Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ситен обрив около носа и устата при дете 5г

  • 302
  • 5
Здравейте!
Дъщеря ми (5г) получава ситен, червен обрив около нослето и понякога и около устата. Прикачвам снимка, като тук обрива е по- лек, понякога е по- силно изразен и обхватен.
Някоя мама дали е имала подобен опит?
Получава този обрив от зимата (ноември- декември). Тогава изкара грип и разни вируси. След като се оправи, обаче този обрив остана. Насочиха ни към алерголог и не установиха хранителна алергия, а лека алергия от прах. Предполагахме, че прахът е от градината, но след като спряхме да я водим поради пандемията, този обрив остана. Той е непостоянен. Понякога го има за час-два или по цял ден, понякога изчезва с дни.
Междувременно я сърбеше и носа, понякога и устните и ни изписваха разни противоалергични капки и др. Под очите ѝ се зачервяваше и ѝ пречеше светлината. Типични алергични симптоми. Но не мина, а даже се възпали носа отвътре. Така установихме стафилококова инфекция. Мазахме с АБ , Пи АБ 10 дена, след това не мина и пак мазахме с друг, но продължаваше да я сърби. След това започнахме да впръскваме с препарат , който е антибактериален ( ММС),. От него се оправиха раните. Вече не я сърби. Устата също не сърби. Но обрива остана. Междувременно от ММС ѝ мина и географски език, който го получи преди година( също е непостоянен, ту се излющва, ту се оправя). За езика ни казаха, че не е проблем. Някои хора го имали и не се знае причината ( аз обаче мисля, че не е нормално да ти се излющва езика).Изследваха за гъбички , нямаше. За бактерии, не. Но предполагам, че е имала и в устата.
Стафилокок ауреус е доста упорит. Дали този обрив показва, че все още не е излекуван напълно или е от друго? Детето се чувства добре. Но спрем ли да слагаме капки, обрива се засилва. Вече не я сърби носа. Възможно ли е да е неизлекуван вирус..., нещо друго?
Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 1
Бяхте ли на дерматолог? Може да е периорален дерматит, моят син получи такъв, доста упорит, с обрив около устата и носа. Мазахме 20 дни с антибактериален крем и изчезна и повече не се е появявал.
Виж целия пост
# 2
Здравейте, има едно кремче на Юриаж за бебета точно със същия проблем. При нас подейства много добре, въпреки че детето е почти на 3г. То е безобидно, така че няма да навреди, ако не помогне. Не е много мазно и няма да я дразни в жегите.
Виж целия пост
# 3
Да, бяхме на дерматолог. Изписаха ни крем с кортикостероиди и каза да го използвам само, ако стане зле и не повече от 2 пъти да мажа. Аз го ползвах веднъж и после пак се появиха.
Ще потърся кремчето. Благодаря!
Виж целия пост
# 4
Не мажете кортикостероиди по лицето.
Иначе и аз бях пробвала въпросния крем на Уриаж, но не помогна.
Ако обривът е в следатвие на бактериална, гъбична инфекция, или алергия, няма да ви помогне, защото кремчето е просто козметичен продукт без лечебни свойства.
Виж целия пост
# 5
Аз съм много доволна от крема на Биодерма за периорален дерматит. На моя син също му се появява обрив около устата, не видях снимката за да сравня, но общо взето не се влияе от нищо друго и става все повече. С едно-две намазвания с въпросния крем просто завяхва. Антибактериален крем за неидентифициран обрив ми се струва абсолютно излишно, вие дори не знаете какво точно лекувате, а мажете антибиотик... Опитай този крем, поне няма да навреди:
https://sopharmacy.bg/bioderma-abc-derm-peri-oral-irritations-ar … d-mouth-40ml.html
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия