Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Късно за вливания?

  • 432
  • 5
Здравейте, влизам в 7ма г.с. и съм с тромбофилия, за която вземам фраксипарин и аспирин протект, но скоро ми излезнаха НК клетките, които са доста завишени - 21% от 12. Пише препоръка за вливания с Привиген + антибиотик. Чувала съм за имуновенин и интралипид, но за привиген не. Притеснявам се ако започна терапия сега, дали вече няма да е твърде късно и да не повлияе? Дали фраксито и аспирина ще закрепят положението поне за още известно време? Знаете ли как протича процедурата по вливанията, колко трае, каква е подготовката.
Виж целия пост
# 1
А какво казва АГ -то? Мисля че най-добре лекар да ви посъветва. Според мен терапията към момента е достатъчна, но пък то от едно състояние до друго има разлика. Ако не сте сигурна и в мнението на вашето АГ, потърсете второ мнение. Успех!
Виж целия пост
# 2
Имам преглед при него вторника, запазих час за вливка на следващия ден. Ще го питам, но той преди това ми каза да се консултирам с имунолога и след тези резултати май трябва да действам. Просто не знам дали не е късно...
Виж целия пост
# 3
Не е късно. Вливки се правят до края на първия триместър.
Виж целия пост
# 4
Тоест, терапията, която провеждам сега за тромбо + утрогестан и дуфастон ще удържи положението до започването на вливания? В деня на вливанията ще съм грубо 8 седмица и 1-2 дни. Съжалявам, че питам така, но имам предишен аборт и съм много наплашена за втори евентуален....Всички казват, че предният път е изиграло роля, че не съм лекувала тромбото, то не е ясно дали и НК клетките не са атакували с това.
Виж целия пост
# 5
Лекарите казват много неща, но основното е качеството на ембриона. Един наистина добър ембрион не би се повлиял от нищо.
И най-важно е спокойствието. Вливки те представляват високи дози протеин. Ако се храни правилно и приемаш достатъчно протеини, компенсираш вкарването им в тялото. Реално вливки те представляват обикновено висококонцентриран соев протеин. Не е лекарство.
Тромбофилията може в етапа на бременността да навреди повече на теб, отколкото на бебето. Фраксито и аспиринът (в правилната доза) стабилизират нещата.
Колко вливки са ти изписани? Примерно, изписва се една преди овулация при планиране на бременност и 1 след положителен тест, когато още си на етап планиране. В други случаи - 1 след положителен тест и 1 до 12 г. с.
С четвъртото ми дете, понеже разбрах късно за бременността, направих вливка в 11 г. с., което лекарите смятаха за вече ненужно, защото обикновено след 12 г. С. бебето е достатъчно закрепено.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия