Баница – как я правите?

  • 267 375
  • 447
# 105
Ето я и моята рецепта за бърза и вкусна баница   chef Поръсвам сирене върху корите и ги сгъвам на хармоника. Подреждам ги в тавата. После заливам със следната смес: 3 яйца, 1 майонеза, 250мл. газирана вода. Заливам баницата с тази смес и слагам да се пече. Баницата става невероятно пухкава и вкусна  Peace
Виж целия пост
# 106
Аз правя баницата така:
Взимам една кора,наръсвам няколко късчета масълце и слагам отгоре друга кора.Намазвам я обилно с майонеза (използвам "Краси"), след което слагам плънката: сирене + яйце. Навивам на руло и поставям в намаслена тавичка. Така процедирам с останалите кори. Накрая ги намазвам с майонеза (не я разреждам с вода или кисело мляко) и пъхам баницата в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути (максимум 45). След като я извадя я напръсквам с вода и увивам с найлончето, в което се увити корите, а върху него поставям навлажнена кърпа.(Така баницата омеква.)
За тези, които я харесват хрупкава, може да пропуснат последната стъпка.

Варианти за плънка:
сварен ориз + сирене + яице
нарязан на ситно кремвирш
запържен праз + ориз

Tова е баницата с ориз и сирене, която направих тази седмица:
http://i161.photobucket.com/albums/t214/magitka/Culinary/banicas … ssireneioriz6.jpg

http://i161.photobucket.com/albums/t214/magitka/Culinary/banicas … ssireneioriz2.jpg
Виж целия пост
# 107
Аз май съм писала вече,ама да повторя-да живее баницата на Морена.
Виж целия пост
# 108
Баницата на Морена е разкошна. То и за всичките й рецепти се отнася Laughing
Дърпаната баница на Pina става също много вкусна. Аз съм я правила два -три пъти преди десет години. Имах рецептата от баба си ,но бях я загубила , та добре че я намерих тук Simple SmileБлагодаря ,за което . Тогава се сещам ,че не я навивах на руло , а я издърпвах в кръг в самата тава и щърчащите краища изрязвах. Така за мен ми сеструва по-лесно Wink
Виж целия пост
# 109
и тук да си покажа Дърпаната баница




и да дам разяснения:
3 яйца
120мл хладка вода
1 ч.л. сол
1 с.л.олио
1 с.л. оцет
брашно - 500гр - може да поеме повече или по-малко
замесвам средно меко тесто и разделям на топки - 5-6 броя,намазвам с олио и оставям да почиват за 15 минути.Разточвам топките на питки с дебелина 1см и намазвам обилно с олио и оставям да почиват - 20 минути.
Дърпам една по-една до тънък лист - да се чете през него,изрязвам краищата където е по-дебело.Напръсквам с олио и настъргвам сирене.Завивам с помощта на чаршав,който съм сложила отдолу преди дърпането - надигам го и листа се навива на руло.После слагам в тава намазана с олио,навивам на охлюв.После следващия лист и следващия докато се свършат.Пека в загрята фурна на 250гр,ако е вентилаторна на 200 - за 20/25 минути.Като извадя от фурната напръсквам с вода и покривам с кърпа за 10 минути.


Браво мила. smile3525 Това се казва майсторска баница. newsm10 Ще пробвам да я направя. smile3501
Виж целия пост
# 110
Pina newsm10 smile3501 отивам да търся храна - то след тези снимки.Не съм сигурна ,че ще успея да я направя тази твоя баница ,но ще пробвам де.
Виж целия пост
# 111
Много благодаря за комплиментите! Hug
Наистина не е трудно.Трябва малко опит да има човек и малко да е смел.Като се пробва,става ясно,че листа се дърпа лесно и не се къса толкова,колкото си го представя човек.
Виж целия пост
# 112
Вчера пробвах да направя баницата на Пина и...пълен провал. EmbarassedОмесих тестото,оставих да почине,като взех да дърпам,тестото беше много меко и бързо взе да става на дупки... newsm78Къде ли греша?Иска ми се да я направя.
Виж целия пост
# 113
Специални благодарности към Морена   bouquet   bouquet   bouquet-за пръв път направих баница със сирене по твоята рецепта и стана страхотна,мъжът ми още те благославя,че от 1 месец ме врънка за солена баница.Рецептата е чудесна,който не я е опитал,да пробва.
Виж целия пост
# 114
Ето я моята първа точена баница, смесена рецепта между болярската питка на Биляна и една баница, но стана по-скоро като тутманик, много бухна. Вкусно е, но не прилича отрязано много на баница  Rolling Eyes





Виж целия пост
# 115
Малко встрани от рецептите, но все пак по темата... Мойта щерка седи на коленете ми в момента, а аз разглеждам темата. Коментар за последните 2 снимки - Змия опечена, змия опечена.  newsm62 newsm62 И веднага забрави, че плачеше (бяха се сбили с батко си).
Сигурно е хубава баницата на вкус (както и на вид), но е и хубава за утешаване на обидени ревли...  bouquet Благодаря и от мен.
Виж целия пост
# 116
току що я сложих да се пече тази баница, пък да видим какво ще излезе
Виж целия пост
# 117
току що я сложих да се пече тази баница, пък да видим какво ще излезе
Хайде, че всички чакаме eat
и снимки
Блонди, newsm10
Много добре си се справила. Аз все още не мога
 да се престраша за дърпана баница.
Виж целия пост
# 118
току що я сложих да се пече тази баница, пък да видим какво ще излезе
за първи път правя такава баница, опитайте я, страшно е вкусна, няма да съжалявате. Нямам фото да я снимам, но почти нищо не остана.
п.с. трябва да спра да влизам в този форум - за 1 седмица направих  2 пъти крокодила, 3 пъти тортата с рула на лео, 1 чийзкейк и сега тази баница.
Виж целия пост
# 119
Блонди, newsm10
Много добре си се справила. Аз все още не мога
 да се престраша за дърпана баница.

О, за дърпана и аз. Тази е точена, дърпаната според мен е по-трудоемка и по-мъчно става  Confused
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия