Машина за хляб - 66 тема

  • 38 769
  • 739
# 165
https://www.gorenje.bg/produkti/malki-domakinski-uredi/khlebopek … ni/bm1400e/312793
Взех тази, защото моята се повреди точно по време на първия локдаун и всичко беше изкупено. Единствено тази намерих налична онлайн и я взех.

Заедно с двете казанчета ли я продаваха?
Виж целия пост
# 166
Да, с двете е. Ползвала съм ги и двете. Еднакво добре месят и пекат. Но основно ползвам цялото.
Виж целия пост
# 167
машината за хляб е много проста машинка и няма как да не върши работа каквато и марка и модел да е Simple Smile От вашия майсторлък  зависи резултата Simple Smile , не трябва да и се плашите и да му мислите много , много .
Виж целия пост
# 168
машината за хляб е много проста машинка и няма как да не върши работа каквато и марка и модел да е Simple Smile От вашия майсторлък  зависи резултата Simple Smile , не трябва да и се плашите и да му мислите много , много .

Eдинствено ако по-скъпите издържат повече заради по-качественият материал, от който са направени, може би си заслужава.
Аз съм имала само евтини варианти, доволна съм била от всичките. Протичат казанчетата, но и там има вариант за ползване още време след това.
Виж целия пост
# 169
Вчера видях на БИЛА някакъв Muhler за 74 лв.От подобен клас моята НЕО за 69 лв. работи безпогрешно 15 г.
И на по раншен въпрос , да Мулинекс с 3 л. казанче и една бъркалка спокойно си меси пакет 1 кг. брашно с 350 мл. вода .Аз винаги пускам на програма тесто , спирам я на 10 - 12 мин. и  пускам да измеси още 1 път.Когато мине програмата и тестото е готово формовам го или на погача/питка или в тенекиените форми за хляб , оставям го да втаса 2 път във фурната като втасвател на 40 градуса и след това си го пека във фурната като нормална питка/хляб или пица или каквото там си правя Simple Smile
Виж целия пост
# 170
1 кг брашно за 350 мл вода не е ли много? Ако правилно съм разбрала пропорцията. Аз меся 600 гр брашно с 350 мл вода и тестото ми става стегнато. С 1 кг ще е адски твърдо.
Виж целия пост
# 171
То няма да стане и тесто като се има предвид, че 55-60% трябва да е течността спрямо брашното.
Виж целия пост
# 172
можеби малко подведох защото винаги слагам 2 - 3 л. кисело мляко и 1 яйце и това прави още около 100 мл. течност
Виж целия пост
# 173
Протичат казанчетата, но и там има вариант за ползване още време след това.
Моля да споделиш, какъв е варианта за ползване при протичане - освен ако не е, да се размесва всичко в друга купа, да се прехвърля по най-бързия начин в МХ и  да се включва.
Моята МХ ( вече втора), тече от известно време, не че я ползвам, но поне 1-2 пъти в годината приготвям само тесто с нея.
Виж целия пост
# 174
Ами аз бях писала - обръщам реда за сипване на продуктите в контейнера. Т.е. започвам с брашното, и после всичко останало. Пак се случва да протече. Като се изпече хлябът, почиствам хубаво под контейнера.
Виж целия пост
# 175
всички магазини за резервни части доставят
аз през нета https://www.gloria94-bg.com/chasti-hlebopekarni  , https://www.tetshop.bg/%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B … BD%D0%B8/moulinex
- 25 + 4 лв.
Виж целия пост
# 176
polin_a
Благодаря и сe извинявам, не следя редовно темата.

всички магазини за резервни части доставят
Много благодаря - най-вероятно ще избера този вариант Simple Smile
Виж целия пост
# 177
Друго решение за протекло казанче е да се смени уплътнението (семерингата) на оста.
Виж целия пост
# 178
Друго решение за протекло казанче е да се смени уплътнинието (семерингата) на оста.
Благодаря Hug ... предавам и тази информация на ММ Simple Smile
Според мен точно там е проблема, но мислех, че трябва да се вземе бъркалка с уплътнение.

Много, много благодаря на всички за предложенията  Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 179
бъркалка с уплътнение няма. тя се нахлузва на оста.
уплътнението е на тази ос.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия