Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

С какво ви дразнят свекървите? – 124

  • 31 777
  • 741
Заповядайте в новата тема!

Линк към предишната – https://www.bg-mamma.com/?topic=1222970
Виж целия пост
# 1
Аз на Ванеса:
Щом си я потърсила за помощ, значи имате прилични отношения. Не ги разваляй, по-чувствителна си сега, факт.
Миленака, благодаря за темата!
Виж целия пост
# 2
От предишната тема, благодаря на всички за съветите, ще се опитам да постъпя точно както казвате, вярно е, че тепърва ще имам нужда от помощ.
Иначе някой попита на колко години е детето, на 4 е, а майка му не работи от няколко месеца до средата на септември (такава и е работата), просто си оставя малкия при бабата когато поиска (нейна си работа все ми е тая, казвам го защото някой писа, че може би бабата гледа детето докато родителите работят).
Виж целия пост
# 3
Според мен, един ден ще разбереш, че са ти направили услуга. С първото дете имах помощ, но и вмешателство от страна на бабите. С второто приех различен подход - гледах си бебето, домакинството беше на санитария минимум, докато си стъпя на краката. После постепенно се нормализираха нещата. Да, ама с второто не се дразня, гледам си го изцяло по моя преценка и няма кой копче да ми каже. Та може и за добро да е. Просто се разбери с мъжа ти вечер да се оправите двамата с домакинството, а през деня си гушкай бебето и карай с неговия ритъм.
Виж целия пост
# 4
Иначе някой попита на колко години е детето, на 4 е, а майка му не работи от няколко месеца до средата на септември (такава и е работата), просто си оставя малкия при бабата когато поиска.
В такъв случай, вината е и на майката на детето. Реално в момента свекърва ти е поставена в положение да избира с кого да си развали отношенията - с теб, защото не може да ти окаже нужната помощ или с майката другото внуче, като ѝ каже, че не може да го гледа. Щом имате добри отношения, не ги разваляй, а ако отказите за помощ станат системни, поне ще си наясно какво е положението и ще действаш според него.
Виж целия пост
# 5
Майката на другото внуче дъщеря ли е или снаха ?
Ако е дъщеря може би нейното дете ще е винаги с приоритет.
По начина по който е отговорила свекървата - "Не знам кога ще мога" на мен ми прилича на "Не ми се идва".
По-добре не настоявай, намери си начин да се справиш и после нито търси, нито приемай помощ, но без да се разправяш.
Виж целия пост
# 6
В един град ли живеете? Има ли вариант да идва през деня заедно с другото дете? Ако жената не е знаела кога ще я повикате и вече е поела ангажимент е тъпо сега да се откаже. Кофти ситуация, но ще се справите някак.
Виж целия пост
# 7
Горката баба, бих казала аз.
Ако пък развали рахата на дъщеря си, пак виновна.

Ванесса, намери начин да решите проблемите, без да се настройваш срещу жената.
Мен ако питаш, не е длъжна да изпълнява молби по всяко време, когато някой близък ги отправи.
Ако наистина имаш нужда от помощ, и няма друг вариант, тя може да връчи 4 годишното на дъщеря си. Все си мисля, че с дъщеря и, и сръдни да има, е различно, отколкото със снаха.
Лошо е, че си приела буквално отговора на въпроса ти, ще че съдейства, като нещо абсолютно безусловно.
Нека мъжът ти  и обясни колко ви е наложително, ти повече не се надъхвай.
Виж целия пост
# 8
Голяма драма. Дъщеря ли е, снаха ли е другата майка. На мен ми е отказвала родната ми майка, да ми гледа детето, защото вече е обещала на сестра ми. И какво? Да ги намразя и двете ли? Тук само единствени деца ли сте? Ами с братя и сестри, човек свиква да дели и понякога няма късмет.
Виж целия пост
# 9
На мен майка ми ми е отказвала, аз съм единствено дете, сам родител, дъщеря ми ѝ е единствено внуче. Ами не е длъжна, има си работа, не ѝ е добре, ако ще да си прави епилация на краката е в правото си да ми откаже.
Авторке, не си хаби нервите за глупости (а щом и пост си пуснала, значи не ти е все тая). Разбирам, че ти е трудно и на мен ми е било много трудно в някои моменти, но свекървата не е длъжна да ти гледа детето. Ако имаш тази нагласа много по-лесно ще си живееш - така ти си независима и свободна, ако ти предложат помощ, или ти откликнат на молба - чудесно. Ако ли не - здраве да е. И ще видиш колко по-леко ще ти е на душата
Виж целия пост
# 10
Другата жена и е... и аз не знам каква. Може би е правилно да кажа бивша снаха, макар че нямаха брак със сина и.
Не сме в един град и тя не е шофьор така че няма как да идва само през деня.
Виж целия пост
# 11
Значи, другата жена е останала сам родител. Нормално е да ѝ помогне. Не е било добре да те подвежда, че може да  разчиташ на помощта ѝ по всяко време, но иначе не мисля, че е станала голяма драма.
Виж целия пост
# 12
Другата жена и е... и аз не знам каква. Може би е правилно да кажа бивша снаха, макар че нямаха брак със сина и.
Не сме в един град и тя не е шофьор така че няма как да идва само през деня.
Става интересно Blush
Бившата полуснаха връчва дечко на мама .
Пак казвам, горката баба.
Ванесса, теб не обсъждам, сигурно ти е трудно.
Виж целия пост
# 13
Не се занимавай. Не знам какви точно са здравословните ти проблеми, но аз бях със секцио по медицински причини и беше малко по-сложно от стандартното. Кошарата беше до леглото ми на високо положение, имах повивалник и столът за кърмене беше до леглото. Храната приготвяхме от предната вечер с таткото. Реално си обслужвах бебето без да се налага да се навеждам или да правя големи физически усилия. Кърмех и легнала, удобно е, а и бебето може да спи до теб и да си го наглеждаш, докато спи, без да ставаш. Ако е спокойно бебенце и таткото удари едно рамо за другите битовизми, ще се справиш прекрасно. Тъкмо ще набереш увереност, че можеш и сама.
Виж целия пост
# 14
Вхзможно е срещите с другото дете да са по график определен по съдебен ред и затова да няма друга възможност да прекарва време с него. В такава ситуация тя вероятно няма избор и отказа й не следва да ви огорчава. Просто лошо съвпадане на вашата нужда от помощ и нейните ангажименти към другото внуче.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия