За любителите на питки - БОЛЯРСКА ПИТКА

  • 285 168
  • 942
# 840
Еййййй какъв е този език  ooooh! Като човек споделих какво се дърлиш???
И точно на мен не ми обяснявай като на малко дете ,а го обясни на младите за да го разберат!Щом аз при правене на толкова пити и тестени неща не се справих ,значи има нещо което не е в ред .
Исках да се уточни, а ти скачаш като заклано пиле  ooooh! ooooh!
Не ти прави чест да се държиш по този начин ,всеки има мнение и МОЕТО  не се покрива с твоето!!!


 О, не знаех, че си по-различна от всички останали. Grinning Езикът ми е нормален, но много не обичам заповедната форма.В темата много пъти е писано за начина на печене и необходимото време за втасване.Но сега, че на някоя с претенции на майсторица нещо не й изнася, не смятам да нарушавам добрият тон в темата.Вече години на ред комуникацията тук е чудесна.След като имаш твое мнение го напиши по нормалния начин.Но, че на теб не се е получило нещо, не следва всички да са имали провал.
 Думите "заклано пиле и дърлиш" няма да ги коментирам, не са ми в речника, нито бих си позволила да ги употребя към някой!А когато някой ги употребява дори и във виртуалното пространство, говори много лошо за него.За това и не смятам да ти отговарям повече.
Виж целия пост
# 841
Аз също!
Виж целия пост
# 842
Аз я правих оня ден, пекох я 30 минути, първо на 230 градуса, после намалих на 200, и се изпече за 30 минути. Знам, че за да стане кората на питката мека, трябва да се пече в много силна фурна. Стана превъзходна, правих я точно по описаната рецепта, по- късно ще кача снимка
Виж целия пост
# 843
И аз я правих за втори път. Този път се получи чудесно.  Heart Eyes
Направих я на розички (оказа се, че ми е по-лесно), първоначално пекох на 180, после на 150. Не съм засичала за колко време, но се изпече идеално, бухна, получи се една голяма тава разкошотия.  Flutter
Мерси още веднъж!
Виж целия пост
# 844
Това е моята любима питка. Получава се винаги и е лесна за правене. Това беше и една от първите рецепти за питка, които пробвах, когато се запалих по готвенето. Много рецепти съм пробвала оттогава, но тази си остава ненадмината. Единственото, което променям, е че намалявам малко олиото за сметка на киселото мляко.

Ето я питката в традиционната й форма (така наистина се получава най-добре):



Ето я пак, оформена като възелчета. Тази е съвсем прясна, правих я за Нова Година.  Heart Eyes



Благодаря много, Биляна, за рецептата!  Heart Eyes Hug
Виж целия пост
# 845
Ето я питката в традиционната й форма (така наистина се получава най-добре):

Arielle, невероятна е! Crazy И на мен в тоя и вид ми харесва най-много, чудесна пита е!  bouquet  chef
Виж целия пост
# 846
Ето я питката в традиционната й форма (така наистина се получава най-добре):

Arielle, невероятна е! Crazy И на мен в тоя и вид ми харесва най-много, чудесна пита е!  bouquet  chef

Напълно съм съгласна, Labrex! Мисля, че пластовете си личат най-добре, когато питката си е навита на охлюв. Може би ще стане хубава и ако се направи на малки охлювчета, но не съм пробвала още.
Виж целия пост
# 847
помогнете и на мен моля ви със съвет .Направих питката точно както пише ,но как да ми втаса какво да направя аз я държах с загрята фурна на отворена врата около 20мин (а може и по -малко да са били) нямах търпение просто , видях че почва леко да става твърда коричката от горе и реших стига толкова -извадих я намазах я с жълтък и я пуснах в топлата фурна .Естествено нито се надигна нито стана на конци , стана сурова и глетава .Аз съм си виновна де . Моля кажете как точно трябва да втасва -трябва ли да я покрия с кърпа докато е в топлата фурна и дали да е на отворена врата ???
Виж целия пост
# 848
помогнете и на мен моля ви със съвет .Направих питката точно както пише ,но как да ми втаса какво да направя аз я държах с загрята фурна на отворена врата около 20мин (а може и по -малко да са били) нямах търпение просто , видях че почва леко да става твърда коричката от горе и реших стига толкова -извадих я намазах я с жълтък и я пуснах в топлата фурна .Естествено нито се надигна нито стана на конци , стана сурова и глетава .Аз съм си виновна де . Моля кажете как точно трябва да втасва -трябва ли да я покрия с кърпа докато е в топлата фурна и дали да е на отворена врата ???

  Температурата в кухнята ни е около 17 гр. и тестото втасва по-дълго, но идеално.Има голям шанс тестото да стане негодно след като си го извадила от загрятата фурна на по-студено.Докато не се увеличи двойно, не се смята за втасало.Аз покривам с кърпа за да не падат боклуци върху питката, не за заради нещо друго.По-нагоре писах, проверявай с дървена клечка дали тестото е изпечена, ако трябва завий питката с фолио, зависи каква ти е фурната.
 Но не е ли втасало тестото добре, няма как да стане хубава питка.
   Arielle , страхотна е.Наистина най-хубава става навита като охлюв.
Виж целия пост
# 849
БЛАГОДАРЯ МНОГО ЗА ПРЕПОРЪКАТА И СЪВЕТА
Виж целия пост
# 850
Eто я, снощи пак правих и се получи страхотно, само дето я пекох този път 35 минути, и малко я зачервих повече отгоре


Виж целия пост
# 851
Много са ви хубави питките.
Дали ще може, на когото му се занимава да снима как точно се прави охльова.  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 852
Днес я правих за Заговезни, само, че смених формата и се получи още по-добре, отколкото като охлюв. В олиото сложих и 2 лъжици мас, вкуса беше невероятен.



Виж целия пост
# 853
 Simple Smile
Виж целия пост
# 854
Имам едно въпросче.. не е ли малко количеството мая за 1 кг брашно  newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия