Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Цветя за терасата - 5

  • 13 666
  • 559
# 555
Едно от семеначетата мушкато ще е розово:

Другите още не се издават. 😃
Виж целия пост
# 556
Не съм гледала бугенвилея, но съм чела, че имат периоди на цъфтеж и после се развиват клонки. При тях трябва да е нормално, но при калибрахоето в този сезон не е .
Друго, което съм чела е, че не обичат големи саксии, а да им е тясно.
Цитат
Бугенвилеите растат и цъфтят на цикли, всеки един е горе-долу 5 – 6 седмици, след което всички бракти опадват. Растението навлиза в период, когато не се образуват нови прицветници, а се развиват листа и стъбла. Ако е гледано правилно, отново навлиза в цъфтежен цикъл.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%83%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0% … D0%BB%D0%B5%D1%8F
Виж целия пост
# 557
И аз да се оплача. Задържах около седмица купените от магазин калибрахоета, бяха малко по-далеко от прозореца. Цветовете им намаляха и издребняха. Пресадих ги бързо, сега са на свелтло, напръсках ги с тор, стеблата и листата са с хубав зелен цвят, изглеждат силни и пращящи от здраве, но нямат нито едно цветче. Просто спряха да цъфтят. В пазви на венчелистчетата виждам миниатюрни изсъхнали пъпки.

Някой има ли опит с тях ?  Четох, че искат слънце, за да цъфтят. Ми сега има слънце. Има по връхчетата заформени пъпки, но не се развиват.  Чета, че бавно растат, ама чак пък толкова бавно, че да не мръднат въобще за 10 - 12 дни от пресаждането и слагането на силна свтлина...

Вече се чудя дали не ги блъскат прекалено много с растежни хормони, колкото да ги изкарат бързо с хубав търговски вид и затова да спират с развитието си после?

ПС М.г. имах същия проблем с едно калиопе, пак от магазин. Разцъфтяло прекрасно, но след време направо спря да се развива. И до сега е така, слаби и къси, едва развити клонки, никакви пъпки.
Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Ами щом  разсадниците могат с хормони, можем и ние.
Ето даже статия по въпроса - https://www.az-jenata.bg/a/4-za-doma/17437-protivozachatachni-za-buen-rastezh/
На мен позната тази пролет ми каза, че слагала противозачатъчни по едно хапче в пръстта на орхидеите си. А орхидеите й бяхааааааааа - леле мале. Отрупани с цветове, буквално един върху друг на всяка клонка. Толкова нагъсто никога не бях виждала, чак не приличат на естествени.
При което се засилвам екстрено към аптеката, пък там ме информират естествено, че противозачатъчните се изписват от лекар.
"Ама те не ми трябват на мен, за орхидеите ми са ... " Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Е дадоха ми, ами после - ми то хормоните там са по дни, от къде да се започне ? Започнах ги открая на периода, набучих ги по саксиите, мина месец вече, но имам  заложени пъпки на прецъфтелите клончета, ще видим как ще се получат. За всеки случай торя и със специалната орхидеева тор Simple Smile
Разказах рецептата и на майка ми /75 г./ Посмяхме се, тя каза че ще прати баща ми в аптеката да ги купува. Simple Smile Не съм проверявала каква е била реакцията на аптекарките Simple Smile
Виж целия пост
# 558
Rayna13, blackcat6, благодаря за съветите, ще се възползвам. Flowers Tulip

dariVale - Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 559
Заповядайте в новата, обща тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1228219
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия