Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 8- ма тема

  • 30 642
  • 752
# 525
Да, това се очакваше - за по-големите квадратури и надценени имоти в централните райони да паднат малко. Те си бяха с нереална цена. Аз гледах кварталите до 60кв, двустаен и там няма видимо мърдане.
Виж целия пост
# 526
Не чета такива сайтове, но случайно ми попадна и се сетих за темичката тук, може да ви е интересно:
https://blitz.bg/ikonomika/chsi-puska-evtini-imoti-po-moreto-i-v … r_impression=true

Този тип жилища не са за предпочитане.
Виж целия пост
# 527
Здравейте, обмисляме покупка на малко жилище във Варна, гарсониера или едностаен, по възможност в кв.Левски. Пълен аматьор съм, не съм наясно с цени, фирми и изобщо нищо. Съжалявам, че нахлувам така в темата, не съм чела и ще се върна да чета, но приемам съвети и като цени да ме ориентирате ще ми е от полза.
Виж целия пост
# 528
Изисквания за цена, квадратура, ново или старо с-во?
Виж целия пост
# 529
30 до 50кв. някъде, за ново и старо строителство не знам, какво ще ми препоръчате да е? Цена също нямам представа, сега ще започвам да търся, евентуално какви са цените поне ориентировъчно? Не знам и дали да ползвам агенция, но май по скоро не...Като цяло приемам съвети всякакви.
Виж целия пост
# 530
Жилищният комплекс "Парк Вю" до Амичи вече са го оградили. Явно ще започват да строят. Кой е строителят?
Виж целия пост
# 531
Жилищният комплекс "Парк Вю" до Амичи вече са го оградили. Явно ще започват да строят. Кой е строителят?
Коментирано е в старите теми.
Спартак ако не се лъжа е името, което се спрягаше.
Виж целия пост
# 532
Здравейте, ще купуваме апартамент и сме се насочили към Кайсиева градина, или Възраждане. Днес за първи път бяхме на консултация.Човека беше доста изчерпателен, обясни ни много неща, и съответно ни показа няколко апартамента.Това което ни препоръча е Енигма, и сграда Александър.Каза, че до 1 година ще са готови.Трябва ли да ме притеснява нещо? Читави ли са стройтелите?
Виж целия пост
# 533
Ние от къде да знаем кои са строителите на тези сгради?
Дайте някакви конкретни данни, за да ви отговорят по точно.
Виж целия пост
# 534
Енигма се строи от тези
http://stineks.com/

Виж целия пост
# 535
За Енигма не знаех, благодаря! За Александър-Стат
Виж целия пост
# 536
Това, което ви е препоръчал 'човека' не го приемайте за чиста монета. Предполагам, че е бил брокер на недвижими имоти? Щом е препоръчал тия сгради шанса да е от Нов Дом е сравнително голям, или бъркам?
Също не трябва да се вярва на приказките за крайния срок, това, че до 1 година трябва да са готови е общо взето ала-бала, може да гали слуха, но колко е истина вече е Божа работа.

Иначе гледам новите секции във ФГ, най-накрая и Явор са предложили по-големи стаи в свой проект, имаше доста прилични дневни и спални.
Виж целия пост
# 537
Да, наясно сме че срока може да не е толкова.Не приемаме всичко казано, като чиста монета, именно за това търся мнения 🙂 Брокерът е от Нов дом.Риск за съжаление има, не е малък. Ще умуваме. Благодаря, за отделеното време!
Виж целия пост
# 538
С броекер от Нов Дом и дъвка не бих си купила,пък който има бол пари нека си купува от тях апартаменти.
Виж целия пост
# 539
Коронният номер на строителите е да обявят срока за завършване на сградата, а не за вкарването и в експлоатация. Изцяло бягат от отговорност за второто защото уж не зависело от тях. За съжаление тук не съм наясно дали наистина не зависи от тях или се застраховат ако комисиите ги върнат да дооправят. Защото все си мисля, че във една правова държава би трябвало всеки процес да има законов срок. Не може да се чака на милостта и кефа на чиновници, пък било и то от частни фирми като Еон и.т.н. Би следвало да има механизми да се наложат крайни срокове за тези комисии и просъединявания към мрежата и да може тези крайни стокове да се сведат до купувачите. Разбира се това тук не е правова държава, а селска губерния. И ако е  действително има законови срокове, то да се изчислят и да се дадат крайни срокове за издаване на обекта спрямо тях и да се плащат неустойки от строителя за забава. Виждал съм и такива договори да има такива неустойки. Аз лично не съм задълбавал много в темата защото нямам бърза работа, но има хора за които това значи пари и страдание ако се забави обекта.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия