Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как мога да ги махна

  • 991
  • 5
16-годишна съм и имам ситни, но много косми по корема и гърба. Няма нищо общо с хормоните наследствено е. Не искам лазерна епилация. С какво мога да ги махна?
Виж целия пост
# 1
Човек  има косми по цялото си тяло, освен по дланите, стъпалата и клепачите. Ако са някакви нежни полупрозначни косъмчета, е съвсем нормално.  Ако са груби и черни... има различни варианти. Сама си реши, ние няма как да изберем вместо теб. Много общ ти е въпросът.
Виж целия пост
# 2
Фото- или лазерна епилация. Само така ще изчезнат за дълго време. Всичко останало е компромис.
Виж целия пост
# 3
Не, няма да изчезнат, а ще намалеят и ще станат по-фини. Аз ходя на лазер на корем, интим и подмишници. А на краката - епилатор.
Виж целия пост
# 4
С домашен фотоепилатор изчезват. Недостатъкът му е, че е само за тъмни косми. Фините и русите не се влияят.
Виж целия пост
# 5
И аз по наследство съм доста окосмена. По гърба нямам (е, само мъх, но нормален), но като бях на твоите години много се тормозех от тези на корема. Никога не са ми били черни и груби, но пък са съвсем видими. Тогава нямаше лазерна/фотоепилация, затова си правих електроепилация - при козметик, с игла, косъм по косъм, доста голямо безумие. Да кажем, че това ги намали с 10%. После започнах да си правя кола маска. Няколко години наред съм ги махала така може би на месец-два (все пак става дума за мъх). Бях доволна, нито са ми станали по-груби, нито по-видими. Сега май с възрастта са малко по-малко, а и ми мина времето на голите пъпове, тъй че не ги махам изобщо. Тъй че ако не искаш засега лазер (което е най-доброто според мен), пробвай с кола маска. Аз се правех с най-елементарна Сара за 1,50 лв. от аптеката. За гърба обаче ще ти трябва помощ, тъй че ако може майка ти/сестра/приятелка да ти асистират - чудесно. Ако не - на козметик и това е.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия