Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - 7

  • 11 159
  • 266
# 225
Моята щерка ползва подобна
Скрит текст:
Нейната коса сега започна да се чупи.

Моята коса например е по-скоро къдрава, но не се заплита и я разресвам единствено при миене с нанесена маска (с обикновен гребен). Като изсъхне не я пипам, но и пръстите ми минават свободно по дължините.
Виж целия пост
# 226
При нас този тип четки основно мажеха косата само отгоре. Косата на дъщеря ми е дълга и гъста,но тънка и отдолу изобщо не можеше да я разресва. Години наред ходеше с топка на врата.
Виж целия пост
# 227
При нас този тип четки основно мажеха косата само отгоре. Косата на дъщеря ми е дълга и гъста,но тънка и отдолу изобщо не можеше да я разресва. Години наред ходеше с топка на врата.

Трябва да я разделя на части и да отделя повече време за разресване, ако трябва горния пласт да хване с ластик - сресва първо отдолу и после пуска и другата коса. Вкъщи проблемът беше същият.

А преди пубертета супер лесно се разресваше косата - винаги е била дълга и гъста.
После почна омазняване, цъфтене и заплитане на топки - сресваш и след половин час пак е оплетена. Отскоро се къдри отново, но е по-скоро чуплива, на вълни. Вече полага повече грижи, но има какво да се желае. Доброволно се подстрига преди няколко дни под раменете.
Виж целия пост
# 228
SamoDiva, червенокоска ли е 💕 Срахотна коса.
Виж целия пост
# 229
Здравейте! Имам нужда от помощ с идеи и насоки,какъв подарък да се купи за рожден ден за 10 годишно момиченце?
Виж целия пост
# 230
Акo детето има някакви интереси - четене, рисуване, влогъри и мърчове, и т.н. бих взела нещо, свързано с това. Иначе дрехи обичам да подарявам,а отскоро и сребърни колиета. Има колиета по 30тина лв, но сме на друго място и не мога да видя как беше марката. Много са нежни и с различни висулки.
Виж целия пост
# 231
И ние преди периода с парите подарявахме сребърни колиета. Сега обикновено рожденичката си събира пари от РД, за са си купи нещо по-голямо.
Виж целия пост
# 232
Пари дават бабите и дядовците при нас или мои близки приятелки. Приятелите й носят подаръци.
За скорошен рд сме купили много сладурска лятна пижамка и книга, тъй като момичето много обича да чете.
Виж целия пост
# 233
Аз ще ви върна отново на въпрос,свързан с цикъла. На 12 е,вече няколко съученички,някои от тях още от миналото лято,са с цикъл.Миналата седмица един ден и днес се оплаква от много силни крампи и дори сама предположи,че може да и се случи.Аз се надявам да не е скоро,но се сетих,че не знам какво да и дам,ако я боли силно.Какво се препоръчва за деца на такава възраст.
Аз,лично,случаи с болка ми се броят н апръстите на едната ръка.Надявам се и тя да е така,но не е сигурно...
Виж целия пост
# 234
Но-шпа, но то е доста слабо лекарство за силно изразена болка.
Виж целия пост
# 235
Аз пък искам да попитам до колко часа позволявате сега на вашите девойки да са навън? Не пред вашия блок, а пред блок на приятелка, в друг квартал или на центъра. Живеем в малък и спокоен град, но мм държи 12-годишната да се прибира до 20 ч, когато е вечерният час. Тя пък се сърди, че всичките и приятелки стоят повече 21-22ч.
Виж целия пост
# 236
До 21,30 в игрището пред блока играят децата.
Виж целия пост
# 237
Живеем в комплекс от затворен тип и я оставям докогато иска да е навън. Обикновено до 23 се прибират. Голямата вече обикаля повече с приятели, но пак до това време гледаме да я приберем( за добро или зло, няма опция да се прибира сама, кварталът е отдалечен, насред нищото и й трябва превоз).
Виж целия пост
# 238
Около 21 ч. се прибира, но няма проблем и до 21.30 ч., ако е предупредила изрично. Излиза или със съученици (т.е. не около блока, а в Морската или по буните), или ходи до бившия ни квартал (15 мин. пеша).

Миналата година веднъж си позволи да се върне по-късно от 21.30 ч. (върнала се, но видяла, че ме няма - заведох котката по спешност на ветеринар, и пак излязла), заради което до края април тази година вечерният час беше 20.30 ч. Вече не си позволява волности, защото знае, че номерът не минава.

Като по-малка играеше до 22.30 ч. навън, но живеехме в малка кооперация с прилежащ двор.
Виж целия пост
# 239
red soul, моето момиче е всеки месец със силни болки /няма все още 10г дори/, изпробвах но-шпа и бусколизин, но я облекчават минимално. Давам й спазмалгон - 1/2 таблетка и до 20-30 мин. болката я няма Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия