отдавна ви 4ета, но 4естно да си кажа ве4е избягвам, защото хем съм кулинар, хем имам в пове4е 20 кила , хем съм много хедонисти4но настроена и лиги ми поти4ат.
сега по същество, не оби4ам да слагам нищо в буркани и до скоро купувах вси4ко, но заради половинката реших да направя това онова. защото магазините не предлагат "НЕЩО ПО-ТАКА.
заех се да правя една много вкусна зимнина, тип мезенце, но не мога да намеря колко време трябва да се варят бурканите. понеже рецептата няма име, я описвам на кратко с молба, ако някой я знае (или знае нещо подобно) да напише времетраенето на стерилизацията.
изкиснати белени патладжани на шайби - пържат се или се мариноват във вода, олио, оцет , сол и захар, след отцеждането се натъпкват на пластове в буркани като между тях се слага магданоз и много 4есън, по желание и пе4ени чушки, отгоре се слага по 1/2 домат за киселина и се сипва малко от соса в който, са бланширани, затварят се и заминават в казана.
е до тук са ми спомените от баба- не помня колко се варят, така 4е зимата да отворим и директно да сервираме към ракийката, а не вариант 2- отварям и в кофата, тъй 4е моля, ПОМАГАЙТЕ а аз благодаря предварително, като приемам корекции