e не мога да я направя тая майонеза

  • 4 316
  • 41
# 30
Аз я правя в бурканче(трябва да е сухо) от 400мл.(за млечната кухня),наливам олио до средата на буркана, сол на вкус и 3-4капки лимонов сок.Използвам пасатора на миксера слагам го в буркана и изтеглям нагоре постепенно, когато видя че почва да се сгъстява. Ако се използват домашни яйца майонезата става жълта.
Виж целия пост
# 31
Цитат
Но е задължително продуктите (олио и прясно мляко) да се темперират поне едно 10 минути, иначе нищо не става при пасирането.
newsm78 newsm78
 никога не съм ги оставяла да се темперират , а винаги ми се получава  chef  chef
 още нещо - майонезата може да стане рядка ако лимонтозуто не е достатъчно, добавете малко / #Crazy #Crazy не много, че ще стане кисела/ пасирайте пак и вижте резултата другот е на око както казва Бу.
  успех   Grinning  chef
Виж целия пост
# 32
И аз не спазвам правилото за изравняване на температурата на продуктите.Досега провали май не съм имала.Процедирам по начина,който е описала neli iv.Така правя и млечната майонеза на Бу.

Виж целия пост
# 33
Вчера не ми се получи и моята майонеза  Sick Сега, като чета, май не сложих достатъчно олио  newsm78 Не знам, май вече няма да пробвам.
Виж целия пост
# 34
Толкова хубави майонези продават в БГ, какво се мъчите...   Wink

И на мен това ми беше първата мисъл, но после се за4етох и ми стана интересно... но надали ще се заплескам да правя, макар 4е тук рядко намирам вкусна майонеза.
Виж целия пост
# 35
Толкова хубави майонези продават в БГ, какво се мъчите...   Wink

И на мен това ми беше първата мисъл, но после се за4етох и ми стана интересно... но надали ще се заплескам да правя, макар 4е тук рядко намирам вкусна майонеза.
продават, ама във всичките ни квартални магазини се предлага в момента само 1 вид, който на мен ми идва тежка. и не ми се биеше път да обикалям за една майонеза  Crazy
Виж целия пост
# 36
Моят съвет е да пробваш млечната на Бу - винаги ми се получава  Peace
Виж целия пост
# 37
Бу,смесваш олиото и млякото и така ли изчакваш да им се уеднакви температурата?
Или пък отделно си стоят?Нещо не разбрах Embarassed
Като я правя, слагам в млякото лимонтозуто и оставям 10-тина мин да постои, пресича се. Олиото го добавям после (то ми е винаги на стайна температура, така че с него проблеми няма), то застава отгоре. Единствения път, когато ми стана рядка тази майонеза, беше когато използвах лимонов сок вместо лимонтозу - не знам защо, може да не е било достатъчно кисело newsm78
И аз като повечето рядко ползвам майонеза и като ми потрябва, не ми се ходи до магазина само за това - пък и млечната е по-лека и вкусна от купените.
Обаче с яйца никога не съм успявала да направя майонеза - но може пак да се вдъхновя да пробвам с някоя от дадените тук рецепти.
Виж целия пост
# 38
Толкова хубави майонези продават в БГ, какво се мъчите...   Wink

И на мен това ми беше първата мисъл, но после се за4етох и ми стана интересно... но надали ще се заплескам да правя, макар 4е тук рядко намирам вкусна майонеза.

кои са тия хубави майонези не знам newsm78 може би само на маги или вие знаете други?
Виж целия пост
# 39
на мен ми допада калиакра. но пък за тия пари в къщи ще си направиш много по-голямо количество.
Виж целия пост
# 40
Да ме прощават кулинарките, може да не съм права, но ще си кажа. Разбивам бясно жълтъците с малко сол и горчица. Прибовям олио - на 1 жълтък 1 чаша. Не чак на капки, но леко. После много вода - ок. 1 чаша , може и повече, студена. Също като олиото - бавничко. лим. сок - поне от 1 лимон. И накрая - 1 разбит на сняг белтък.
Виж целия пост
# 41
Цитат
Като я правя, слагам в млякото лимонтозуто и оставям 10-тина мин да постои, пресича се. Олиото го добавям после (то ми е винаги на стайна температура, така че с него проблеми няма), то застава отгоре. Единствения път, когат
смесвам олиото и млякото , прибавям лимонтозуто и солта и пускам пасатора - няма нужда от чакане / ако е рядка добави още малко лимонтозу/
 успех!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия