Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да изчистя всичко

  • 424
  • 5
Как да "изчистя" всичко от стария си, трудно работещ настолен компютър, къде да го "изхвърля" и какво въобще се прави при смяна на машината?
Виж целия пост
# 1
Първо изтегляш всички данни, които са ти важни.

После за почистване на хард-диска се използва програма. Гугъл ще ти предложи подходяща, примерно DBAN. Само триене в кошчето не помага, информацията може лесно да се възстанови, ако някой е амбициран, макар че ме съмнява да си чак толкова интересен на някого.

Ако нямаш чак държавни тайни, едно форматиране е достатъчно.

Вкъщи разглобяваме компютъра и вадим хард-диска. На настолните компютри се вади много лесно, с лаптопите е по-трудно. Дискът може да се унищожи и физически чрез разглобяване и надраскване.

За рециклиране не знам какво да ти предложа, аз живея в чужбина и има специални контейнери за рециклиране на такава техника. Има и сервизи, които изкупуват стари машини за резервни части.
Виж целия пост
# 2
Благодаря!
Тоест тази програма форматира като създава празна файлова система ли?
И това е достатъчно?
Виж целия пост
# 3
Програмите от този тип изтриват данните, като записват отгоре им други данни, в случая числа. Всичко си отива - операционна система, всички останали данни, и са невъзстановими.
Виж целия пост
# 4
Много Ви благодаря!
Така ще направя с предложената програма.
И намерих един сервиз, където да оставя другите чаркове за втора употреба.
Виж целия пост
# 5
Aз изхвърлих преди време един стар настолен компютър - измъкнах харда и го разглобих, просто за да видя какво има вътре. После изхвърлих чарколяците.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия