Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Родителски права

  • 4 646
  • 34
# 15
Възможно е  да страдаш от някаква следродилна депресия, изчакай два- три месеца поне, макар че са малко и после взимай категорични решения, освен ако не става дума за домашно насилие.
Виж целия пост
# 16
Няма причина,просто ме заплашва ,че ще го вземе той
Ако не си наркоманка, освидетелствана или явно неглижираща детето, няма шанс да ти го вземе. Дуе се, за да те плаши. Кажи му, че си взела решение да му оставиш детето и гледай реакция. Не казвам да му оставиш детето, а само да му подхвърлиш идеята и да видиш как ще реагира.
Виж целия пост
# 17
И мен ме заплашва със същото. Лошото е , че живеем в чужбина и съм женена. Плаши ме че ще я вземе а реално той даже не знае какво да я прави. Той и няма желание да я гледа, нито може, но понеже го знае му трябва една такава женица като мен да му гледа детето.
Заплашва ме от 1година.
Пробвах и го блъфирах. Казах му , ами айде вземай я?!. След два часа като трябваше да смени памперс му припоооомних ,че нали уж ще ми я взима , та поне да се научи да я сменя! Зекна...смени 2 цвята и просто му показах, че не може и няма желание да си гледа детето. От тогава насам ежедневно му упражнявам и аз контрол, както той преди . Просто му показвам, че не може да я гледа, действително и дефакто. Сега мълчи... наака се понеже не може повече да ме сплашва. Това му беше коз. Сега е история. И е по смирен , но документите ще ги подам след Коледа.
Осъзнах , че не трябва да се притеснявам за него , а за това как тя ще живее без баща. Как ще се адаптира към новият живот. И все пак е та 19м.....  Така че колкото по малко е детето По- добре!
Виж целия пост
# 18
... и детето е на възраст ?
Виж целия пост
# 19
В български съд и правилните връзки, всичко е възможно. Нищо никога не е сигурно. Особено в провинцията.
Виж целия пост
# 20
...като е в провинция, иска отвод на съдията, ако трябва и на всички съдии в съда. Има начини, в малките населени места всички са роднини. Иначе, до авторката - заплашва Ви, за да ви тормози и да ви подлага на  психическо насилие. Обикновено родителските права по отношение на деца, независимо от пола им, до 4г. възраст се присъждат на майката, с изключенията, които вече са Ви посочили по-горе.
Виж целия пост
# 21
Лошото в случая е че този тормоз е легален. По моя опит дори асистиран от полицията.

Още по-лошо: българския провинциален съд не става за нищо друго освен обслужване интересите на насилници и подобни.

Закрила на детето с най-голямо удоволствие ше ти го вземат. Нали дейност имат да отчитат.
Виж целия пост
# 22
Здравейте, преди половин година се разделихме с моя приятел, от който имам дете момиче на 2 години и направихме споразумение в съда детето да остане при него, а при мен само събота и неделя поради причината, че нямах работа и място къде да я гледам, и въпроса ми е  дали мога да заведа ново и да я взема при мен да живее, след като всичко е осигурено за отглеждане на дете.
Виж целия пост
# 23
Единият вариант е отново да се споразумеете, ако и бащата е съгласен.
Ако не е съгласен, можете да заведете дело за изменение на родителските права, местоживеене, режима на контакти и издръжка. Доказвате, че има изменение на обстоятелствата, напр. трудов договор, доходи, да е видно, че можете да отглеждате детето. Няма пречка да заведете такова дело, да.
Виж целия пост
# 24
А бащата съгласен ли е?
Виж целия пост
# 25
От сърце желая да успеете да си вземете детенцето,дано мъжът ви прояви разум и позволи дъщеря ви да отрасне под любовта и грижите на майка си!И,той има права разбира се,но майчината грижа е по-нежна и стопляща,колкото и да е заинтересован бащата,мъжете гледат малко по повърхностно на нещата и обикновено поверяват детето на грижите на бабата!Така,че, щом условията са налице,потърсете си правата! Успех!
Виж целия пост
# 26
Hindi, зависи кой е по-отговорен... Не непременно майката е по-добрия родител.
Виж целия пост
# 27
Хм, винаги в подобни теми ще се намери един недоволен от съда баща, който не е получил родителските права и според когото е най-голямата грешка детето да бъде дадено на майката....
Виж целия пост
# 28
Грешиш Aida. Родителските права на детето ми са мои. Нямам претенции към никого. Просто отбелязвам, че не винаги бащите са безотговорни и не се грижат добре за децата си. Случаи всякакви има.
Виж целия пост
# 29
Ок, но темата е за майка, която иска да си гледа детето. Защо от собствения си единичен случай, правим някакви заключения въобще за майките...
Ако пък майката не става, да Темида е сляпа, ама съдът много добре вижда.... Възможно е и да не става за родител, но то си е до човека, а не до пол...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия