Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Противогрипна ваксина сезон 2020/2021

  • 17 868
  • 328
Някой може да каже - много рано пускаш темата за противогрипната ваксина за този есенно-зимен сезон, все още е лято. Но вижте на каква новина попаднах, разпространена от агенция Ройтерс:
Цитат
Европейската комисия заяви днес, че тази година страните членки на ЕС трябва да започнат по-рано и с по-широк обхват кампании за противогрипна ваксинация, за да се намалят рисковете от едновременни епидемии от грип и COVID-19 през есента, предаде Ройтерс.

"Едновременни епидемии от сезонна инфлуенца и Ковид-19 биха поставили здравните системи под значително напрежение", са казва в документ, в който се изреждат необходимите действия за подготовка при евентуална втора вълна на COVID-19 през есента. Комисията приканва правителствата на държавите от съюза да изтеглят ваксинацията против грип през лятото вместо през есента, каквато е практиката в Европа.Освен това Брюксел предупреждава страните да се снабдят с повече от обикновено инжекционни ваксини и да увеличат броя на ваксинираните лица.

Така че, според Европейската комисия, точно сега му е времето да започнем ваксинацията за сезонния грип.
Как мислите - тази година ще се ваксинирате ли против грип? Дано внесат новите противогрипни ваксини по-рано, а не чак октомври, както правят последните години, че да започнем отрано с ваксината.
Ако се появят случайно още сега грипните ваксини, мислите ли да си я сложите още август месец или ще изчакате октомври, ноември?
Виж целия пост
# 1
Тази година ще се ваксинираме всички, именно заради Ковид. Само за детето още се колебая защото досега не ѝ е слагана противогрипна ваксина.
Август ми се струва рано, нали действат около 6 месеца, в такъв случай не може ли човек да се разболее от грип през февруари-март?
От друга страна предполагам, че ако се изчака много има вероятност да свършат ваксините...
Виж целия пост
# 2
Не. Никога не се ваксинираме за обикновен грип, тази също няма да сложим.
Виж целия пост
# 3
Аз се ваксинирам по принцип, а тази година със сигурност ще го направя. Просто възможността да намаля колебанията какво ме е пипнало не е за изпускане.
Виж целия пост
# 4
Ще се ваксинираме цялото семейство, както правим от много години. Сега ми се струва рано, ще го направя през октомври.
Виж целия пост
# 5
И ние никога не сме се ваксинирали. И тази година много се колебая,защото сме и с бебе на 7 месеца.
Виж целия пост
# 6
И ние никога не сме се ваксинирани против грип, но тази година съм в голям размисъл дали да не го направим...
Виж целия пост
# 7
Ние се ваксинираме винаги. И тази година няма да правим изключение.
Виж целия пост
# 8
Ние никога не сме се ваксинирали против обикновен грип и тази година няма да го направим.
Виж целия пост
# 9
Аз си слагам противогрипна ваксина от две години. Преродих се!
Преди това карах гриповете много тежко:( Сега ги карам като лека настинка.
Септември ще съм бременна в 8-ми месец и малко се чудя дали да слагам ваксината. Ако не беше коронавируса, щях да се ваксинирам спокойно бременна, но сега нещо не ми е спокойно. Не мога да обоснова защо точно, просто усещам някаква несигурност във всичко.
Едно от по-дефинираните ми притеснения е да не карам ковид безсимптомно, да си сложа противогрипната и да стане някоя бела Thinking
Виж целия пост
# 10
Аз никога не съм карала грип, скоро ще правя 42. И майка ми не беше, докато не сложи ваксина. Токова тежко боледува, че цяла зима не можа да се възстанови. Повече не е слагала и пак не боледува.
Може би не е уцелила точно този щам, който се е паднал в конкретната година. Не знам, но мен лично състоянието ѝ ме уплаши, никога не я бях виждала така.
Виж целия пост
# 11
Миналата зима сложихме на нас и децата. И двамата с мъжа ми изкарахме "нещо", което беше тежко и при двамата. Беше по различно време, но моето се влоши до спастичен бронхит, едва дишах, Ковид ли беше, грип ли беше не знам.Той се разболя месец преди мен и си прави тест за грип, излезе отрицателен, а всичко симптоми сочеха тази диагноза.Не знам дали ще сложа пак на себе си, знам че е глупаво да мисля, че заради ваксината съм изкарала "нещото" толкова тежко, но такова усложнение никога не бях имала. Едва дишах, бях страшбо зле, възстановяването продължи над 3 месеца.
Виж целия пост
# 12
Никога не сме се ваксинирали, аз също нямам спомен да съм боледувала от грип, поне не и така, както го описват навсякъде. Сега заради короната се колебая, много. Но и тези разкази за тежко изкарани вируси след ваксина ме стряскат, също и информацията, която беше излязла из медиите за евентуална връзка между ваксината, използвана в Италия и многото смъртни случаи от корона. Просто наистина не знам.
Виж целия пост
# 13
Е ти щом не караш тежко грипа, за какво ти е да се ваксинираш.
Живей спокойно. И моят приятел никога не боледува от грип (пу-пу). Дори когато аз съм с 40 градуса Т-ра и се скапвам от кашляне, пръскам бацили на всякъде, той пак е добре.
Такива хора нямате нужда да се ваксинирате.
Виж целия пост
# 14
Защото откакто имам дете тръпки ме побиват като наближи грипния сезон, много се страхувам за него. Всяка година си казвах "да дойде март месец, че да си поотдъхна". А тая година сякаш за да ми покаже, че винаги може да е по-зле какво ни сервира март... Crazy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия