🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 6, тема 3

  • 45 277
  • 738
# 540
За какво е излъгала, и на мен ми стана интересно?

Иначе това, че е отворила ресторант и е успешен, не е показател, че другите победители не правят нищо. Божана например се спука от пътувания и изключително много си е обогатила знанията за кулинарията в различните култури и направи доста интересни pop ups.

Но тя на мен си ми е любимка де, очеизбождащо водеше другите от самото начало. Такъв любимец ми е и Димитър в сегашния сезон😊
Виж целия пост
# 541
Аз не казвам, че другите не правят нищо, а че очевидно готви вкусно, което твърдяха и шефовете в предаването. Всеки има право на мнение, разбира се. Но стотиците мнения колко е вкусно при нея са в подкрепа на победата й. Иначе не ми е била някаква любимка в предаването.
Виж целия пост
# 542
Виж целия пост
# 543
Ееееееееее, благодаря! Ще спя спокойно. Бях се притеснила.
Виж целия пост
# 544
Петя с изказването  си за предаването  смо затвърди  неприятния си образ.
Виж целия пост
# 545
Днес гледам предаването и изключително много се изнервих на предизвикателството със сиренета. Кантал не знам от кога е станал част от Холандия, както и Чедър от Ирландия, ама българското жури трябва изключително много да се срамува от простотиите, зад които застават с името си. Забелязвам, че никой досега не го е отбелязал и държа да обърна внимание.

Жалко за Куин, тя ми беше фаворит, супер слънчева и приятна изглежда и като чужденка напълно я разбирам колко е трудно да нявигираш местна кухня, която не ти то отворя особено много на вкуса. Със сиренето определено не беше честно за нея, за нещастие има и такива предизвикателства. В Азия наистина една голяма част от хората са нетолерантни към лактозата и е абсурдно да се очаква да са експерти по сирената. При положение както виждаме, че и супер реномирането жури има проблема с някои географски локации. Въпреки, че не мисля, че Куин изобщо заслужаваше да е там вместо Петя, която сложи яйцата в блендера с авокадото...

Мен ако ме накарат така да пробвам козе сирене сигурно ще се разплача, още повече след това да разпознаеш гауда от ементал като със сигурност и двете ще имат вкус на медицинска дъвка след тази гадост.

Надявам се да се успее да се реализира сред предаването. Ако отвори ресторант за азиатска храна със сигурност бих го посетила, ако ми се отдаде късмет.
Виж целия пост
# 546
Изгледах най-после последния епизод. Ами и двата отбора жестоко се изложиха. И тези с пилето хич не домислиха задачата. При положение, че едното условие беше да се яде с ръка, какви бяха тези пържени ли/печени ли накълцани на дребно зеленчучета, какви бяха тези салатки!? Всъщност само бутчетата им бяха по зададената задача. Хващаш станиолчето и лапаш Simple Smile Силвена излишно се направи на интересна, че не знае как да се прави. Да не говорим, че им подсказаха и на тях. Ако не беше Михалчев, Еленито вярно щеше да си реже и кълца зеленчуци като за рота... Отборът на Краси пък беше съвсем като паднал от небето. И бухтичките не бяха удачна идея, и той май не спомена за 3те компонента, още по-малко пък да се добави нещо месно, момичетата пък съвсем не бяха в час.
Задачата със сирената беше интересна. Като се замисля, аз сирене обичам и ям, доста съм пробвала, но имаше 2-3, които за първи път чух, а за познаване надали и аз щях повече от 3-4 да нацеля. Особено след козето и синьото като начало Simple Smile Макар че точно това козе не е от най-миризливите.
Кишовете на повечето не бяха удачни. Добри се лигави наистина повече от нормалното. Все пак голям мъж е, не хлапе на 15 г. Куин пък с нейните вечни оправдания - аз това не знам, аз това не съм яла. Ми да е яла, и да е знаела! Правилно си тръгна!
Нямам фаворит. И толкова харесвания тук Димитър не ми допада. Симпатично момче е, приятно, умно, но за мастър шеф едва ли. Доста време си изкара в златната среда, тихо и незабележимо.
Виж целия пост
# 547
Рецепта на седмицата от Файчето: Киш с панчета, праз и магданоз

Виж целия пост
# 548


Хоби-готвачите в MasterChef пренасят баницата в 2020 г.

Chef Михалчев предава знания от неговата прабаба, Chef Роу води женски master-клас





Кулинарни вариации с тиква от Емануел Июджи

Участникът в пети сезон на "MasterChef" Емануел Июджи представя рецепта за крем супа, дип и хляб с тиква





Емблематичната участничка от MasterChef Анна Стефанова предстои да издаде втората си детска книга

Тя се казва "Принцеса Анна и празничната торта"
Виж целия пост
# 549
Ох, Емо никога няма да го забравя със соса му от було. Толкова смешно беше, че съмго запомнила. 😂
Виж целия пост
# 550
Емо ми беше много симпатичен.
Виж целия пост
# 551
И на мен. 😁Добра душичка е.
Виж целия пост
# 552
Рекох вчера ще диря Качотката и другите в Едеката, тук в Германия.
Не можах да намеря,а,може и да не съм видяла,то толкоз много...Аз уж си правих списък кое съм пробвала за една година вече тук...Вече в понеделник ще проверя на другата витрина и на щанда.
Най- много ми харесват засега швейцарските Грюйер и Бергадер-по вюрцигер варианта.
В семейството,където съм,най-много Грюйер иКомте- френско консумират.
От холандските Леердаммера ми е фаворит.От немските Тилзит,Илерталер и още,...
Мин.година направих баница с кайма,праз и сирене,хареса се много,за нея купувам има Кезе ауфшнит- микс от няколко вида на шайби.
Скоро опитах и Пекориното,много ми хареса.
Сега се каня на Манчегото,то испанско беше май?Също сирената с ядки харесвам
Рамболнус,или Фолепи с орехи.
Виж целия пост
# 553
Качота съм взимала дори от Лидл и Била, не е толкова рядко сирене у нас, но за мен има вкус на кашкавал.
Виж целия пост
# 554

Сега се каня на Манчегото,то испанско беше май?

Да. От овце раса "манчега", тъй като произхождат от Ла Манча.



Качота съм взимала дори от Лидл и Била, не е толкова рядко сирене у нас, но за мен има вкус на кашкавал.

На испански и сирене, и кашкавал е queso. Бялото е само прясно. Като им обяснявам, че имаме узряло бяло сирене, им е много чудно. Тогава казвам: като "Фета", защото продават такова тук.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия