Баница – как я правите?

  • 267 396
  • 447
# 120
Снощи правих баницата на Морена. Моренка newsm51 от мен. Тебе съм те набелязала от един друг сайт - Гответе с мен. Там още нямам регистрация. От там те знам ,чи си голяма майсторица Hug Hug Hug. Браво.
За баницата на Пина не се престраших засега.По късно ще кача и снимка.
Виж целия пост
# 121
Ето обещаната снимка на баницата на Моренка - страхотна стана . А снощи правих и охлювчетата на Лео - Лео мерси за рецептата и на тебе  bouquet.
Сега в къщи е един път Моренка един път Лео  chef
Виж целия пост
# 122
 Оф, аз никак не умея да правя тестени неща, колко пъти пробвах-не става това чудо "дърпаната баница" и това е...даже и с готови кори не винаги ми се получава вкусна и сочна баницата-не знам защо. Готвя разни страшно сложни "манджи", но брашнените работи не ми се отдават никак...Скоро една леля ми даде рецепта за готови кори и става много хубаво(в сравнение с другите видове, които съм се опитвала да правя Rolling Eyes...)
 Та, разделям корите на две части. Намазвам леко с мазнина тавата, подреждам половината кори една върху друга, като поливам отвреме-навреме с разтопено с малко олио, краве масло. Като подредя половината кори, поръсвам с натрошено сирене-около 300 грама, после подреждам отгоре (по същия начин) останалата половина кори от пакета. С много остър нож нарязвам суровата баница на ромбчета(по-малки трябва да са). Поливам всичко с разбити с миксер три яйца и 250 мл газирана вода. После я оставям поне за половин час да "поеме" яйцата и содата и запичам. Като се запече, изваждам, нарязвам по оформените предварително ромбчета, подреждам в голяма чиния парченцата и поръсвам с каквото им хрумне на моите момчета(пудра захар, мед, конфитюр или настърган кашкавал-всеки път я искат различно Laughing)
 
Виж целия пост
# 123
 baby_neutralМежду другото, на няколко пъти излизаше една червена книжка с рецепти на над сто баници - най-различни плънки и начини. Мисля, че все още може някоя забутана бройка да намерите, ако убедите някой любезен продавач да ви я даде.
 newsm78Иначе, ние, моето семейство правим една точена баница. Тя е нашата семейна тайна. Досега никоя майсторка не е могла да я направи. Ще видя къде в Интернет да я публикувам. Аз я правя от 13 годишна. Правила съм и много други варианти с различни видове кори. За тези, които ползват готови кори, препоръчвам едни, които се наричат "тракийски". С прозрачно пликче и зелени букви са. От фирмата Белла. Продават се в супермаркетите. С тях баницата става хрупкава. А за точене има различни видове техники. Все изглеждат трудни, но ако се намери някой опитен да покаже лично, като ви отдели 1-2 часа, всичко вече е друго. Не е толкоз трудно.
Виж целия пост
# 124
baby_neutralМежду другото, на няколко пъти излизаше една червена книжка с рецепти на над сто баници - най-различни плънки и начини. Мисля, че все още може някоя забутана бройка да намерите, ако убедите някой любезен продавач да ви я даде.
 newsm78Иначе, ние, моето семейство правим една точена баница. Тя е нашата семейна тайна. Досега никоя майсторка не е могла да я направи. Ще видя къде в Интернет да я публикувам. Аз я правя от 13 годишна. Правила съм и много други варианти с различни видове кори. За тези, които ползват готови кори, препоръчвам едни, които се наричат "тракийски". С прозрачно пликче и зелени букви са. От фирмата Белла. Продават се в супермаркетите. С тях баницата става хрупкава. А за точене има различни видове техники. Все изглеждат трудни, но ако се намери някой опитен да покаже лично, като ви отдели 1-2 часа, всичко вече е друго. Не е толкоз трудно.

Сподели тайната, де  Hug
Виж целия пост
# 125
А пробвали ли сте Сладка баница?
3 яйца
1 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. олио
1 пакет кори.Моите чаени чаши са с вместимост 200 мл
Сироп - 2 ч.ч. вода и 2 ч.ч. захар,1 ванилия.сиропа само завира и се вади.
Разбиват се добре яйцата и захарта и постепенно се добавя олиото.В намазанас олио тава редим по два листа и между всеки ред се маже със сместа.Нарязва се на ромбоиди и се полива с прясно мляко или с горещо олио като баклавата.Пече се, като изстине улейчетата могат да се прережат отново и се залива със сиропа.
Виж целия пост
# 126
   Вчера правих баница с нови кори "Лудогорие" Добре, че я заснех! Не остана и следа. Сега се мъча да кача снимките ,но не се получава.   В пакета са три кори ,с общо тегло 500гр. Направих смес от 400гр сирене, 4 яйца, 1 коф кис мляко, 3 с л брашно и 1 ч л
сода за хляб. Мазнината е стопено масло около 100 г,което добавих в сместта. Намаслих тавата,навих корите,но тавата се оказа голяма - 35 сп в диаметър. Корите са като домашноточени.   javascript: ClipBoard('http://www.snimka.bg/album.php?album_id=200991');
 Ура , с помощта на дъщеря ми успях.
Виж целия пост
# 127
   Вчера правих баница с нови кори "Лудогорие" Добре, че я заснех! Не остана и следа. Сега се мъча да кача снимките ,но не се получава.   В пакета са три кори ,с общо тегло 500гр. Направих смес от 400гр сирене, 4 яйца, 1 коф кис мляко, 3 с л брашно и 1 ч л
сода за хляб. Мазнината е стопено масло около 100 г,което добавих в сместта. Намаслих тавата,навих корите,но тавата се оказа голяма - 35 сп в диаметър. Корите са като домашноточени.   javascript: ClipBoard('http://www.snimka.bg/album.php?album_id=200991');
 Ура , с помощта на дъщеря ми успях.

Не се вижда Cry, иска ми парола...........
Виж целия пост
# 128
Ето я и моята баничка с праз и ориз:

Виж целия пост
# 129
Sarina много обичам сладка баница  bouquetза рецептата.
Nadebb и аз не виждам снимка, но за Лудогорските кори и аз се чудих снощи в магазина. Щом казваш че става с тях страхотно ще взема и аз да си купя. Има и едни такива нарязани за триъгални банички.Сигурно и с тях ще стане чудесно.
Виж целия пост
# 130
Ето и моята бърза баница, пускала съм я и преди:

1 пакет точени кори
сирене
1 малка трапезна майонеза на "Олинеза"
1 яйце

Слагам сирене и навивам по две кори заедно (тавичката ми е малка). Редя корите в кръг.
Разбивам яйцето, добавям майонезата и вода, колкото се събира в кофичката от майонезата. Поливам с тази смес баницата и пека до зачервяване.
Виж целия пост
# 131
И аз правя такава, но преди да поръся корите със сирене, ги намазвам с майонеза.
Виж целия пост
# 132
И аз правя такава, но преди да поръся корите със сирене, ги намазвам с майонеза.
Видях и по-напред в темата този вариант, ще взема да го пробвам. Мерси!  Grinning
Виж целия пост
# 133
Sarina много обичам сладка баница  bouquetза рецептата.
Nadebb и аз не виждам снимка, но за Лудогорските кори и аз се чудих снощи в магазина. Щом казваш че става с тях страхотно ще взема и аз да си купя. Има и едни такива нарязани за триъгални банички.Сигурно и с тях ще стане чудесно.
      Бъни,
    Имай предвид ,че са само три кори, с голям диаметър.Тавата трябва да е с диаметър по-малък от 35см. Смятам следващият път да намасля с четка цялата кора,за да може да се навие по-равномерно. Сега се пропукаха и начупиха.
     Вече не иска парола за преглед на снимката.
Виж целия пост
# 134
.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия