За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 972
  • 739
# 150
https://bazar.bg/obiava-11937491/lak-ured-nozh-instrument-za-ria … i-torta-i-blatove
 уред за рязане на блат

и още друг вид джаджи
https://bazar.bg/obiava-13263877/fiksator-ured-instrument-za-ria … i-torta-i-blatove
Виж целия пост
# 151
Заквасих овче мляко, но нещо не се стяга. Ще му дам още няколко часа, но ако не стане, има ли как да се спаси?
Затопляне и отново подквасяване?
Виж целия пост
# 152
Ако е изстинало сега го затопли.
Виж целия пост
# 153
Имам един буркан с натурален течен шоколад. Много горчив и никой не го иска. В какъв сладкиш, кекс да го употребя?
Виж целия пост
# 154
С банани и фини кори.
По 3бр кори се мажат с масло,в единия край се слагат 1 1/2 нарязан банан,върху тях 2суп ч.лъж.течен шоколад ,навива се на руло,отгоре пак се маже с масло и се пече.Добре е леко крайчетата да се подвие и отгоре леко да се надупчат корите.
Виж целия пост
# 155
Имам един буркан с натурален течен шоколад. Много горчив и никой не го иска. В какъв сладкиш, кекс да го употребя?

Бърз сладкиш от две съставки - само да кажа, че е добре да се консумира охладен. Yum
Виж целия пост
# 156
Здравейте, драги!

Имам питане за съхранение на обелени картофи. Четох, че могат да се държат до 24 часа обелени във вода в хладилник. Аз ги държа така вече близо 18 часа, но пак не има дойде реда😁🤦 та се чудя сега какво да ги правя.. Нарязани са на много тънки кръгчета.. Ако ги кипна във вода за 2-3 мин и ги прибера в кутия, в хладилника, например, дали ще стават за готвене(във фурна)  след още около 18 часа, за привечер?🤔 Или да ги замразя след това? Не ми се иска..
Ако имате и други идеи за съхранение, моля, съветвайте!
 
Благодаря!
Виж целия пост
# 157
Момичета, дайте ми рецепта за палачинки с кисело мляко. Веднъж бях правила, но не ми се получиха (много се късаха). Искам вкуса от едно време!

Благодаря!
Виж целия пост
# 158
С кисело мляко правя тези Здравословни катми със закваска - обожавам ги! Heart Правя ги при всеки възможен случай.
Виж целия пост
# 159
Момичета, дайте ми рецепта за палачинки с кисело мляко. Веднъж бях правила, но не ми се получиха (много се късаха). Искам вкуса от едно време!
С каквото и мляко да са, за да не се късат се добавя и малко вода -  с нея стават по-жилави. А вкусът от едно време... ако са били домашни съставките...
Виж целия пост
# 160
Искам да направя борш,но имам само зеле,лук,зелен фасул,домати,картофи ,моркови и магданоз.
Достатъчно ли е ?
Виж целия пост
# 161
Искам да направя борш,но имам само зеле,лук,зелен фасул,домати,картофи ,моркови и магданоз.
Достатъчно ли е ?

Разбира се, олио и подправки. Накрая можеш да направиш застройка от 1 яйце и 4 с.л. кис. мляко.
Виж целия пост
# 162
Как се приготвят пилешки крилца варени в кока кола?
Слагат ли се подправки?

По рецептата на Пина ги правя, откакто пусна рецептата. И не само крилца, бутчета, пържолки съм правила.....

дали ще стане за ребърца? веднъж ядох някакви такива, бяха адски вкусни, но не пожелаха да споделят рецептата.
Виж целия пост
# 163
Искам да направя борш,но имам само зеле,лук,зелен фасул,домати,картофи ,моркови и магданоз.
Достатъчно ли е ?

Така като гледам само цвекло ти липсва. Застройка не се прави по принцип ,но се сервира с лъжица-две заквасена сметана .Виждала съм да слагат и варени яйца .
За да се получи характерния червен цвят се запържват цвеклото ,заедно с лука и моркова.
Може и зрял фасул и чушка да се добавят .

Как се приготвят пилешки крилца варени в кока кола?
Слагат ли се подправки?

По рецептата на Пина ги правя, откакто пусна рецептата. И не само крилца, бутчета, пържолки съм правила.....

дали ще стане за ребърца? веднъж ядох някакви такива, бяха адски вкусни, но не пожелаха да споделят рецептата.

Виж рецептата на Пепчо ,чудни стават
  http://pep-4o.blogspot.com/2018/02/blog-post.html?m=1
Виж целия пост
# 164
Искам да направя борш,но имам само зеле,лук,зелен фасул,домати,картофи ,моркови и магданоз.
Достатъчно ли е ?

Така като гледам само цвекло ти липсва. Застройка не се прави по принцип ,но се сервира с лъжица-две заквасена сметана .Виждала съм да слагат и варени яйца .
За да се получи характерния червен цвят се запържват цвеклото ,заедно с лука и моркова.
Може и зрял фасул и чушка да се добавят .


Цвеклото съвсем не е задължително. Има толкова варианти и без него.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия