Фалафел, самбусек, дюнер, хуммус-станах фен на арабската кухня!!!

  • 40 127
  • 103
# 45
Фатаир съм яла само печен на пеш!
Ох как ми липсва храната там, и арабските трушиики!
ммммммммммммммм
но не е добре за кг ми и за диетката, тъкмо съм смъкнала 10 кги се чуствам добре, следващите 10 чакат да слезнат от мен и ще съм пак едно маце!
Виж целия пост
# 46
И аз не съм  яла пържени newsm78
Виж целия пост
# 47
Къббето не го правя така.
1кг бургул от ситния.
300-400гр чисто месо без никаква мазнина.
3-4 глави лук.
1 ч.л. кимион.
сол
Измивам бургула с хладка вода и в машина за мелене на месо го смилам с лука и всичко останало.Поне 4 пъти минава през машината и добавям по малко водичка докато омекне бургула.Сменям приставката на машината с  newsm78 не знам как се казва,но се получават пурички с големината на кебапче.Тази пуричка се затваря от едната страна и се пълни с тази смес:

1кг кайма пържи се да стане на трохи.
400гр натрошени на едро орехи и те се прибавят към каймата да се позапържат.
малко санобър или кедрови/ мисля,че е едно и също/ ядки накрая и те се запържват леко.
сол
И се затварят пуричката и от двете страни /прилича на кебапче/
Пържат се в много олио,което е силно сгорещено.Ако е във фритюрник капака не трябва да е затворен.Самата пуричка става с много тънки стени и трябва внимателно да се пържи.

Ето малко снимки как изглежда :       http://www.snimka.bg/album.php?album_id=99982
Виж целия пост
# 48
Къббето не го правя така.
1кг бургул от ситния.
300-400гр чисто месо без никаква мазнина.
3-4 глави лук.
1 ч.л. кимион.
сол
Измивам бургула с хладка вода и в машина за мелене на месо го смилам с лука и всичко останало.Поне 4 пъти минава през машината и добавям по малко водичка докато омекне бургула.Сменям приставката на машината с  newsm78 не знам как се казва,но се получават пурички с големината на кебапче.Тази пуричка се затваря от едната страна и се пълни с тази смес:

1кг кайма пържи се да стане на трохи.
400гр натрошени на едро орехи и те се прибавят към каймата да се позапържат.
малко санобър или кедрови/ мисля,че е едно и също/ ядки накрая и те се запържват леко.
сол
И се затварят пуричката и от двете страни /прилича на кебапче/
Пържат се в много олио,което е силно сгорещено.Ако е във фритюрник капака не трябва да е затворен.Самата пуричка става с много тънки стени и трябва внимателно да се пържи.


Да, това е, само дето на тях им е по-тумбесто някак си.
Ох, манел, да ти се оплача, оня ден ядох пак такива вкусотии и нещо получих яки киселини.....май тестото на самбусеците не беше твърде опечено. Embarassed
Виж целия пост
# 49
Самбусек със сирене
Фатуш и пиле мусахаб
Виж целия пост
# 50
Aз от цялата работа.....си паднах по празената ти супа, нали храня вегетариан, веднаааага я плагиатствам. Party
Моля те, пиши ми на ЛС за това предаване? За пръв път го чувам-сутрин ли е, кога е?
Виж целия пост
# 51

Европейска Сврака ,
Може и така да изглежда
Киселините и от старо олио може да са.
Dona,темата е страхотна Hug,ще пробвам това пиле мусахаб,не го знаех.Успех на предаването Peace
Виж целия пост
# 52
Благодаря  Heart Eyes
Виж целия пост
# 53
В арабската кухня често се  използва и лещата.Яла съм леща с ориз и още нещо беше ,но не си спомням какво ,и как се казва .Някой да знае за какво става въпрос?
Виж целия пост
# 54
В арабската кухня често се  използва и лещата.Яла съм леща с ориз и още нещо беше ,но не си спомням какво ,и как се казва .Някой да знае за какво става въпрос?
Mжеддара се казва яденето. С едро нарязан на ивици лук .
Виж целия пост
# 55
Благодаря,Монда!Но не открих рецепта в Google.Случайно да я знаеш...  chef
Виж целия пост
# 56
Благодаря,Монда!Но не открих рецепта в Google.Случайно да я знаеш...  chef
Не съм Монда Mr. Green,но ще ти кажа как аз я правя.

На око.
2ч.ч ориз-----ползвам на фирма ЕКО-персийски-много е хубав.
1 ч.ч леща/кафява/
повечко лук.
Сварява се лещата с вода и малко сол,преди да стане готова се слага ориза и се варят заедно.Задължително се слага капака на тенджерата.Сипва се в чиния и се залива с добре изпържения лук/нарязан на ленти/.Когато се сложи ориза водата трябва да може да го покрие,не повече-на слаб огън се вари.

Оризът е хубаво да се накисне в хладка вода за час-преди да се прибави към лещата.

Виж целия пост
# 57
Момичета, тая Mжеддара изглежда много добре..... чак се учудвам.......
Виж целия пост
# 58
Момичета, тая Mжеддара изглежда много добре..... чак се учудвам.......
и е вкусна.Особено за пости е много подходяща- засища бързо.
Виж целия пост
# 59
И аз много обичам арабските вкусотии, особенно дюнер и фалафел.Обаче са вредни за фигурата и за това се въздържам от консумирането им. smile3502
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия