Мнение за фритюрника за готвене само с топлина, без мазнина

  • 5 499
  • 32
Някой  има ли мнение за този фритюрник  и вярно ли е , че може да се готви всичко с него ?
Как е вкусът на приготвената с този фритюрник храна ?
Виж целия пост
# 1
За можене, сигурно може. Но не всичко се получава супер. Разбира се, може и да не го използвам като хората. Но за много неща е екстра и не съжалявам, че си го купих като допълнение към останалите уреди. Но не ги замества. И, общо взето, може да пече, но не може да вари. За варене има мултикукър.

П.П. Моят е Филипс Еърфайър, най-големият.
Виж целия пост
# 2
Нашият не е на Филипс, но съм доволна. Хапки, картофи, крилца и малки бут чета готвим там. Готви абсолютно без мазнина.
Виж целия пост
# 3
Как се получават картофите? При мен се получиха нещо като печени, но не чак особено вкусни.
Виж целия пост
# 4
Зеленчуци дали ще може да приготвя хубаво..звучи ми доста странно , но вече какво ли не измислят
Виж целия пост
# 5
Зеленчуци не сме опитвали, но за картофите мога да споделя малко опит. Първоначално сложих доста и не се получиха изобщо, даже бях готова да го прибирам из шкафовете, но ММ опита с малка доза и стана доста добре. Лично на мен ми харесва,че липсва вкуса на олиото и не ми става лошо. Ако някой пробва със зеленчуци ще чакам да сподели.
Виж целия пост
# 6
зеленчуците  ще ги доувкосяваме допълнително със сосове ...тъкмо ще разнообразяваме вкусовете
Виж целия пост
# 7
Има тема за рецепти в готварския.
Аз от годинини ги ползвам/ смених няколко/. Пека/пържа почти всичко в него. Отделно го ползвам за претопляне и сандвичи/пици. Незаменим ми е.
И да - не става като другото пържено, но на  нас повече ни харесва. Препръчвам да намерите познат който има такъв уред и да пробвате  храната, защото не всеки харесва вкуса. 
Зеленчуците стават повече като печени.
Черна станция, картофките ми се получават като пържени, но не така мазни. На голяма почит са. Нарязвам ги на пръчици и държа 20-30мин във вода. После  ги подсушавам добре, една лъжица мазнина,  и в машината. Соля после.
Виж целия пост
# 8
Правя цяло пиле, бутчета , крилца, тиквички,картофи, аспержи, риба, мъфини, кашкавал на фурна, омлети, принцеси, сандвичи, запичам си месо готвено във МК , или сварени бутчета само за коричката, пържоли, ребра. От зимата го имаме и печката почти не съм я ползвала. На цялото семейство ни харесва вкуса и съм повече от доволна , даже си поръчах и аксесоари за фраер
Виж целия пост
# 9
Как готвите цялото пиле Heart Eyes
Виж целия пост
# 10
Как готвите цялото пиле Heart Eyes

Както и бутчета. Пилето е едно от най-успешните неща - става супер кожичка. Намазвате го там с марината от зехтин, сол червен пипер и т.н. И после вътре. Аз съм събирала и 2,4 килограмово пиле, ама ММ му счупи ребрата за да се събере. Иначе пилета по 1,5 кила при мен стават екстра.
Виж целия пост
# 11
Правя цяло пиле, бутчета , крилца, тиквички,картофи, аспержи, риба, мъфини, кашкавал на фурна, омлети, принцеси, сандвичи, запичам си месо готвено във МК , или сварени бутчета само за коричката, пържоли, ребра. От зимата го имаме и печката почти не съм я ползвала. На цялото семейство ни харесва вкуса и съм повече от доволна , даже си поръчах и аксесоари за фраер

тиквичките и картофита стават ли вкусни..може би трябва да се овкусяват с нещо допълнително ?
Виж целия пост
# 12
Черна станция, благодаря ви за идеята. Аз много обичам цяло печено пиле, още утре ще пробвам. Хубавото на този уред е че мога да сложа нещо и да изляза с малката на разходка. Фурната ни не е с таймер и трябва да чакам храната да се сготви преди да излезем. Ако се получи, първото Наздраве е за вас Blush
Виж целия пост
# 13
Времето за готвене зависи от размера все пак. И колко му трябва на едно цяло пиле доста варира. Трябват си опити и итерации.
Виж целия пост
# 14
Пилето става за около час,като на 20 минути го завъртам 2 пъти, и после на 10. Най-хубаво става ако може да поседи с марината - правя я гъста с малко пушен червен,шарена сол, подправка за пиле, бял пипер, уни сос, вино/бира. Мажа го добре навсякъде , вътре и между гърдите и кожата - става много по-хубаво от пиле на грил. Специално за фарера аз не бих оставила храна да се готви и да отида на разходка, защото като останат нещата във фраера , особенно хрупкавите стават ужасни меки , нищо общо с вида им преди това (изпробвано с едни картофи преседяли около 10 минути), понякога по обемните продукти пръскат и почва да дими, съответно слагам по-ниската скара , трябва да се разбъркат/раздрусат/обърнат, трябва да се намали/увеличи .



румид, картофите режа в купа, слагам олио малко, сол, една шарена сол, понякога и пушен червен пипер - зависи какво ми хрумне, разбърквам, оставям 5-10 минути и изсипвам в купата. Може и само с мазнина , без стават сухи , та малко мазнина си трябва . После само разклащам купата.
Тиквичките, ако сложите така стават като гриловани, ако оваляте в брашно (бяло с царевично) , предварително осолени, подреждам върху тава / дъска с малко мазнина, после накапвам и отгоре, оставям да попият брашното и подреждам в купата на фраера - тях рядко обръщам и стават супер , супер хрупкави .
Вкуса не се променя, просто е по-здравословно и за една купа картофи ползвам около 1 супена лъжица мазнина, а за бланшираните даже не ползвам. Правих от готовите лучени кръгчета без грам мазнина
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия