Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Цветя за терасата - 4

  • 22 702
  • 754
# 45
Как се справяте в гадинките по цветята.
Имам две рози засяти миналата година на вън, издържаха зимата и сега са се напълнили с въжки- предполагам е такова, дребни и зелени. По листата има нещо ли нещо.
Моля, кажете с какво да напръскам, купено или някой домашен лек ?
Виж целия пост
# 46
Актара или моспилан. Най-добре редувай двата, макар че и от едно пръскане ще изчезнат гадовете, но периодично трябва да се пръска, за да не се появят пак.
Виж целия пост
# 47
А от къде мога да ги купя? Само в агроаптеки или примерно цветарски магазин,Практикер?
Виж целия пост
# 48
И аз пръсках с моспилан. Още лисенца нямаха,а яко зеленясали бяха стъблата. Изчезнаха,но наблюдавам. Аз съм го купувала от нашия цветарски,но той е смесен и има и препарати. В едно голямо шише съм го разтворила миналото лято,наливам си в пулверизатор и пръскам.
Да се похваля с оксалис:

Май не са достатъчно на гъсто,но четох на упътването през 5 см да ги слагам. Те ще си се размножат,предполагам,ако не ги уморя. 🤣
Виж целия пост
# 49
От агроаптека съм ги купувала аз.
Виж целия пост
# 50
Браво, Any! И аз не ги сложих много нагъсто. От една луковица излизат по няколко листа, гледам че при мен и пъпка на цвят има.  Днес видях в Практикер като тези детелинки- 1,60 за 7- 8 броя луковици в пакетче.
Виж целия пост
# 51
Ами аз май 10 купих ,но останах 3,притеснявах се да не станат много за саксията. Ще ги бодна в друга самички. 🤗
И да се оплача,че ММ одеве ми счупи едно стъбло от новата розичка,добре,че другите две са ок. Щях да го пребия,разберете! Не видял той! 🙄🙄🙄 Как оцеляха и тези не знам. Късмет имаше,че ако и тях беше почупил.... 🤯🤬😡
Виж целия пост
# 52
И аз 10 бях купила. 5 в едната и 5 в другата.В едната саксия върнат много по- бавно от другата , при еднакви условия. Извадих едната, за съседката. Две стръкчета имаше. Ще дам и на две дружки и те да им се радват.

Съчувствам ти за розичката, ама не бий човека, де:)
Виж целия пост
# 53
Ама то не му е за първи път. Като ги насадих точно,идва от работа и малката го хвана да ритат топка. Е познай къде ритна?! Точно в лилавата малка,току що насадена роза! Размина му се,ама днес вечее... Идваше ми да ревна! Добре,че само едно от трите счупи. Щеше да е труп! 🤪
Тя така добре се развиваше,пък е толкова малка-към 10 см.
Виж целия пост
# 54
Ени,тази детелинка,като моята ли е,червената?

МОята-новата,която онзи ден бях боднах,днес й одрязах трите листенца,че бяха повехнали. Остана й само цвета,който днес вече се разтвори. Утре ще ви го покажа. Листа няма - цвят има.

Днес набучих и едни сакъзи,които ми дадоха,не зная какъв цвят са. Боднах ги 4 клончета в една по-голяма саксия. Ще я държа вътре в терасата,че навън нямам място. Имам и мушки,не знам колко ще им е добре.
Терасата е санирана. Прозореца стои отворен денонощно от 9 март още. Вътрешните цветя бяха съпричастни на тези,които тогава изкарах навън. Топло-студено,прозореца е отворен. Двете тераси са ми много слънчеви,топли,горещи. Само едната,на която съм оставила тези сакъзчета са със шарена сянка,по-скоро леко сенчеста тераса,че имам една слива отпред и държи сянка.
На другата много слънчева и топла тераса,точно срещу отворения прозорец съм оставила кралските мушкати,че за тях място навън нямаше. Дали ще им е ок,не зная. Времето ще покаже.
Навън имам само едно кралско мушкато,което не ми харесва как върви. Надявам се да се оправи. Не зная,какъв цвят е. Силно се надявам да е бял! Искам бял!

Имам си и клонче - дърво на живота.Оставих го да пуска коренчета във вода. Мисля да не бързам да го садя. Няколко листенца набучих директно в пръстта,в една саксия,да видя дали ще се хванат.

И друго щях да пиша за цветята,но не помня какво.
Виж целия пост
# 55
Не,Карзче,онази винената детелинка ми е от миналата година. Сега взех четирилистна. 🤗
Много цветя имаш ти! Браво.
Аз май избързах с изнасянето на каланхоетата и са поизмръзнали,но ще се оправят. Лимончето и то май ще хвърли всички листа,ама омръзна ми само да внасям и изнасям,че и са все големи ,тежки саксии... 😣
Виж целия пост
# 56
Дървото на живота направо го бучвай в саксията. Аз имам две, захванати така. А едно клонче, което се отчупи и натопих, защото ми беше жал да го изхвърля накрая изгни, без да пусне корени.
Виж целия пост
# 57
Месечинке, така ще направя!
Ето го и мъничето-детелинката

Ето ги и новите,, насаждения,,
Виж целия пост
# 58
Колко е нежно, Карз! И без листенца пък цъфнало❤
Виж целия пост
# 59
геройче. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия