За любителите на питки - БОЛЯРСКА ПИТКА

  • 285 112
  • 942
# 45
 Simple Smile страхотно изглежда с такива вкусотии човек как да намили тестото  Sad Трудна работа, ама наистина страхотно изглежда а и не звучи трудна за направа
Виж целия пост
# 46
Биляно, мари, каква скрита лимонка си била ти! Аз такива чудесии хич и не се захващам да правя  Naughty Имам си баба, да ми е жива и здрава, дето ги умее тези неща  Mr. Green
Виж целия пост
# 47
Биляно, мари, каква скрита лимонка си била ти!
Не съм си скрила питката в джоба все пак Mr. Green
 Обожавам да меся, сега като съм в БГ не готвя и не меся.Много ми липсват тези неща.Търся си някой който да има нужда от мен, т.е. да ме осинови на стари години Party
Виж целия пост
# 48
Аз да попитам, т.к. рядко меся, но когато съм го правила, това винаги ми е било неясно  Crazy

Трябва ли, в стаята, в която втасва тестото да е топло  newsm78

Тази вечер ще направя Болярската питка, но не мога да преценя колко време ще отнеме втасването, за да си направя сметка кога да я замеся  Rolling Eyes

Ами това ми е проблема  Laughing
Виж целия пост
# 49
Биляна и cathie, благодаря за отговорите. Бързам на свой ред да отговоря  Simple Smile.

Питката я оставих около 1 час да втаса. На снимката е вече втасала. Даже мисля да не е превтасала?  newsm78
Температурата беше каквато е посочена в рецептата и не съм отваряла фурната изобщо. Отворих я най-накрая, за да извадя питката.
Да не би да съм сложила повечко брашно при разточването и тестото да е станало по-твърдичко? Но то иначе нямаше как да се точи, беше прекалено лепкаво.
Оф, не знам.  Confused Къде ли е бил проблемът? Спазих рецептата стриктно. Единственото, което промених, е че прибавих сирене и я навих на розички. Много ми се иска да я направя пак, но си мисля, че резултатът ще е същият.
Виж целия пост
# 50
Аз мисля, че всичко е заради печенето. Питката ти е втасала добре, то си личи и на снимката. Просто трябва да разбереш как пече твоята фурна. Спазването на градуси няма да ти помогне. Моите тестени неща ги пека на 100-120 град според показанията на врътката на печката и стават разкошни. Майка ми пече на нейната печка на 180 град пити и пак стават чудесни. Просто всяка фурна си е различна. Но опитай пак, не е задължително да получиш същия резултат. Иначе, идеята ти да добавиш сирене и да я направиш на розички е много добра. И аз правя така, освен, че става красиво, е и вкусничко!
Виж целия пост
# 51
labrex, почти съм сигурна, че това е причината и понякога това ме спира да направя нещо по-завъртяно от тесто. С първия козунак видях същия зор - изгоря на дадените в рецептата градуси. Може би и аз трябва да пробвам на 120 градуса. Не съм наясно с питките - и те ли, като козунаците, се пекат на по-ниска температура? Моята печка е Gorenje. Ако някой има такава, може да сподели как пече. Ще съм благодарна. Става и на лични, да не разводняваме темата. Още веднъж благодаря на всички, които ми отговориха.   bouquet
Виж целия пост
# 52
Направих я, страхотно се получи. Втаса около 30-35 мин., нямах повече време, но й беше достатъчно мисля.Спазих дословно рецептата, като единствено, което промених е, че я направих на розички.
Това е най-хубавата ми пита от досегашните опити  Grinning
Биляна,   bouquet

Ето я

Виж целия пост
# 53
 Адашке, взимам те веднага у нас! То където една,там и две Биляни  Wink само да те предупредя, че си готвя на дъртия "Раховец" -няма градуси и подобни екстри  Mr. Green
 Моят да му мисли с 4 жени  Twisted Evil
Виж целия пост
# 54
Биляна и аз имам едно въпросче. В рецептата пише "хладка вода", ама не пише точно колко???

Иначе аз тестените неща ги пека първо отдолу, после отгоре. Така винаги ми стават чудесни. Но преди да сложа тавичката, вече съм загряла отдолу фурната.
Виж целия пост
# 55
Билянче питката е страхотна.
Не съм се пробвала да я приготвя...но скоро ще опитам.
Поздравления  bouquet
Виж целия пост
# 56
                            БОЛЯРСКА ПИТКА

                      1 кофичка от к. мляко хладка вода

mimes, за теб.  Grinning
Виж целия пост
# 57
                            БОЛЯРСКА ПИТКА

                      1 кофичка от к. мляко хладка вода

mimes, за теб.  Grinning

 Shocked  Shocked

Лелеее...аз сложих една кофичка кисело мляко, и отделно хладка вода около половин ч.ч. чаша ( колкото пое тестото всъщност). Изобщо не съм разбрала, че киселото мляко е само 2 с.л.  Grinning
И пак стана  Joy
Виж целия пост
# 58
Тази питка ,която направих преди известно време не е Болярска.
Голямото ми дете искаше домашно хлебче.Направих го по този начин.
Другия път ще гледам да не  го препичам толкова.
Виж целия пост
# 59
Аз да благодаря за рецептата!!! Обрах точките на днешното парти с тази питка, стана по-хубава от козунак.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия