Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Събиране след раздяла

  • 4 924
  • 34
Търсих, но не открих подобна тема затова създадох тази. Ще се радвам за линк ако има вече съществуваща. Blush

Та, на въпроса: Вярвате ли в повторните събирания след раздяла?

Наскоро си зададох този въпрос след като човек, с когото отдавна приключих взаимоотношенията си ме потърси, за да направи опит отново да се съберем.
Ставала съм и свидетел няколко пъти как мои приятелки се разделят с половинките си вследствие на някакъв проблем във връзката, но след известен период от време се събират отново.

Лично моето мнение е, че щом веднъж се е стигнало до раздяла значи има някакъв проблем във връзката и е по-добре да продължим един без друг и да си търсим щастието поотделно. Наясно съм обаче, че има и изключения.

Интересно ми е и вашето мнение какво е  - дали може една връзка да продължи след като участниците в нея вече веднъж са решили да сложат край?
Виж целия пост
# 1
Всичко е възможно. Зависи и от причините за раздялата.
Виж целия пост
# 2
Не съм се събирала с бивши, но е възможно, да. Много мои познати се разделиха, защото единият отиваше да учи или работи другаде, а другият не можеше да го последва дълго време поради някакви задължения с работа, деца, университет. И двамата имат несполучливи връзки, срещат се след време, решават, че искат да са заедно и се събират.

Това, че двама души не са били подходящи един за друг в даден момент не означава, че след време няма да си паснат.

За съжаление и това, че двама си пасват идеално и са безумно щастливи заедно не означава, че няма да се разделят в бъдеще.

Много такива истории има, сигурно и във форума. Наскоро моя позната отпразнува 20 години брак с мъжа си. Студентска любов, но майка и не харесва мъжа и семейството му. Тя заминава за Англия, а той се жени за друга, но нямат деца. Срещат се у познати след 10 години, започват връзка, ражда им се дете, той се развежда и заминава при нея. Женят се и до днес са заедно и щастливи. Детето вече е завършила университет млада госпожица.
Виж целия пост
# 3
Аз уж не вярвах, че и се заричах, ама взехме, че се събрахме. Бракът не ни донесе щастие, но тази година стават 21 години, откакто сме щастливо разведени в съжителство.
Виж целия пост
# 4
Аз имам само един такъв опит от далечното минало, който завърши катастрофално. Оттам, та досега съсипани отношения оставям в миналото.
Същото и с приятелствата, счупено не лепя.
Виж целия пост
# 5
Ми, възможно е. Ако причината за раздяла не е била гранде неразбирателство, а по - скоро форсмажорна. Или пък правилните хора, в грешно време. Възможни сценарии - бол. Хора осъзнават грешки, променят се, израстват, самите обстоятелства се менят. Една бивша колежка скоро ще се омъжва зааа бившия си, вече настоящ отново, май около година бяха разделени - не се разделиха, защото се караха, нито с лошо. Та..кой знае. Шарен свят.
Виж целия пост
# 6
Хора всякакви, случаи всякакви. С бащата на дъщеря ми се разделяхме два пъти по време на връзката ни. На третия път вече се предадох - просто беше унищожаващо да сме заедно.
Виж целия пост
# 7
Хора всякакви, случаи всякакви. С бащата на дъщеря ми се разделяхме два пъти по време на връзката ни. На третия път вече се предадох - просто беше унищожаващо да сме заедно.
+100.
Абсолютно същата история съм и аз.
Виж целия пост
# 8
Предпочитам веднъж разделени, да си останем разделени.
Виж целия пост
# 9
до сега не съм се събирала с бивши, но аз трудно или почти никога не иницирам раздели.
Виж целия пост
# 10
Интересно ми е и вашето мнение какво е  - дали може една връзка да продължи след като участниците в нея вече веднъж са решили да сложат край?
Може, всичко зависи от участниците. Има хора, които разделяйки се, усещат, че наистина имат нужда от другия и се събират отново. Други го правят с цел "наказание" и после да са "благодетели" – ето, прощавам ти, пак искам да сме заедно. Трети имат чисто прагматични причини – удобство от взаимното съжителстване.

Лично за мен връщане назад няма. И не оставам приятелка с бившите си мъже. Миналото си остава в миналото. Отношения иди ми-дойди ми не са ми по вкуса.
Виж целия пост
# 11
Постарай се да си припомниш защо сте се разделили. Ако те е обиждал примерно, и само "по някой шамар" - това няма да се промени. Ако е бил пияница, ако е прахосвал общите пари, ако е бил Дон Жуан - и това няма да се промени. Ако има дете някъде и е прекалено близък с майка му и затова сте се разделили... няма как да стане.

Нека връзката ви мине "като лента" пред очите ти, дай си ясна сметка за какво става дума.

Но по принцип, ако няма някакви драматиични несъответствия, защо пък да не се получи този път.
Нямам личен опит, понеже нямам бивш.
Виж целия пост
# 12
В много случаи бивши връзки и бивши партньори се завръщат, само за да докажат че не са правилните и точни хора за нас. Това често се случва в моменти на колебания за настоящите партньори и мисля, че това е най-вече при някои мъже, които избират жената повече чрез разум и логика, отколкото чрез чувствата си. Хубавото е, че след сравняването идват и категоричните отговори и убеденост коя жена е правилната за тях и връзката с нея става по-стабилна и хармонична.
Виж целия пост
# 13
Това "иди ми, дойди ми" не е здравословно за нито един човек и за нито една връзка.
Виж целия пост
# 14
Аз съм на мнение, че филмът вече гледан може да се гледа отново, може да откриеш неща, които първият път не си откривал, но краят е същият.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия