Мариновани патладжани в хладилник - сега им е времето!

  • 16 153
  • 115
# 105
Благодаря,че ми припомнихте тази вкусотия. Наистина сега им е времето. А и ще ходя на гости, за подарък ще е идеално.
Виж целия пост
# 106
Тази рецепта дали ще се получи с печен патладжан,че нещо май не ми се занимава да пържа.
Аз правих с грилован, получи се добре. С печен още по-лесно Simple Smile
Да и аз на грил тиган щях да ги "пържа",но не ми се занимава и така нещо и затова питах.

Vanja77,аз напоследък ги правя печени на фурна патладжаните и да ти кажа честно не са с много различен вкус. Аз и чесън няма да им слагам.
Ще видим кво ще измисля и какво ще стане като започна да ги правя,че от миналата година още им се каня и така и не ги правя.
Виж целия пост
# 107
Опитах ги днес, чудни са.
Този път чесъна го оставих на дъното, както е по рецептата и ми харесаха повече, поне тези отгоре. Ще видя като стигна дъното как ще е.
Само се чудя каква е ролята на олиото в маринатата, като от пърженето са си достатъчно мазни, но си го сложих и него де.
Виж целия пост
# 108
Добре,че ме подсетихте за чудните патладжани.
Аз ги  пържа на почти сух тиган.Само леко намазвам с четчица олио на дъното(колкото да не без хич) и при обръщането пак мажа.
Виж целия пост
# 109
Това нещо ще го правя и аз. Мисля, че няма да има проблем да ги изпека във фурната първо, вместо да се пържат.
Аз към суров патладжан съм алергична, та гледам да не ги пипам с ръце и да не пръска сок от тях.
Виж целия пост
# 110
Това нещо ще го правя и аз. Мисля, че няма да има проблем да ги изпека във фурната първо, вместо да се пържат.
Аз към суров патладжан съм алергична, та гледам да не ги пипам с ръце и да не пръска сок от тях.
В такива случаи ползвам от тънките ръкавици на ДМ. Много са удобни. Например за рязане на прясна коприва.
Виж целия пост
# 111
А, снабдих се с една кутия ръкавици. Ама на ММ мисля да възложа начинанието, аз няма да го пипам докато е в суров вид. За всеки случай.
Виж целия пост
# 112
Нямам опция за редакция вече, в момента ги правя. И печени стават, бързо и лесно е, само се дупчат с вилица и във фурната. Пекох ги на 230 градуса 45 мин., към маринатата добавям 100мл олио, като за зимнина, чесъна също слагам в нея. Карамфил не знам от къде да купя, няма никъде около нас, слагам 3-4 зрънца бахар. Сложих малко ябълков оцет и долях с бял винен 6%, това имах.
Още не са опитани, но като станат готови, ще пиша пак.
Виж целия пост
# 113
Току-що направих. Уф, в жегата. 6 патладжана, една част във фурна, друга гриловани.

Непосилно беше да ги пържа. Ще направя пак половин доза пържени.
Остана ми малко марината, ще я сложа към пукани чушлета.
Но за патладжана съм сигурна, че ще "плача", обожавам Grinning
Винен оцет не купувам. Имах ябълков и бял, сложих бял 80 мл, защото е 8-процентов.
Ще докладвам като престои няколко дни.
Виж целия пост
# 114
Препоръчвам ви, докато има патладжани да ги направите, както са по рецептата, да престоят в купа. Така резултатът със сигурност е много по-добър, защото престояват в повече марината най-малкото. За пърженето вече писах, че е по-добре с малко олио, отколкото да се пече. То вече си става друга рецепта. Патладжанът обича мазнина! След това вече импровизирайте. Успех!
Виж целия пост
# 115
Потвърждавам. Правих в купа, и после ги прехвърлих в буркани. И такива, които директно ги сложих в буркани. Има разлика. Трябва да си постоят свободно в маринатата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия