Избор на кашкавал и сирена

  • 15 237
  • 93
# 45
На мен сирене и кашкавал най-любими са ми Алфатар. Даже сирене, освен на Алфатар, не мисля, че има друго, което ми харесва. А от кашкавалите - Добрев и Хармоника. Сега ме подсетихте от темата за Жълтуша, че също преди купувах и ми харесваше. Сега нямам наблизо Жълтуша. А също и киселото мляко Жълтуша супер много ми харесва. Други млечни от магазина - Верея, Тертер, Маджаров и подобни не ми харесват. Обичам много и ементал, като вид сирене, но не мога да кажа някоя конкретна марка. Въобще всичко млечно обожавам, с изключение на прясно мляко.
Виж целия пост
# 46
Здравейте, препоръчаха ми сирене "Кокона", дали някой го е опивал - къде мога да го намеря?
Виж целия пост
# 47
Напоследък не мога да намеря бяло сирене,което да ми харесва.Кашкавал на ''Р.Василева''.Мисля,че е само в нейната верига магазини.
Виж целия пост
# 48
И ние купуваме само овче кашкавал от едно квартално магазинче, не си спомням коя марка е, веднъж видях, но ми беше тотално непозната и забравих. Трябва да попитам. Друг кашкавал не мога да ям. Гумени са, меки и безвкусни. Читавите сирена по мое мнение са на малките мандри от 16 лева нагоре, но не можем да си го позволим и купуваме Елит. Гръцкото сирене Ливади в Лидъл също е добро за цената си. Иначе популярните марки са ми все едни и същи, даже и скъпите им серии не ми харесват.
Аз най-много обичам козе сирене, но никъде не съм намерила свястно.
Кисело мляко виждам че сте коментирали - най-доброто, което съм опитвала е Герзовица. Затворът в Смолян го произвежда Sweat Smile Има го тук-таме по малките магазинчета, но е по-скъпичко. Ние купуваме Елена. Не се разтяга като дъвка и има нормален кисел вкус. Разваля се.
Виж целия пост
# 49

О, на Добрев всичко им е хубаво. Heart

взимала съм кисело мляко, въобще не ми хареса. та не се престраших за сирена и кашкавали, иначе цените са нормални и ако са добри бих пробвала.
от масовите купуваме елби, иначе от мандри. за кисело мляко и домлян. както и всякакви вносни сирена и кашкавали - фенове сме.
сега последно взехме от някаква нова мандра до с. Лещен, но още не сме ги отворили.
Виж целия пост
# 50
От онзи ден имам две попадения - овче сирене и прясна сметана на Лесидрен.
Виж целия пост
# 51
Нито Добрев, нито Лесидрен харесвам. И двете имат вкус на тебешир.
Виж целия пост
# 52
Поправка - биволско било лесидренското. Не бях купувала досега и ме изненада
Виж целия пост
# 53
Сирене и кашкавал харесваме на Домлян. И насипното им е добро, и вакуума. Ако намеря кофичка 4 кг сирене, предпочитам. Напоследък, обаче, едно че няма, друго че последната бучка ни жълтясва. Затова взимам вакуумирано. Харесвам и сирене Костов, понякога взимам от него
Преди взимах Маджаров, но откакто няколко пъти ми хруска,  спрях да купувам.
От кашкавала на Домлян - Ценител е хубав, другият по около 200-250 гр и той не е лош.
Кисело мляко взимам Елена или отново Домлян. С тях квася домашно и става много добро. От малки мандри сме взимали няколко пъти, хубави са им нещата, но все са далече за редовно пазаруване. Последно взехме от Михалково, брънзата им е супер, кашкавалът и той беше добър.
Виж целия пост
# 54
Аз лично гледам най-напред състава, да няма калциев двухлорид и други подобрители, пълнители и т.н. Тебеширеното усещане идва точно от калциевия двухлорид, той е пълнител някакъв. Обикновено сиренетоби кашкавала, които се ограничават до мляко, сол, закваска/сирищни ензими са много хубави. Такива са продуктите на ЕлБи и Верея, в Лидл също съм срещала хубав кашкавал, май на Пилос беше. Има и други, но тези са ни фаворити.
Добър ден. Бих ли ми помогнали? В кои марки не слагат калциев двухлорид? Тези на ЕлБи, Верея и Лидл всички са с него.
Виж целия пост
# 55
Аз лично гледам най-напред състава, да няма калциев двухлорид и други подобрители, пълнители и т.н. Тебеширеното усещане идва точно от калциевия двухлорид, той е пълнител някакъв. Обикновено сиренетоби кашкавала, които се ограничават до мляко, сол, закваска/сирищни ензими са много хубави. Такива са продуктите на ЕлБи и Верея, в Лидл също съм срещала хубав кашкавал, май на Пилос беше. Има и други, но тези са ни фаворити.
Добър ден. Бих ли ми помогнали? В кои марки не слагат калциев двухлорид? Тези на ЕлБи, Верея и Лидл всички са с него.

В продуктите на ЕлБи и Верея не съм срещала, за лидл в повечето има, аз говоря за кашкавал Пилос, който е на едни тълги парчета по около 700 - 800гр,в другите им продукти обаче има. Трябва да погледнете етикетите.
Виж целия пост
# 56
съгласно етикета, елби нямат. дали е така - не се знае. има по-вредни неща от него, споко.
Виж целия пост
# 57
В България производителите са длъжни да опишат всички съставки на етикета на продукта. Освен ако си нямате лична лаборатория, в която да проверявате състава на всико което купувате, то не е редно да твърдите, че етикета лъже. На мен лично ми е много чудно, кое точно е по-вредно от калциевия двухлорид в сирене или кашкавал, чиито съставки са мляко, сол, закваска и калциев двухлорид. Разбира се има купища сирена и кашкавали, които съдържат още един куп подобрители, но аз лично тях не ги разглеждам като част от хубавите и качествени продукти на пазара. За мен качествено означава малко и познати съставки, които използваме в ежедневието си.
Виж целия пост
# 58
Къде точно твърдя, че някой лъже? съвсем си изсмуквате от пръстите някакви глупости.
Предлагам да разгледаме вредата от калциевия хлорид. Ще чета с внимание какво ще напишете и с какви доказателства ще го подкрепите.
защото "Хармоника" например си го слагат в сиренето /твърдят, че е законово изискване и не е вреден/.
Виж целия пост
# 59
Не знам точно, но по принцип изискванията за влагане на определена съставка в продукт могат да бъдат много различни в отделните държави/законодателства - от пълна забрана, до определени кол-ва и е възможно да варират доста. Така някои хранителни добавки могат да са забранени примерно в Скандинавието, а по БДС или да кажем в Щатите да са напълно редовни. Същото е (и е неразривно свързано ) и с ,,вредностите".
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия