Избор на кашкавал и сирена

  • 15 001
  • 93
# 60
Къде точно твърдя, че някой лъже? съвсем си изсмуквате от пръстите някакви глупости.
Предлагам да разгледаме вредата от калциевия хлорид. Ще чета с внимание какво ще напишете и с какви доказателства ще го подкрепите.
защото "Хармоника" например си го слагат в сиренето /твърдят, че е законово изискване и не е вреден/.

Чак законово изискване не е, не е вреден, никой не е казал, че е, но не е нужен. Това е пълнител, който дава уж повече структура на крайния продукт, който пък не е нужно да зрее достатъчно дълго заради него. Използва се, защото е по-евтин от млякото. Придава вкус на тебешир. Аз не смятам, че сирене наблъскано с пълнители е качествен продук, пък ако иска и папата да го прави и продава. За себе си съм избрала да купувам млечни продукти които са направени от мляко, закваска и сол.
Виж целия пост
# 61
На първа страница се коментираше че калциевия двухлорид е необходим заради пастьоризираното мляко което е задължително за използване. Аз съм склонен да вярвам.
Вчера в кауфланд имаше мая за сирене в комплект с калциевдвухлорид. Явно е необходим.
Аз също търся да пробвам без.
Виж целия пост
# 62
https://harmonica.bg/ufaqs/zashho-dobavyame-kaltsiev-dihlorid-v-sireneto/

не знам дали е законово изискване, не съм се интересувала. но ако е така, то някои фирми просто си го спестяват от инфото. по принцип съм фен на елби, но един път сиренето ми хрускаше леко, та не мога да се доверя напълно.
Виж целия пост
# 63
Скоро пробвах сирена на "Родопа Милк", заслужават да ги опитате.
Виж целия пост
# 64
Аз преди много години работех в мандра и бях много взискателна към сиренето. Обичах кравето на  Съединение и Забърдо. Сега ми идват много солени. Основно взимам Елби, Лакрима екстра и Маджаров. Но постоянно качество има само Елби, другите са на партиди и много съм се ядосвала понякога. Кашкавал взимам Жълтуша, Чепеларе,  Кутела, а много очарована останах от кашкавала на една мандра, където бяхме на екскурзия -с. Равногор. Сиренето беше ужас!
Обичаме си моцарелата и жълтите сирена на Милбона от Лидл.
Виж целия пост
# 65
Последно си взех краве сирене на Саяна, някакво домашно се водело, хареса ми.
Виж целия пост
# 66
Последно си взех краве сирене на Саяна, някакво домашно се водело, хареса ми.
Винаги съм се чудил какво значи "домашно" на купешките продукти.
Миналата година се бях засилил да търся мляко от пасищно гледани крави ама не намерих.
Някой ако знае такава мандра ще съм благодарен.
Виж целия пост
# 67
Прясно мляко от пасищни крави продават в магазин на Чифлик Ливади на Римската стена, ако живеете в София.
Виж целия пост
# 68
И това за пасищното отглеждане е относително, от млеката купувани от хора в района на Кремиковци, Ботунец и Яна, винаги ми ставаше зле, ами те си пасяха животните точно до комбината, където от години се е натрупвала цялата Менделеева таблица.
Виж целия пост
# 69
Саламурено сирене не харесвам особено, освен козе. Но нещо не мога да намеря миризливо такова или доближаващо се до домашно. Пробвала съм повечето марки, купувала съм и гръцко, и в България, и в Гърция и пак не мога да си харесам. Като че ли на "Лакрима" е най-близко до моя вкус...
Виж целия пост
# 70
Като отнеса саламурено сирене у дома,не го слагам отново във вода. Поставям го така както си е в кутия.
Преди два-три дена купих някакво биволско масло от Кауфланд. Отлично е. "BURRO di BUFALA" - така се казва. В опаковка в черен цвят.
Виж целия пост
# 71
Здравейте. Преди дни пробвах сирене от сместа на козе и овче млека на марка "Арванитис", купувала съм малко парче, нарязано от голяма пита, от витрина на маркет "Жанет", цена беше към 17лв/кг. Много приятно. Но пък в "Жанет" трябва много да се внимава, за малко не хванах едно вакумирано сирене, което беше се покрило мухъл, аз в началото помислих за нигела 😳
Виж целия пост
# 72
Здравейте, аз също съм голям любител на българското сирене и кашкавал. От масовите най много ми допада сиренето и кашкавалът на Пастир и Домлян, но качеството им е непостонно и зависи от конкретната партида. Иначе от квартално магазинче съм си вземал сирене и кашкавал на Годлево и продуктите им са много добри. Онзи ден си взех кашкавал на Жълтуша от Кауфланд и беше с ужасен вкус, направо не мога да повярвам.... Много ми се иска да опитам продуктите на Сигмен, но не съм сигурен дали могат да се намерят някъде в София. Имате ли някакви отзиви за продуктите на Земенея, видях техни продукти в Кауфланд на фермерския щанд.
Виж целия пост
# 73
От месеци си купувам продуктите на ЛБ Булгарикум и ми отговарят на вкуса идеално, качеството е постоянно и еднакво, за цената няма какво да говорим…
От фирмен магазин, не от веригите.
Виж целия пост
# 74
Аз жълтуша ги харесвам, но от супермаркет никога не съм взимал
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия